EXCLUSIV | Vasile Miriuță a luat încă un jucător de la CFR Cluj, un mijlocaș pe care l-a mai antrenat. Chindia a confirmat Liga2.ro cu un alt transfer

EXCLUSIV | Vasile Miriuță a luat încă un jucător de la CFR Cluj, un mijlocaș pe care l-a mai antrenat. Chindia a confirmat Liga2.ro cu un alt transfer

Este concurență mare în lotul CFR-ului și Andrea Mandorlini continuă să selecteze jucătorii pe care se va baza în acest sezon. Cătălin Căbuz este ultimul jucător plecat, dar li se caută o variantă de vânzare sau împrumut și lui Rangelo Janga sau Bogdan Țîru, alți fotbaliști care nu intră în planurile lui Andrea Mandorlini.

După Mustapha Jah, Vasile Miriuță l-a obținut de la CFR Cluj și pe Ricky Gneba

Un alt jucător din lot care este aproape de a fi cedat este Ricky Gneba. Mijlocașul ivorian de 21 de ani a fost adus direct din Africa, după modelul Yeboah, cam în aceeași perioadă în care a fost transferat și atacantul vândut recent la Brondby.

Vasile Miriuță este cel care îl dorește pe Ricky Gneba la Chindia Târgoviște. Antrenorul îl cunoaște foarte bine, după ce l-a împrumutat și la Baia Mare, când activa la Minaur, atât în Liga 3, cât și în Liga 2, în ultimele două sezoane.

Miriuță le-a solicitat șefilor din Gruia să i-l împrumute la Chindia pe mijlocașul central defensiv, după ce a mai împrumutat un jucător de la CFR. Mustapha Jah, un atacant de 19 ani din Gambia, a ajuns în această săptămână la Chindia, fiind împrumutat de CFR până la finalul sezonului.

UPDATE: După știrea publicată de Liga2.ro despre aducerea lui Ricky Gneba de la CFR Cluj, Chindia a confirmat prin anunțarea împrumutului acestuia de la CFR Cluj.

”Welcome, Ricky Gneba #Mijlocas
+20 meciuri in Liga2 si 2 meciuri in SuperLiga din România.
Echipe la care a mai evoluat: CFR Cluj si Minaur Baia Mare.
Mult succes la Chindia Târgovişte!”, a sunat anunțul Chindiei, care i-a fost greu să scrie 22 de jocuri în Liga 2 pentru Gneba la Minaur, fosta echipă a lui Miriuță.

Concurență puternică pe postul de mijlocaș central la CFR Cluj pentru Gneba

În această vară, Ricky Gneba a semnat un nou contract, pe încă 3 ani, cu CFR Cluj și a fost oprit în lot de Mandorlini. Doar că între timp au mai venit jucători pe postul de mijlocaș central și șansele ivorianului de a evolua au scăzut. Mijlocașul defensiv a fost folosit doar pe finalul partidelor cu UTA și Universitatea Craiova, undeva la 60 de minute, iar la jocul de ieri cu FC Botoșani nu a mai prins lotul, așa cum s-a întâmplat și contra lui ”U” Cluj.

În ediția trecută a Ligii 2, Ricky Hans Gneba a evoluat pentru Minaur Baia Mare în 22 de partide din totalul de 25. În toate a fost titular și doar în trei a fost înlocuit, astfel că, cu un total de 1933 de minute pe teren, a fost unul dintre cei mai utilizați jucători de către antrenorii Ciprian Danciu, Mihai Iosif și Vasile Miriuță, cei care au condus trupa maramureșeană spre retrogradarea în Liga 3 după doar un sezon în liga secundă. Acum e aproape să fie antrenat din nou de Miriuță.

Tachtsidis, Muhar și Avounou sunt mijlocașii centrali pe care pare că se va baza cel mai mult Andrea Mandorlini în acest sezon. Italianul mai are variantele Cvek, sau Robert Filip și ar putea apela și la Issac Nortey, un ganez de 23 de ani venit și el în această vară.

Vasile Miriuță își mai dorește doi-trei jucători la Chindia. Clubul a confirmat știrea Liga2.ro despre aducerea lui Claudiu Negoescu de la UTA

La finalul meciului de ieri cu Campionii FC Argeș, câștigat de Chindia cu 2-0 la Mioveni, în etapa a 4-a a Ligii 2, primul câștigat de dâmbovițeni în acest sezon, Vasile Miriuță a fost întrebat la final dacă își mai dorește jucători.

A spus că mai vrea doi-trei, însă după ce superiorii săi își vor da acordul.

”Conducerea va hotărî. Eu am discutat cu domn’ președinte, cu Andrei Cordoș, cu Edi Stăncioiu, directorul sportiv, cu Renzo Rossi, directorul tehnic, și avem nevoie de doi-trei jucători, ăsta este adevărul. Pentru că și astăzi am vrut să mai bag un fundaș central, n-am putut. Plămadă este accidentat, Dinu, la fel. Au fost doi jucători pe faza de apărare care ne-au lipsit astăzi. Trebuie să avem și soluții pe bancă, pentru că știm cu toții că cei de pe bancă, când vor veni, câteodată trebuie să facă diferența și, de ce nu, să câștige jocurile”, a răspuns Miriuță.

Chindia a anunțat miercuri primul jucător de care s-a despărțit după ce a încheiat conturile cu antrenorul Dragoș Militaru. Este vorba despre Gabriel Dodoi, ajuns între timp la CSM Alexandria. Tot miercuri s-a comunicat și aducerea lui Mustapha Jah de la CFR Cluj. Vineri, Liga2.ro a anunțat în exclusivitate împrumutul lui Claudiu Negoescu de la UTA, iar Chindia a anunțat mutarea astăzi, duminică. Chiar de două ori, cu același mesaj, în decurs de două minute!

Foto: Minaur Baia Mare, CFR Cluj, Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/metaloglobus-dinamo-se-joaca-la-targoviste-19282221

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-si-a-laudat-jucatorii-dupa-cfc-arges-chindia-0-2-19282104

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-a-pierdut-cu-chindia-pelici-se-asteapta-la-schimbarea-sa-19281880

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-4-a-a-ligii-2-19281798

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-dodoi-s-a-despartit-de-chindia-unde-a-ajuns-mustapha-jah-19281635

Pe aceeași temă