Eugen Beza numește eșecul Argeșului cu Steaua ”fără vreun dubiu”, însă visează conspirații ale arbitrilor împotriva echipei sale: ”Probabil că memoriul pe care clubul l-a făcut îi irită pe domnii arbitri”

Marius ANGHEL 05 Oct. 2023, 21:21 Liga 2

Campionii FC Argeș a fost carne de tun în Ghencea, contra ”militarilor”. Jucătorii lui Eugen Beza erau conduși cu 2-0 de Steaua după prima jumătate de oră, nu și-au creat nicio ocazie clară, înainte de pauză au rămas fără unul dintre ”veterani”, eliminat cu ceva întârziere. În partea a doua a continua prestația mediocră. Au fost lăsați să conducă jocul, însă nici așa nu au fost în stare să tragă la poartă, au comis un penalty prin care bucureștenii au mărit diferența la scor de neprezentare, dar au reușit în penultimul minut al prelungirilor să înscrie golul de onoare, după o fază frumoasă de atac, singura în care argeșenii au primit o notă pozitivă.

După jocul pierdut categoric, chiar dacă doar cu scorul de 1-3, Eugen Beza a găsit rapid alibiuri pentru acest prim eșec în campionat în cinci etape, de când echipa a rămas pe mâna lui după demiterea lui Alexandru Pelici.

Bineînțeles, Campionii FC Argeș rămân campioană la reclamat arbitrajul și continuă să se plângă că cineva are ceva cu ea, trecând prea ușor peste jocul modest al echipei, una înțesată cu fotbaliști cu experiență.

Eugen Beza, după eșecul cu Steaua: ”Pierdem fără vreun dubiu”

Alin Raicu (12′) și Bogdan Chipirliu (30′, 83′ – penalty) au dus scorul la 3-0 pentru Steaua în meciul care a deschis etapa a 9-a a Ligii 2, în timp ce pentru Campionii FC Argeș a marcat aproape de final Andrei Zătreanu (90+3′). Din minutul 45, trupa care își dispută jocurile de acasă la Mioveni a rămas în inferioritate după eliminarea pentru cumul de cartonașe galbene primit de Andrei Panait. Acesta trebuia, însă, eliminat din minutul 43, când Dobrescu a avut noroc că nu s-a ales cu vreun picior rupt.

La flash-interviul de după joc, Eugen Beza a recunoscut superioritatea Stelei într-un meci din care spune că aștepta mult mai mult înainte să înceapă. A dat vina pe greșelile tinerilor jucători trimiși pe teren, dar și pe ceilalți, inclusiv pe el, fiindcă nu a găsit soluții pentru a răspunde adversarului. A admis că succesul echipei lui Daniel Oprița a fost fără apel.

”Ne-am făcut alte planuri, am venit cu gânduri mari la Steaua. Știam că întâlnim o echipă bună. Din păcate, începutul jocului a fost prost pentru noi. Am făcut niște gafe copilărești. De fapt, niște copii le-au și făcut. Ne-am asumat în momentul în care am început cu ei, știam că o să vină un moment în care vor apărea astfel de greșeli. Noi, restul, nu am reușit să reparăm greșelile pe care le-am făcut în apărare și, din păcate, pierdem fără vreun dubiu. A fost o victorie meritată a gazdelor”, a spus, la microfonul DigiSport, Eugen Beza, antrenor interimar deja de șase meciuri, fiindcă clubul său nu a făcut niciun anunț oficial până acum, după despărțirea de Alexandru Pelici, că el este, oficial, noul antrenor principal.

Campionii FC Argeș în eșecul cu Steaua: Andr. Bucur – Tofan, Turda (cpt.), M. Tudose, Rizzi (Babin 46′) – Andr. Panait (eliminat – 45′), Al. Răuță (Haită 84′) – Rădescu (Y. Pîrvu 84′), Buhăcianu (Bertrand 72′), Bg. Rusu – M. Angelov (Zătreanu 88′). Rezerve neutilizate: Straton – Grigore-Huideș, Scarlatache, D. Bujor.

Beza judecă arbitrul fără să știe că Panait trebuia eliminat mai devreme, iar la faza eliminării a căutat să lovească cu cotul

Întrebat despre eliminarea mijlocașului Andrei Panait și de supărarea acestuia, fiindcă jucătorul considera că nu trebuia să vadă cartonașul roșu în minutul 45, când a primit al doilea galben după ce l-a lovit cu cotul cu Raicu, Eugen Beza a început să se bâlbâie și să împrăștie cu acuze la adresa arbitrului Claudiu Marcu.

Beza consideră că arbitrul central ”și-a intrat în rol” și a rupt echilibrul jocului cu acea eliminare dictată în care vorbește din ce i-a spus jucătorul, nu din ce a văzut el. Echilibrul despre care vorbește antrenorul nu mai exista, din moment ce pe tabelă era 2-0 pentru Steaua, iar echipa sa nu a avut nici măcar un șut pe poartă sau o ocazie periculoasă.

”Nu vreau să dau vina pe arbitraj, dar, din păcate, la scorul de 2-0, meritat pentru adversar, acest domn arbitru și-a intrat într-un rol pe care nu știu de ce și-l asumă de fiecare dată. L-am avut și la Tunari, unde la golul de 1-0, la fel, a ieșit în evidență. Golul a fost precedat de un fault grosolan (n.r. – într-adevăr, golul marcat de ilfoveni a venit după un fault dur la mijlocul terenului nesancționat de arbitru. Marcu nu a primit delegare în Liga 2 două etape, dar a primit un joc în Cupa României între două echipe din Liga 2 și un alt meci în Liga 3). Iar astăzi, mai mult de atât, a fost fault în atac la Turda (n.r. – nu a fost fault, a fost o simulare a lui Chunchukov la care arbitrul a lăsat jocul să continue), nu se dă fault, mingea ajunge între Panait și nu mai știu ce adversar era, îl călărește pe Panait, nu se dă fault în atac și se dă al doilea galben. Mi se pare un lucru incredibil. Explicația domnului arbitru a fost că din întoarcere l-a atins în piept (n.r. – așa a fost, dar nu l-a atins, ci a așteptat să vină lângă el și i-a tras un cot în piept, chiar sub privirile arbitrului). Nimeni nu știe și a rupt echilibrul jocului. Eu cred că prin prestația din a doua repriză, în care chiar dacă nu am pus probleme mari adversarului, am jucat cu trei atacanți în contiuare, nu ne-a fost fost frică de repercursiuni, spre final am schimbat în 3-4-2, am și înscris, nu ne-am predat, am muncit și cred că am fi avut puterea să revenim în joc, pentru că 2-0 e un scor care se poate întoarce”, a declarat Beza.

Dacă arbitrul l-ar fi eliminat direct pe Panait în minutul 43, atunci când a avut o intrare criminală asupra lui Dobrescu, prin anulecare, cu mare intensitate, pe picioarele fundașului Stelei, atunci Beza și Panait n-ar mai fi avut ce să conteste la faza din minutul 45, când Panait a lovit din nou, voit, cu cotul. E drept că și Panait a fost lovit în cap la această fază din urmă, însă reluările arată cum mijlocașul Argeșului s-a uitat în spate să își vadă adversarul, s-a aplecat și a lovit cu cotul, iar în același timp Raicu a lăvit și el cu brațul, însă mâna lui era într-o poziție normală pentru un astfel de duel.

Antrenorul Argeșului visează conspirații împotriva echipei sale!

După ultimul joc, în care a remizat la Mioveni cu liderul CSC Șelimbăr, scor 0-0, Argeșul a făcut conferință de presă în care a anunțat prin managerul Răzvan Tunaru că a făcut memoriu arbitrajului lui Iulian Dima, dar a incriminat și arbitrajele din partidele cu CS Tunari (1-1), Viitorul Pandurii (0-0) și CS Mioveni (0-0), după cum se poate observa, toate terminate la egalitate, deci în care echipa alb-violetă nu a fost în stare să câștige, să-și arate superioritatea prin joc în fața unor adversari, totuși, sub ea ca valoare.

Eugen Beza o dă în paranoia și crede că arbitrii au ceva cu echipa sa!

”Din păcate, probabil că memoriul pe care clubul l-a făcut îi irită pe domnii arbitri și vor să iasă în evidență. Este incredibil cum această echipă, cum suntem noi, fiind defavorizați meci de meci, nici măcar o dată nu s-a greșit pentru noi”, a mai spus Beza, lăsându-l fără reacție pe reporterul care i-a adresat întrebările, interviul fiind apoi oprit.

CFC Argeș este, momentan, pe locul 10 în Liga 2

Campionii FC Argeș rămâne cu 11 puncte acumulate în nouă etape și este pe locul 10 în Liga 2, momentan, fiindcă va mai pica în clasament până la încheierea rundei.

În etapa următoare, programată peste două săptămâni, CFC Argeș are meci acasă cu CSM Slatina.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-cfc-arges-joaca-in-deschiderea-etapei-a-9-a-a-ligii-2-19287648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-succes-in-partida-cu-campionii-fc-arges-3-1-19287769

 

Marius ANGHEL 05 Oct. 2023, 21:21 Liga 2
Pe aceeași temă