Dunărea Călărași l-a pierdut și pe Albert Popa, însă portarul n-a rămas nici la Gaz Metan. A semnat cu unul dintre liderii din Liga 3

Adi MARICA 21 Feb. 2022, 19:20 Liga 2
Dunărea Călărași l-a pierdut și pe Albert Popa, însă portarul n-a rămas nici la Gaz Metan. A semnat cu unul dintre liderii din Liga 3

Portarul brașovean Albert Popa (22 de ani) nu va mai continua nici el cu Dunărea Călărași în partea a doua a sezonului de Liga 2, mărind numărul jucătorilor care s-au despărțit în această iarnă de echipa situată pe locul 18 din 20 după 16 etape.

Popa nu a rămas însă nici la Gaz Metan Mediaș, echipa de unde fusese împrumutat la Dunărea, ci a ajuns în Liga 3, la AFC Odorheiul Secuiesc.

Albert Popa a ajuns la AFC Odorheiu Secuiesc

Albert Popa a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon cu liderul Seriei a 5-a din Liga 3, echipă cu care speră să promoveze în eșalonul secund în această vară.

”Abi Popa este jucătorul nostru până în vară. Aveam nevoie de un portar de valoare, ținând cont că Flaviu Bodea a fost operat astăzi la genunchiul stâng, iar recuperarea va dura 6-8 săptămâni. Suntem alaturi de el și îl așteptăm înapoi cât mai repede”, a spus Laszlo Zsolt, team-managerul grupării harghitene.

În prima parte a sezonului, Popa a evolua în 7 din cele 16 meciuri disputate de Dunărea în campionatul Ligii 2.

  • În această iarnă, echipa din Călărași i-a mai pierdut și pe Daniel Filip (Academica Clinceni), Bogdan Matei (CS Afumați), Eugen Nica (CS Tunari), Robert Sălceanu (FC Buzău), Sorin Mănăilă (Metaloglobus), Elijah Seymour (CSM Slatina), Bogdan Șandru (SCM Zalău), Robert Ivan (Flacăra Horezu) sau Marius Fotescu (Gloria Albești).

Motivul incredibil pentru care n-a putut continua cu Gaz Metan

Despărțirea lui Popa de Dunărea s-a produs în urma unei decizii a CNSL, fiindcă nu fusese plătit la Călărași. Jucătorul s-a întors la Gaz Metan Mediaș, club de unde fusese împrumutat la echipa din Liga 2 și cu care mai avea contract până în vară, însă trupa din Liga 1 nu l-a putut păstra și folosi în campionat. Deoarece portarul nu a avut o clauză de revenire la Gaz Metan în împrumutul la Dunărea, acesta nu avea drept de joc pentru medieșeni, fiindcă trebuia înregistrată la FRF reîntoarcerea sa mai devreme și acest lucru nu a fost posibil.

Gaz Metan are interdicție la legitimări din cauza restanțelor salariale către fotbaliști, astfel că Albert Popa a fost nevoit să-și găsească o altă echipă unde să joace până în vară, primind acordul celor de la Mediaș.

”Eu am dorit să revin la Mediaș, m-am și antrenat cu echipa trei săptămâni, însă nu am putut fi legitimat din cauza interdicției de a face transferuri. Îmi doream să revin, mai ales că aveam șansa să pot juca din nou în Liga 1. La Gaz Metan Mediaș este o situație critică, au plecat mulți jucători, dar și antrenorul. Este păcat ce se întâmplă cu acest club, iar cei mai afectați sunt fotbaliștii și suporterii. Nu știu cum s-a ajuns în această situație în care clubul a acumulat datorii uriașe”, a spus Albert Popa, care a ajuns la AFC Odorheiu Secuiesc: ”Pentru mine este important să joc, iar oferta celor de la Odorheiu Secuiesc a venit la momentul oportun și vreau să pun umărul la promovarea echipei.”

În această iarnă, de serviciile lui Aby Popa s-au arătat interesați și cei de la FC Brașov. ”Știu că au fost ceva discuții, dar nimic concret. Impresarul meu mi-a spus că nu sunt dorit la Brașov și asta a fost tot”, a încheiat Aby Popa.

Format de FC Braşov, s-a remarcat la SR Brașov

Albert Popa va debuta oficial la AFC Odorheiu Secuiesc în meciul cu SR Brașov, la 11 martie, în etapa a 16-a a Ligii 3, antepenultima a sezonului regular..

Portarul a fost format de FC Braşov şi a mai jucat la FC Benţa, Forex Brașov, CSŞ Braşovia, Ardealul Cluj, Dacia Unirea Brăila, Unirea Slobozia, SR Brașov și Gaz Metan Mediaș. A fost şi component al selecționatelor naţionale U14, U15, U17. La SR Brașov, Aby Popa s-a remarcat cu adevărat și de aici a prins transferul în Liga 1, la Mediaș, unde a evoluat însă doar într-un meci: 1-4 la FC Botoșani, la 1 august 2020.

AFC Odorheiu Secuiesc, două cantonamente la Sighișoara

AFC Odorheiu Secuiesc a început astăzi un cantonament la Sighișoara. Echipa antrenată de Mihai Ianc va reveni vineri la Odorheiu Secuiesc, iar sâmbătă va juca un amical cu Unirea Ungheni.

Lunea viitoare, harghitenii vor merge din nou la Sighișoara pentru un al doilea cantonament, care va fi încheiat cu un amical în data de 5 martie cu Aerostar Bacău.

”La Sighișoara avem toate condițiile pentru a pregăti returul si play-off-ul”, a mai spus oficialul liderului din Seria a 5-a.

Altfel, echipa din județul Harghita i-a mai achiziționat în această iarnă pe portarii Valentin Slabu (CS Tunari) și Hunor Albert (19 ani, FK Miercurea Ciuc), fundașul central Csongor Berkeczi (21 de ani, FK Miercurea Ciuc), fundașul Radu Criștiu (24 de ani, CS Comunal Șelimbăr), mijlocașul Barna Antal (21 de ani de la KSE Târgu Secuiesc, dar jucătorul aparține de FK Miercurea Ciuc), mijlocașul Denis Guță (19 ani, Universitatea Craiova) și atacantul Alin Nisipeanu (25 de ani, FC Pucioasa).

După 15 etape desfășurate din actualul sezon de Liga 3, AFC Odorheiu Secuiesc ocupă locul 1 în Seria 5, având 34 de puncte acumulate, fiind calificată matematic în play-off și fiind urmată de FC Pucioasa (32 puncte) și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (29 puncte). În ultimele trei etape din sezonul regular, echipa antrenată de Mihai Ianc va mai întâlni SR Brașov (locul 8, 12 martie, acasă), Kids Tâmpa Braşov (locul 10, 19 martie, deplasare) și Olimpic Cetate Râşnov (locul 4, 26 martie, acasă).

Adi MARICA 21 Feb. 2022, 19:20 Liga 2
Pe aceeași temă