Samba în Treapt! Flacăra Horezu și-a luat un brazilian care s-a remarcat în dueluri cu Neymar și care a mai jucat în Portugalia și Grecia

Adrian MUJEA 21 Feb. 2022, 10:55 Liga 3

Flacăra Horezu și-a completat lotul în această iarnă cu încă doi jucători: mijlocașul central Robert Ivan (21 ani), fost la Dunărea Călărași, și brazilianul Arthur Bote (25 ani).

Arthur Bote, brazilianul ajuns la Horezu

Pe numele său complet Arthur Cesar Reis Castro, Bote fiind nume de scenă, brazilianul joacă fundaș dreapta, dar poate evolua și ca mijlocaș de bandă.

Sud-americanul nu este la prima experiență în Europa. A mai evoluat în liga a patrua din Portugalia, la Sintrense și Sertanense, în 2018-2019, iar în ultimii aproape doi ani și jumătate a activat la Ergotelis, în liga secundă din Grecia. În sezonul 2020-2021 a evoluat în șapte meciuri pentru Ergotelis, după ce în campionatul anterior evoluase în nouă jocuri.

Bote a ajuns la Horezu duminică și de marți va începe antrenamentele alături de noii săi colegi.

A fost recomandat la Horezu de către fostul fotbalist Emil Dică, acum impresar. ”Are referințe foarte bune, așteptăm să îl vedem și noi la meciuri. Toți jucătorii care au venit au caractere deosebite, deja este altă atmosferă în vestiar”, a spus antrenorul Narcis Enăchescu.

Bote vrea să crească fotbalistic la Flacăra

Brazilianul a fost supranumit ”Bote” în 2012, pentru recuperările făcute în timpul unor antrenamente ale juniorilor de la Santos contra echipei de seniori, în care l-a avut ca adversar direct pe celebrul Neymar. Avea atunci doar 15 ani! Arthur este mândru de porecla sa și crede că aceasta îl reprezintă și în joc.

”Am ajuns acum puțin timp la Horezu, încă nu am făcut antrenament și nici nu am fost prezentat la echipă, dar oamenii care lucrează mă tratează foarte bine. Sunt foarte motivat să ajut echipa să urce în clasament și să lupte pentru obiective mai mari. Pe plan individual vreau să-mi arat calitățile și să ajung la un nivel înalt”, a declarat Artur Bote la sosirea la Horezu.

Flacăra Horezu a făcut o mulțime de modificări în lot în speranța salvării de la retrogradare

După o primă parte de sezon modestă, cu 14 puncte din 15 jocuri, olarii sunt pe locul 9 în Seria a 6-a a Ligii 3 și luptă pentru evitarea retrogradării.

Flacăra Horezu și-a remaniat lotul în această iarnă și i-a transferat pe Dragoș Petrișor (Dinamo 2), Robert Ivan (Dunărea Călărași), Ion Simeanu (revenire după un an), Florin Sandu (Concordia Chiajna), Ionuț Vladu (Minerul Costești), Ștefan Popa (SCM Râmnicu Vâlcea), Ionel Ciortan (Tunari) și vârful Theodor Butoiu (Campionii FC Argeș, junior Under 19). Au plecat de la echipa din Treapt: Burcea, Dobrescu, R. Dinu, D. Vlădoi, Vișan, Bălan, Horumbă, Bîrziche, Kenneth, Ovye, Verdeș și I. Tudor.

Până acum, horezenii au câștigat amicalul cu Gilortul Târgu Cărbunești (4-1) și au pierdut cu CS Afumați (0-2) și Petrolul Potcoava (2-3). Pentru echipa pregătită de Narcis Enăchescu vor mai urma teste cu Cozia Călimănești, Sparta Râmnicu Vâlcea și Viitorul Dăești.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mutare-interesanta-la-una-dintre-ultimele-clasate-din-liga-3-isi-aduce-un-jucator-american-de-origine-palestiniana-19218100

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-daesti-a-imprumutat-un-jucator-de-la-cs-mioveni-in-procesul-de-intarire-a-lotului-pentru-lupta-la-promovare-19218061

https://liga2.prosport.ro/liga-3/un-brazilian-si-un-jucator-de-la-cs-mioveni-primele-achizitii-alte-viitorului-daesti-liderul-din-seria-a-6-a-a-ligii-3-si-a-stabilit-adversarii-din-amicale-si-locatia-cantonamentului-19217332

https://liga2.prosport.ro/liga-3/remaniere-la-horezu-dupa-ce-flacara-a-avut-o-prima-parte-a-sezonului-dezamagitoare-opt-jucatori-au-fost-anuntati-ca-nu-mai-sunt-doriti-dar-plecarile-vor-fi-si-mai-multe-antrenorul-enachescu-contin-19213889

Adrian MUJEA 21 Feb. 2022, 10:55 Liga 3
Pe aceeași temă