Dunărea și-a pierdut cel mai experimentat fotbalist! Bogdan Matei a plecat cu un gol în suflet și ”a mers la sigur”, după ce nu s-a înțeles cu Astra și FC Brașov: ”Sunt împăcat sufletește”. Alți trei jucători ai Călărașiului, pe picior de plecare

Răzvan STÎNGĂ 26 Jan. 2022, 16:47 Liga 2
Dunărea și-a pierdut cel mai experimentat fotbalist! Bogdan Matei a plecat cu un gol în suflet și ”a mers la sigur”, după ce nu s-a înțeles cu Astra și FC Brașov: ”Sunt împăcat sufletește”. Alți trei jucători ai Călărașiului, pe picior de plecare

Dunărea Călărași pierde și în această iarnă fotbaliști importanți, cu experiență, așa cum s-a întâmplat și vara trecută, la finalul unui campionat precedent în care a jucat barajul de promovare în Liga 1. Situația financiară i-a făcut pe mulți fotbaliști să plece sau să fie pe punctul de a pleca.

Bogdan Matei a reziliat cu Dunărea Călărași și a semnat cu CS Afumați 

Unul dintre jucătorii care au hotărât că e mai bine să aleagă un alt drum este experimentatul Bogdan Matei (32 de ani, foto principal și foto articol). Fundașul central a plecat cu o părere de rău de la Călărași, în ciuda contextului economic dificil. Matei a declarat, într-o discuție cu Liga2.ro, că se formase un nucleu unit la Dunărea, dar s-a gândit că ar fi mai bine să schimbe echipa.

Apărătorul a dat curs propunerii de la CS Afumați, liderul Seriei 3 a Ligii a 3-a, de unde a primit asigurări că nu există probleme financiare. Acest aspect l-a și atras pe Bogdan Matei, stabilitatea, întrucât a acceptat oferta imediat, chiar dacă a avut și alte contacte, chiar din Liga 2, de la Astra și FC Brașov.

Bogdan Matei era dorit chiar de antrenorul Brașovului

Antrenorul brașovenilor, Călin Moldovan, l-a dorit pe Bogdan Matei, discuțiile erau destul de avansate, dar trebuia ca și conducerea să-și mai dea acordul. Matei nu a mai așteptat ok-ul și așa a ajuns, în cele din urmă, la CS Afumați.

Revenind puțin la problemele financiare de la Dunărea Călărași, fotbalistul născut la Urziceni a recunoscut că restanțele pe care le avea de primit nu erau atât de mari, ci de numai două luni. A căzut de acord cu fostul club să primească banii în momentul în care se suplimentează bugetul pentru sezonul în curs.

Am decis să merg la Afumați, sunt prea multe probleme să mai rămân la Călărași din păcate. Nu-mi pare rău de nimic în viață, nu îmi pare rău că am mers la Călărași. Îmi plăcea și pentru că eram acasă și aveam grup frumos la echipă. Însă, financiar nu puteam să mai stau și e greu sa joci cu copii de la U19.

Eu m-am înțeles bine cu antrenorii și cu oamenii de acolo, de la Călărași, nu pot să neg asta. Sunt un băiat foarte sufletist. Mai am de luat salariile pe luna noiembrie și decembrie de la Călărași, pe ianuarie o să-mi dea Afumați. M-am înțeles cu Călărași și îmi va da banii când se face bugetul.

Am discutat cu cei de la Afumați și sunt împăcat sufletește. Știu că acolo nu sunt probleme și că există stabilitate. Am avut și oferte din Liga 2, de la Astra și FC Brașov, dar nu s-au concretizat. În discuțiile cu Brașov trebuia să mai aștept un acord, antrenorul mă voia, dar nu am mai așteptat și am decis să merg la Afumați”, a declarat Bogdan Matei pentru Liga2.ro.

Bogdan Matei, om de bază la Dunărea Călărași 

Venit în vară la Dunărea Călărași, Bogdan Matei a jucat în 13 etape de Liga 2, în toate fiind titular. A jucat 1.035 de minute și a terminat pe teren nouă din cele 13 partide. A și marcat un gol, în partida cu Ripensia, de la Timișoara, din prima etapă, terminată 3-3.

Bogdan Matei a mai jucat pentru echipele Victoria Brănești, Putnok FC (Ungaria), Chindia Târgoviște, CSM Alexandria, Academica Clinceni, SC Oțelul, Turris Oltul sau Minaur Baia Mare.

Alexandru Popescu, dorit de Ripensia! 

Din informațiile Liga2.ro, mai sunt și alți jucători care au plecat sau care urmează să plece de la Dunărea Călărași, dar nici în cazul lor nu au fost comunicate informații publice. Atacantul Alexandru Nica (23 de ani), atacantul Alexandru Popescu (24 de ani) și mijlocașul Elijah Seymour (23 de ani) sunt pe cale să își găsească și ei noi echipe.

Din informațiile noastre, Alexandru Popescu este în discuții cu mai multe formații, printre care și Ripensia.

În plus, Dunărea Călărași a rămas fără alți doi fotbaliști în această iarnă. Pe rând, s-a aflat că Robert Sălceanu (18 ani) a fost împrumutat, cu clauză de transfer definitiv, la FC Buzău, iar Sorin Mănăilă (18 ani) a ajuns la Metaloglobus.

Dunărea Călărași va fi o echipă și mai tânără 

Pentru Dunărea Călărași urmează schimbări care au avut loc și la începutul sezonului, să vină și mai mulți tineri de la formația sub 19 ani a clubului. Pentru că nu au dreptul să facă transferuri, călărășenii sunt nevoiți, și de această dată, să promoveze tinerii din propria pepinieră.

Așadar, la reluarea Ligii a 2-a, Dunărea Călărași va avea un lot mai tânăr decât cel cu care a terminat 2021.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-va-fi-ultima-echipa-din-liga-2-care-isi-reia-antrenamentele-in-2022-cum-vrea-antrenorul-marius-paun-sa-completeze-lotul-de-jucatori-si-amicalele-stabilite-in-perioada-de-pregatire-19216618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-inca-n-a-scapat-de-faliment-mai-multi-fosti-jucatori-ai-echipei-renunta-la-o-parte-din-restante-pentru-a-ajuta-clubul-gorjean-sa-iasa-din-insolventa-19217534

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacia-unirea-lot-de-32-de-jucatori-in-ultima-saptamana-laurentiu-ivan-are-mult-de-munca-dar-brailenii-pot-face-si-doua-transferuri-mai-importante-19217521

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-basarabean-cu-multe-meciuri-in-prima-liga-din-moldova-primul-transfer-oficial-anuntat-de-unirea-slobozia-19217520

 

 

Răzvan STÎNGĂ 26 Jan. 2022, 16:47 Liga 2
Pe aceeași temă