Dacia Unirea a învins Olimpia Râmnicu Sărat și apoi a realizat primul transfer al iernii

Dacia Unirea a câștigat, ieri, cu 3-1, amicalul susținut pe stadionul Siderurgistul din Galați, cu Olimpia Râmnicu Sărat, echipă aflată pe locul al 6-lea în Seria 1 a Ligii 3. Cu mici excepții din finalul partidei, jocul a fost controlat de jucătorii pregătiți de Alin Pânzaru.

Formația brăileană a deschis scorul încă din minutul 4, prin Costel Roșu, care a pătruns frontal în careul oaspeților, l-a driblat și pe portarul Jalbă și apoi a trimis mingea în plasă. Dacia Unirea a rămas în jumătatea adversă de teren și la capătul primului sfert de oră a fost foarte aproape de majorarea scorului, numai că Neagu a trimis mingea razant cu bara colțului lung. Un minut mai târziu, Cosmin Neagu a centrat în forță în fața porții și Roșu a pus latul pentru 2-0. Cu două minute înainte de finalul primei reprize Roșoagă a întors mingea pentru Neagu, care a șutat razant cu vinclul porții apărate de Jalbă.

La pauză, Dacia Unirea a făcut câteva schimbări, jucătorii introduși nu s-au integrat în joc, astfel că Olimpia a reușit să reducă din diferență, în minutul 52, prin fundașul dreapta Chivu, jucător care vara trecută a fost la un pas de a se transfera la Brăila. Jucătorii brăileni au preluat inițiativa și după doar zece minute Olenic l-a lansat la marginea careului advers pe Iosofache, acesta a pătruns în suprafața de pedeapsă, dar a fost faultat de Ghițulescu, iar arbitrul de centru a arătat punctul cu var. Mădălin Calu a transformat penalty-ul acordat și a stabilit scorul final al amicalului, 3-1 pentru Dacia Unirea.

În finalul partidei formația brăileană a mai irosit o ocazie de gol prin Iosofache. Mijlocașul dreapta l-a văzut ieșit din poartă pe Jalbă, a șutat de la 30 metri, însă aceasta a trecut razant cu transversala. Olimpia a ratat, la rândul ei, două șanse de a reduce din diferență, ambele prin Saim. În ambele situații Mitrea a avut intervenții spectaculoase în fața atacantului Olimpiei, astfel că Dacia Unirea a bifat un succes meritat.

Dacia Unirea: Alb. Popa (Olaru 30, Cr. Mitrea 60) – Gab. Niță (Ed. Oprea 60), L. Ivan (Moglan 46), Ghiocel (Olenic 60), C. Necoară (Stănciulescu 46) – C. Roșu (Iosofache 46), Rz. Adăscăliței (Puia 60), P. Ioan (D. Oprea 46), C. Neagu (Calu 60) – Pușcașu (Ciucureanu 46), Roșoagă (M. Iordache 60).

Olimpia: Jalbă – Chivu, Ghițulescu, Ceaușel, M. Târâlă, V. Tucă – Padai, Roman, Bodoc, Bălan – Șaim. Au mai jucat Crețu, Dicu, Sava, Tănase.

A semnat Albert Popa

Altfel, conducerea clubului Dacia Unirea a anunțat ieri prima achiziție din această iarnă. Brăilenii l-au transferat pe portarul Albert Popa, testat în ultimele amicale. Fost component al selecționatelor naționale U14, U15 și U17, Popa a evoluat ultima dată în Liga Elitelor pentru FC Ardealul și CSS Brașovia!

Articol scris de Costel FILIP

Pe aceeași temă