Minaur plusează la achiziții cu Dandea și Jarovic, Gneba a revenit și el la Baia Mare. Primul amical a căzut!

Marius ANGHEL 20 Jan. 2023, 13:42 Liga 2

Minaur Baia Mare este în vervă în aceste zile, după ce din momentul încheierii primei părți a sezonului și până la reunirea de joia trecută a fost în silenzio stampa.

Echipa manageriată de Vasile Miriuță și antrenată de Mihai Iosif și-a anunțat două noi achiziții, ajungând, astfel, la un total de șase jucători prezentați oficial.

Altfel, primul amical pe care Minaur îl avea stabilit în această perioadă de pregătire a fost anulat.

Alexandru Dandea și Senad Jarovic, prezentați oficial. Gneba a revenit la Baia Mare

După Raul Avram (portar, ex Petrolul), Alexandru Iacob (fundaș, ex CS Mioveni), Petre Ivanovici (mijlocaș, ex FK Miercurea Ciuc) și Valmir Berisha (atacant, ex SC Oțelul), echipa din Baia Mare care încearcă să evite retrogradarea din Liga 2 a anunțat în ultimele ore achiziționarea lui Alexandru Dandea și Senad Jarovic. În plus, fundașul Răzvan Horj așteptă să-și rezolve și el litigiul cu Petrolul pentru a semna și el cu Minaur.

Totodată, clubul maramureșean anunță și că ”Ricky Hans Gneba este aici!”. Mijlocașul ivorian de 21 de ani, om de bază în prima parte a sezonului, a revenit la echipă la o săptămână după ce Minaur a început antrenamentele în 2023. Africanul a evoluat în 14 din cele 16 meciuri din acest sezon de Liga 2, în toate a fost integralist și a înscris un gol, în 3-0 acasă cu Șelimbăr.

Dandea a jucat ultima dată la Șelimbăr, Jarovic a mai evoluat în România la Petrolul

Revenind la ultimele două achiziții, Dandea este un fundaș central originar din Drăgășani (Vâlcea) și care în prima parte a sezonului a evoluat la CS Comunal Șelimbăr, de care s-a despărțit în această iarnă. Jarovic este un atacant născut în Germania, de naționalitate bosniacă și care ultima dată a evoluat în Bosnia-Herțegovița, la Sloboda Tuzla.

Alexandru Dandea (35 de ani la 23 ianuarie) este campion al României cu Astra, în 2016, și un fotbalist experimentat, cu multe meciuri în prima ligă.

În cariera sa a evoluat la CSM Râmnicu Vâlcea, Industria Sârmei Câmpia Turzii, Gaz Metan Severin, Dinamo, FC Hoverla Ujgorod (Ucraina), Astra (în două rânduri), Metalul Reșița, FC Hermannstadt, Rapid și CS Comunal Șelimbăr. Pentru aceasta din urmă a evoluat în prima parte a sezonului în 14 meciuri de Liga 2 (1173 minute).

Senad Jarovic este născut în Germania, dar are și cetățenie de bosniac, de unde sunt originari părinții săi. Chiar astăzi, 20 ianuarie, împlinește 25 de ani. În vara anului 2021 semna pe două sezoane cu Petrolul Ploiești, însă despărțirea de prahoveni a avut loc după doar un sezon. Nu a confirmat așteptările la ”găzari”, chiar dacă la un moment dat a părut a fi o descoperire bună.

La Petrolul a ajuns după ce sezonul începuse și a avut ceva de tras pentru a fi într-o formă sportivă bună pentru a fi utilizat în campionat. Pentru început a fost folosit în meciurile din Cupa României cu adversarele modeste. În campionatul Ligii 2 a prins 17 meciuri, doar șapte ca titular, de patru ori fiind schimbat, totalizând 694 minute, și a marcat patru goluri, unul cu Șelimbăr (3-0), două cu FC Brașov (4-0) și unul cu Concordia Chiajna (1-0), toate în sezonul regular. După promovarea în prima ligă, Petrolul a renunțat la serviciile sale.

În prima parte a acestui sezon a jucat la FK Sloboda Tuzla, în Bosnia-Herţegovina. A evoluat în 8 meciuri (234 de minute), în doar două fiind utilizat ca titular și în ambele a fost înlocuit.

În cariera sa a mai evoluat pentru NK Domzale (Slovenia), NK Dob (Slovenia), Spartak Trnava (Slovacia), Sonderiyske (Danemarca), Zlate Moravce (Slovacia), SKF Sered (Slovacia) și NK Radomlje (Slovenia).

Amical cu CSM Sighetu Marmației, anulat

Altfel, primul test dintre cele două pe care urma să le dispute înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya a fost anulat.

Sâmbătă, de la ora 13:00, la Baza Sportivă ”Dinamo” din Satu Mare, Minaur trebuia să joace cu CSM Sighetu Marmației, echipă din Liga 3, însă partida nu va mai avea loc.

”Meci amical anulat. Din motive indepedente de voința clubului Minaur, amical care ar fi trebuit să se desfășoare mâine a fost anulat”, a transmis, vineri, Minaur Baia Mare.

Băimărenii nu au comunicat dacă în locul acestui adversar au găsit altul. Cert este că următorul amical îl are stabilit sâmbăta următoare, 28 ianuarie, tot la Satu Mare, cu FC Bihor Oradea.

În perioada 30 ianuarie – 10 februarie echipa se va afla în cantonament în Turcia, unde vor fi disputate trei jocuri amicale, adversarii nefiind încă stabiliți.

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valmir-berisha-continua-in-liga-2-dupa-despartirea-de-sc-otelul-echipa-cu-care-a-semnat-atacantul-19258263

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-trei-plecari-19258153

Marius ANGHEL 20 Jan. 2023, 13:42 Liga 2
Pe aceeași temă