CSM Reșița a mutat pe piața transferurilor. Doi fotbaliști care în prima parte a campionatului au jucat la Turris Oltul, sub comanda lui Alin Minteuan la primul antrenament din 2021

Andrei PASCU 11 Jan. 2021, 17:55 Liga 2

Alin Minteuan și-a rechemat jucătorii la pregătiri! ”Principalul” a demarat antrenamentele premergătoare reluării Ligii a 2-a, unde CSM Reșița nu stă tocmai bine după 15 etape și unde are de tras pentru a urca în clasament. La prima ședință din 2021 au participat 25 de jucători, dintre care și două nume noi.

CSM Reșița, la primele transferuri. Alexandru Sălcianu și Alexandru Sima au semnat cu echipa lui Minteuan 

CSM Reșița a perfectat primele veniri din această campanie de transferuri și i-a adus pe fundașii Alexandru Sălcianu (27 de ani), fost la Turris Oltul, și pe Alexandru Sima (18 ani), care va veni de la Viitorul Constanța, dar care în prima parte a campionatului a jucat tot la Turris Oltul, unde a fost împrumutat.

Referitor la perioada de pregătire, CSM Reșița va desfășura în zilele următoare mai multe antrenamente în localitate. Alin Minteuan a vorbit în ziua renunirii despre anumite aspecte din cadrul echipei, promisiunile pentru noul an și cum vede reluarea Ligii a 2-a.

”Sperăm că vom avea în anul 2021 rezultate cât mai bune. Am revenit cu drag la Reșița, i-am găsit pe băieți dornici să înceapă munca și am încercat să facem câteva transferuri. Sperăm să nu ne oprim aici pentru că, pentru a obține mult mai mult, este nevoie de un lot cât mai valoros.

Trebuie să avem dubluri pe posturi, pentru a avea concurență. Avem și câțiva juniori, sperăm că vor rămâne cu noi după acest cantonament și eu îmi doresc să promovez tineri. Vom încerca să ne pregătim cât mai bine pentru a aborda acest retur cu maximă încredere.

25 de jucători s-au prezentat la primul antrenament și timp de două săptămâni ne vom pregăti la stadion. Nu avem în altă parte condiții la fel de bune ca la Reșița. Sunt mulțumit de jocurile amicale programate, împotriva unor echipe destul de bune. Obiectivul meu este clar și acela de-a accede în primele șase. Toată lumea trebuie să creadă și eu spun că se poate îndeplini acest obiectiv”, a spus Alin Minteuan, citat de Caraș Online.

CSM Reșița a programat patru meciuri amicale și mai caută cel puțin un adversar 

CSM Reșița vrea să organizeze un cantonament pe teritoriul României, dar din cauza condiților meteo, ar putea să rămână acasă, potrivit președintelui Cristian Bobar. Dacă situația meteo nu va deveni mai bună, atunci toată perioada de pregătire se va desfășura la Reșița.

Au fost programate și câteva meciuri de verificare. Astfel, CSM Reșița va juca împotriva celor de la ASU Poli pe 21 ianuarie, cu CSM Deva pe 23 ianuarie și pe 30 ianuarie va mai disputa un amical, dar urmează să fie găsit adversarul. Ulterior, echipa lui Minteuan se va mai testa cu U Craiova 1948 SA, pe 6 februarie, iar pe 13 va evolua contra celor de la Ripensia.

”Este foarte greu să stabilit un program deoarece ninge în toată țara și este posibil ca stagiul de pregătire programat în altă locație să-l facem la baza proprie. Avem acest teren sintetic, avem condiții bune și nici nu ne permitem să aruncăm cu bani dacă nu suntem sută la sută că merită. Avem doi jucători noi în lot, este vorba de Alex Sălcianu, ce evoluează pe postul de fundaș central, venit de la Turris Turnu Măgurele și de Alexandru Nicolae Sima, un junior care poate juca în banda stângă, născut în anul 2002, fiind un produs al Academiei Gheorghe Hagi.

Mai căutăm jucători și sperăm să găsim un fundaș stânga și un atacant. Avem timp să căutăm. Este o perioadă dificilă cu zborurile din alte țări. De exemplu, Acka a ajuns duminică din Italia și trebuie să stea în carantină. Trebuia să vină în probe un portughez, dar i s-a anulat zborul. Trebuie să ne reorientăm și posibil să aducem jucători din Liga 3.

Am lucrat cu câțiva scouteri și este posibil să aducem în probe fotbaliști care au făcut diferența în al treilea eșalon”, a declarat Cristian Bobar, președintele echipei CSM Reșița.

CSM Reșița a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 14, cu 18 puncte acumulate în cele 14 meciuri jucate în 15 etape. În 2021, echipa lui Alin Minteuan mai are șase meciuri în sezonul regular, după cum urmează: FK Csikszereda (deplasare), Dunărea Călărași (acasă), Viitorul Pandurii (deplasare), CSM Slatina (acasă), Fotbal Comuna Recea (deplasare) și U Craiova 1948 SA (acasă).

Foto: Radio Reși

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-vadrariu-a-semnat-cu-o-noua-echipa-dupa-despartirea-de-csm-resita-19164462

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-si-a-anuntat-cinci-jucatori-ca-nu-mai-conteaza-pe-ei-viorel-moldovan-are-inca-un-antrenor-secund-in-staff-iar-echipa-a-decis-unde-merge-in-cantonament-19164502

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-doua-plecari-si-sapte-noutati-incerte-la-reunirea-ripensiei-cosmin-petruescu-suntem-nerabdatori-increzatori-optimisti-19164517

 

 

 

Andrei PASCU 11 Jan. 2021, 17:55 Liga 2
Pe aceeași temă