AFC Odorheiu Secuiesc, întăriri de la FK Miercurea Ciuc și CS Comunal Șelimbăr pentru îndeplinirea obiectivului de a promova în Liga 2

Adi MARICA 15 Feb. 2022, 10:32 Liga 3
AFC Odorheiu Secuiesc, întăriri de la FK Miercurea Ciuc și CS Comunal Șelimbăr pentru îndeplinirea obiectivului de a promova în Liga 2

Liderul Seriei a 5-a din Liga 3, AFC Odorheiu Secuiesc, a încheiat ieri o campanie spectaculoasă de transferuri în această iarnă. Harghitenii au făcut șapte achiziții pentru a spera în continuare la promovarea în Liga 2.

AFC Odorheiu Secuiesc are șapte achiziții perfectate în această iarnă

Astfel, portarii Valentin Slabu (CS Tunari) și Hunor Albert (19 ani, FK Miercurea Ciuc), fundașul central Csongor Berkeczi (21 de ani, FK Miercurea Ciuc), fundașul Radu Criștiu (24 de ani, CS Comunal Șelimbăr), mijlocașul Barna Antal (21 de ani de la KSE Târgu Secuiesc, dar jucătorul aparține de FK Miercurea Ciuc), mijlocașul Denis Guță (19 ani, Universitatea Craiova) și atacantul Alin Nisipeanu (25 de ani, FC Pucioasa) vor juca în partea a doua sezonului la gruparea antrenată de Mihai Ianc.

”Am transferat doi portari, pe Valentin Slabu și Albert Hunor, pentru că portarul Flaviu Bodea se va opera la genunchi și recuperarea va dura cam opt săptămâni. Pe Berkeczi l-am transferat definitiv de la Miercurea Ciuc, iar Hunor și Guță au venit sub formă de împrumut de la Miercurea Ciuc și U Craiova. Toți sunt jucători în care credem foarte mult și suntem convinși că vor aduce un plus de valoare echipei. Suntem mai puternici decât în prima parte a sezonului, astfel că avem toate motivele să credem în șansa noastră la baraj”, a spus Laszlo Zsolt, team-managerul grupării harghitene.

Harghinenii s-au despărțit și de câțiva jucători, printre care Bogdan Vasile și Andrei Mateiciuc

În această perioadă , oficialii liderului din Seria a 5-a au fost în discuții și cu fundașii brașoveni Bogdan Cîrstean și Adrian Voicu de la FC Brașov, însă negocierile nu s-au concretizat. Primul continuă la SR Brașov, tot în Seria a 5-a a Ligii 3, iar al doilea a rămas la divizionara secundă.

În această iarnă, cei de la AFC Odorheiu Secuiesc s-au despărțit de patru jucători, portarul Ștefan Georgescu a ajuns la CSO Plopeni, mijlocașii Bogdan Vasile și Nicolae Stanciu și atacantul Andrei Mateiciuc au mers la Vedița Colonești.

AFC Odorheiu Secuiesc e calificată matematic în play-off

Echipa din Odorheiu Secuiesc continuă să se pregătească în această perioadă pentru reluarea campionatului Ligii 3, programată la 11 martie.

Următorul meci amical pe care îl are stabilit va avea loc vineri, 18 februarie (ora 12:00), pe terenul sintetic Aron Marton din Miercurea Ciuc, cu Sepsi Sfântu Gheorghe 2. Printre amicalele pe care le-a disputat până acum au fost și două cu divizionarele secunde FK Miercurea Ciuc (scor 2-4) și FC Brașov (scor 1-3).

După 15 etape desfășurate din actualul sezon de Liga 3, AFC Odorheiu Secuiesc ocupă locul 1 în Seria 5, având 34 de puncte acumulate, fiind calificată matematic în play-off și fiind urmată de FC Pucioasa (32 puncte) și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (29 puncte).

În ultimele trei etape din sezonul regular, echipa antrenată de Mihai Ianc va mai întâlni SR Brașov (locul 8, 12 martie, acasă), Kids Tâmpa Braşov (locul 10, 19 martie, deplasare) și Olimpic Cetate Râşnov (locul 4, 26 martie, acasă). Ulterior urmează play-off-ul, cu patru echipe, în care se vor juca meciuri tur-retur-tur, iar primele două clasate vor merge la barajele pentru promovarea în Liga 2, unde vor întâlni primele două clasate din Seria a 6-a, cel mai probabil Viitorul Dăești și CSM Slatina.

CLASAMENT SERIA 5 Liga 3

Foto: AFC Odorheiu Secuiesc

Adi MARICA 15 Feb. 2022, 10:32 Liga 3
Pe aceeași temă