EXCLUSIV | Claudiu Niculescu a dat start pregătirii la Concordia Chiajna. Antrenorul explică motivele care l-au făcut să preia echipa ilfoveană și obiectivul din acest sezon și următoarea ediție a Ligii 2

Carmen MANDIȘ, Marius ANGHEL 11 Jan. 2021, 12:35 Liga 2

Concordia Chiajna și-a numit, vinerea trecută, noul staff tehnic, unul condus de antrenorul principal Claudiu Niculescu (44 de ani), iar de astăzi și-a reluat pregătirile pentru partea a doua a sezonului de Liga 2.

”Verzii” mai au de disputat doar cinci meciuri în ultimele șase etape din sezonul regular, iar accederea în play-off-ul de promovare este imposibilă. Niculescu are ca obiectiv menținerea echipei în eșalonul secund, formarea unui lot puternic, iar în ediția următoare să încerce din nou accederea în Liga 1.

Claudiu Niculescu, noul antrenor principal al Concordiei Chiajna: ”Știu foarte bine ceea ce este aici”

Claudiu Niculescu a condus în primele nouă etape ale acestui sezon echipa CS Mioveni, cu care în ediția trecută a ratat promovarea în Liga 1 la barajul cu Chindia Târgoviște. Fostul atacant spune că a acceptat oferta Concordiei pentru dorința clubului de a face performanță, dar și pentru că are stabilitate financiară și că are o bază de pregătire printre primele cinci din țară.

”Am venit la Concordia Chiajna pentru că știu foarte bine ceea ce este aici, și aici mă refer la condițiile de antrenament, infrastructură și, bineînțeles, la tot ceea ce înseamnă un nivel ridicat pentru a face performanță. Mă refer aici și din punct de vedere financiar pentru jucători, bază de antrenament, care este una la cel mai înalt nivel. E printre primele cinci din România. Și am venit și pentru dorința clubului de a face performanță, de a reveni în Liga 1”, a spus, pentru Liga2.ro, Claudiu Niculescu.

”E important să formăm un lot competitiv, pentru ceea ce ne așteaptă în sezonul viitor. Și atunci va fi o luptă foarte aprigă pentru promovare”

Claudiu Niculescu spune că se simte la Concordia Chiajna ca acasă. Pentru început, vrea să ridice cât poate de mult echipa din subsolul clasamentului Ligii 2.

”Mă cunosc cu președintele clubului de foarte mulți ani, de aproape 20 de ani, și avem o relație bună. Repet, sunt acasă și sunt la un club care își dorește performanță. Acesta este, în special, și obiectivul din sezonul viitor, pentru că în această ediție este o situație foarte grea. Îmi doresc să câștigăm fiecare meci, e clar. Și chiar dacă vom câștiga, nu mai stăm la mâna noastră. Noi mai avem și cinci meciuri, alte echipe mai au câte șase. Dar e important să formăm un lot competitiv, pentru ceea ce ne așteaptă în sezonul viitor, pentru că și atunci va fi o luptă foarte aprigă pentru promovarea în Liga 1. Acum trebuie să scoatem echipa din subsolul clasamentului, să o ridicăm cât se poate de mult. Iar din sezonul următor, obiectivul clar al clubului este promovarea în prima ligă”, a mai spus Niculescu pentru Liga2.ro.

  • Claudiu Niculescu preia îi va avea colaboratori în stafful tehnic la Concordia Chiajna pe antrenorii secunzi Cornel Dobre și Viorel Ferfelea și antrenorul de portari Florin Matache.
  • Niculescu a mai antrenat în cariera sa echipele Universitatea Cluj, FC Bihor Oradea, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni, FC Voluntari, Dinamo și din nou CS Mioveni. Alături de ilfovenii de la Voluntari a câștigat Cupa României și Supercupa.

Concordia Chiajna, pe locul 17 în Liga 2 cu șase etape înainte de finalul sezonului regular

Concordia Chiajna ocupă după 15 etape desfășurate în acest sezon locul 17 din 21 în clasamentul Ligii 2, cu 15 puncte acumulate în 15 meciuri.

Ultima poziție care asigură accederea în play-off este ocupată acum de Universitatea Cluj, cu 23 de puncte strânse în 14 meciuri, astfel că șansele Chiajnei de a prinde măcar locul 6 în ultimele șase etape din sezonul regular țin de un miracol.

Florin Bratu a antrenat Concordia Chiajna în primele zece etape ale acestui sezon, ulterior echipa fiind condusă de interimarii Costel Oracă și Cristian Bălașa.

În sezonul regular rămas din Liga 2, Concordia Chiajna mai are meciuri de disputat cu Fotbal Comuna Recea (deplasare), U Craiova 1948 SA (acasă), Petrolul (a), Aerostar Bacău (d) și ASU Poli Timișoara (a).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-claudiu-niculescu-este-noul-antrenor-al-echipei-concordia-chiajna-19164126

Carmen MANDIȘ, Marius ANGHEL 11 Jan. 2021, 12:35 Liga 2
Pe aceeași temă