Primele mișcări de trupe la Metaloglobus. Reunirea s-a produs cu un lot de 30 de jucători, în care s-au regăsit două nume noi și a lipsit unul. Planul perioadei de pregătire

Răzvan STÎNGĂ 13 Jan. 2022, 17:05 Liga 2
Primele mișcări de trupe la Metaloglobus. Reunirea s-a produs cu un lot de 30 de jucători, în care s-au regăsit două nume noi și a lipsit unul. Planul perioadei de pregătire

Și Metaloglobus a reînceput pregătirile în vederea reluării campionatului din Liga 2. La formația din Pantelimon au avut loc primele modificări de lot, puține, dar s-a stabilit, într-o mare măsură, perioada de pregătire care constă în meciuri amicale și un cantonament.

Metaloglobus, șase amicale dacă va face cantonamentul în România 

Metaloglobus intenționează la rândul ei să efectueze un stagiu de pregătire în Antalya, dar, la fel ca în cazul celorlalte echipe din Liga 2, plecarea depinde de evoluția pandemiei din zilele următoare. În cazul în care se va face plecarea în Turcia, aceasta va avea loc spre sfârșitul lunii, la 30 ianuarie.

În caz contrar, Metaloglobus va face un cantonament în țară, lângă București, perioada fiind trasată pentru 3-12 februarie. Neplecarea în Turcia și continuarea pregătirilor în România va însemna și o serie de meciuri amicale, șase la număr.

Metaloglobus, dublă amicală cu FC Buzău 

Astfel, echipa lui Nicolae Grigore, după cum a declarat președintele clubului Marius Burcă într-o discuție cu Liga2.ro, va disputa următoarele partide de verificare:

22 ianuarie, vs. Sport Team;
28 sau 29 ianuarie, vs. Progresul Spartac;
5 sau 6 februarie, vs. FC Buzău;
8 sau 9 februarie, vs. FC Buzău;
12 februririe, vs. Unirea Constanța;
19 februarie, vs. Agricola Borcea;

În ceea ce privește amicalele cu FC Buzău, unul va avea loc la Buzău, iar altul se va disputa la București.

Gabriel Plumbuitu a plecat de la Metaloglobus. La capitolul veniri, doi tineri 

Nicolae Grigore mizează pe un lot numeros în aceste zile, la primele antrenamente, de 30 de jucători, întrucât Metaloglobus nu a făcut prea multe schimbări la nivelul lotului. După cum președintele Marius Burcă a declarat, la capitolul plecări este trecută doar încheierea împrumutului dintre Metaloglobus și Gaz Metan Mediaș, în privința tânărului de 17 ani Gabriel Plumbuitu. Jucătorul are însă șansa să continue în Liga 2, întrucât a fost prezent la reunirea Politehnicii Timișoara.

Referitor la veniri, formația din Pantelimon s-a întărit cu doi tineri, unul promovat de la echipa U19 a Metaloglobului, Cristian Pancișin, iar al doilea, Sorin Mănăilă, a sosit de la Sport Team. Mănăilă a jucat în prima parte a sezonului la Dunărea Călărași, fiind folosit destul de des. Mijlocașul, în vârstă de 18 ani, a prins 10 partide în Liga 2.

Ar fi extraordinar dacă ne-am califica în play-off, dar trebuie să recunoaștem că e dificil, până la urmă avem nevoie și de jocul rezultatelor. Nu doar noi vrem să fim acolo, iar între noi și locul 6 sunt câteva echipe, destul de multe.

Am văzut că toate echipele își doresc să ia nouă puncte în ultimele trei etape din sezonul regular, e normal, asta ne dorim și noi”, a mai spus Marius Burcă în dialogul telefonic cu Liga2.ro.

Metaloglobus, la șase puncte de top șase 

Metaloglobus reia campionatul de pe locul 11 în Liga 2, cu 22 de puncte după 16 runde. E la șase puncte de locurile 5 și 6, FC Buzău și Steaua, poziții care duc în play-off când se termină sezonul regular. O problemă e și numărul celor patru echipe dintre Metaloglobus și top șase.

Bucureștenii vor începe anul 2022 cu un meci acasă, cu CS Comunal Șelimbăr, iar apoi le vor mai întâlni pe FC Brașov, în deplasare, și Steaua, pe teren propriu.

Foto: Dragoș Pășcăneanu/ Mediafax Foto

 

Răzvan STÎNGĂ 13 Jan. 2022, 17:05 Liga 2
Pe aceeași temă