L-a convins pe Pustai! Albert Popa va juca la Gloria Buzău: ”Ne batem la promovare”

Adi MARICA 28 Jul. 2022, 16:04 Liga 2
L-a convins pe Pustai! Albert Popa va juca la Gloria Buzău: ”Ne batem la promovare”

Portarul Albert Popa (23 de ani) a semnat cu Gloria Buzău un contract valabil pe un sezon, până în vara anului 2023. Brașoveanul, ultima dată la AFC Odorheiu Secuiesc, în Liga 3, a făcut pregătirea de vară cu echipa din Crâng și l-a convins pe Cristian Pustai că merită să facă parte din lot în noul sezon de Liga 2.

Popa îi va avea drept concurență pe Relu Stoian (26 de ani), titularul echipei din ultimele trei sezoane, și pe Boison Wynney de Souza (25 de ani), un goalkeeper spaniolo-liberian achiziționat tot în această vară.

Albert Popa va juca din nou în Liga 2, la Buzău

Albert Popa a mai jucat în Liga 2 pentru Dacia Unirea Brăila (4 meciuri în sezonul 2016-2017) și Dunărea Călărași (7 jocuri în sezonul 2021-2022), dar are și un meci în prima ligă, la Gaz Metan Mediaș, în ediția 2019-2020.

Sezonul trecut l-a început la Dunărea Călărași, iar în iarnă a trecut la AFC Odorheiu Secuiesc, alături de care a ratat la lovituri de departajare promovarea din Liga 3 în Liga 2.

Dacă FC Brașov caută în continuare un portar titular după plecarea lui Laurențiu Popescu la U Craiova, Popa a fost ignorat total de șefii clubului, astfel că brașoveanul a ajuns la Gloria Buzău.

”Mă bucur că am ajuns la o echipă care își propune promovarea în Liga 1. M-am integrat rapid și sunt convins că vom face o figură frumoasă în noul sezon. De la FC Brașov nu m-a căutat nimeni”, a spus Albert Popa.

Popa a început fotbalul la FC Brașov, iar la nivel de juniori a mai jucat la FC Bența, Forex și Ardealul Cluj. La seniori a mai jucat și pentru Unirea Slobozia și SR Brașov.

În amicalele din această vară, Albert Popa a fost folosit de Pustai în special în repriza a doua.

  • Cu Gloria Buzău au mai semnat în această vară Georgian Honciu (mijlocaș, 33 ani, Campionii FC Argeș), Valentin Munteanu (mijlocaș, 32 ani, CSM Reșița), Răzvan Matiș (mijlocaș, 21 ani, Concordia Chiajna), Sergiu Pîrvulescu (fundaș, 19 ani, Petrolul), Andrei Banyoi (atacant, 22 ani, Nyiregyhaza / Ungaria), Valentin Alexandru (atacant, 30 ani, ”U” Cluj), albanezul Kristi Marku (fundaș, 27 ani, Kukesi / Albania), Andrei Blejdea (atacant, 26 ani, FC Hermannstadt) și spaniolo-liberianul Boison Wynney de Souza (portar, 25 ani, Someșul Dej).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-tinteste-sus-in-noul-sezon-de-liga-2-si-nu-si-ascunde-intentiile-auras-brasoveanu-obiectivul-nostru-personal-este-promovarea-in-liga-1-presedintele-despre-pierdere-19238538

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-concluzii-despre-cantonamentul-efectuat-de-gloria-buzau-la-poiana-brasov-si-despre-programul-pe-care-il-va-avea-in-sezonul-regular-19238473

Adi MARICA 28 Jul. 2022, 16:04 Liga 2
Pe aceeași temă