Albert Popa s-a despărțit de Gloria Buzău și va juca la echipa suporterilor stegari: ”Trebuie să prindem play-off-ul”

Adi MARICA 17 Jan. 2023, 20:49 Liga 2
Albert Popa s-a despărțit de Gloria Buzău și va juca la echipa suporterilor stegari: ”Trebuie să prindem play-off-ul”

Lotul echipei SR Brașov s-a reunit luni, la Râșnov. Noul antrenor al formației susținută de suporterii stegari, fostul fotbalist Ionuț Pîrvu, a avut la prima ședință de pregătire 19 jucători.

La reunire a fost prezent și portarul Albert Popa (23 de ani), fotbalist care a mai îmbrăcat cu succes tricoul galben-negru.

Albert Popa s-a întors la SR Brașov

Cum Bogdan Căucă s-a despărțit de gruparea brașoveană la finalul anului trecut, postul de portar a rămas descoperit. Soluția găsită de oficialii clubului este Albert Popa, iar marți portarul brașovean a semnat contractul cu SR.

”Îmi doresc să avem o perioadă de pregătire foarte bună, să formăm un grup competitiv și să fim 100 la sută pregătiți când se reia campionatul. Trebuie să prindem play-off-ul și apoi să începem urmărirea primelor două locuri”, spune Albert Popa.

Popa a fost legitimat ultima dată la Gloria Buzău, unde nu a jucat în niciun meci din Liga 2

Popa a început fotbalul la FC Brașov, iar la nivel de juniori a mai jucat la CSS Brașovia, FC Bența, Forex și Ardealul Cluj. La seniori a jucat la Dacia Unirea Brăila, Unirea Slobozia, SR Brașov, Gaz Metan Mediaș, unde a și debutat în Liga 1, Dunărea Călărași, iar în sezonul trecut a fost titular în poarta celor de la AFC Odorheiu Secuiesc. În acest sezon, Popa a fost în lotul celor de la Gloria Buzău, unde însă nu a primit șansa să-și demonstreze valoarea, astfel că și-a reziliat contractul cu gruparea din Crâng.

”Portarul Albert Popa a revenit la Steagu’ după doi ani și jumătate, acesta semnând în dimineața acestei zile, 17 ianuarie 2023, un contract valabil până la finalul campionatului cu echipa suporterilor stegari. Abi Popa (va împlini 24 de ani pe 5 aprilie) a fost om de bază în echipa care a reușit la sfârșitul sezonului 2017/18 promovarea în Liga a 3-a (11 apariții), apoi titular în primul nostru sezon la acest nivel (24). Evoluțiile de la acea vreme ale tânărului portar brașovean, când a reușit și o serie de cinci meciuri la rând fără gol primit, nu au rămas neobservate, iar vara anului 2019 a adus pentru Popa transferul la Gaz Metan Mediaș, pe atunci în prima ligă. Chiar dacă pentru medieșeni Abi Popa a bifat o singură apariție în elită, experiența acumulată în colectivul unei echipe prim-divizionare nu poate fi trecută cu vederea. Portarul brașovean a împărțit sezonul trecut între Dunărea Călărași (Liga a 2-a, 7 apariții) și FC Odorheiu Secuiesc, cu harghitenii fiind fost aproape de a reuși promovarea în liga secundă. În toamna anului 2022 Albert Popa a făcut parte din lotul divizionarei secunde Gloria Buzău, contribuind la victoria cu 4-2 (după prelungiri) contra echipei Șoimii Lipova, din play-off-ului Cupei României. Bine ai revenit, Abi!”, este comunicatul clubului brașovean.

SR Brașov ocupă locul 4 în Seria a 5-a a Ligii 3, cu 23 puncte. Campionatul se va relua la începutul lunii martie, iar brașovenii mai au trei meciuri în sezonul regular, cu CS Păulești (deplasare), KSE Târgu Secuiesc (acasă) și CSO Plopeni (deplasare).

Foto: SR Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-de-pregatire-la-gloria-buzau-cu-25-de-jucatori-dintre-care-sapte-nume-noi-doi-veniti-de-la-ultima-clasata-pe-lista-absentilor-se-afla-si-primii-doi-capitani-19258041

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ioan-hora-a-ajuns-in-liga-3-19258097

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-perfectat-primele-trei-achizitii-in-noul-an-dar-si-a-adus-si-un-fost-arbitru-in-stafful-administrativ-corbii-vor-avea-cuplu-brazilian-in-centrul-defensivei-19257994

Adi MARICA 17 Jan. 2023, 20:49 Liga 2
Pe aceeași temă