Diego Longo, primele declarații după debutul cu victorie la Chindia: ”După Tunari, suntem mai bine cu toții.” Clubul, amendat pentru injurii la adresa partidului aflat la putere?

Bogdan ISTRATE 29 Nov. 2023, 13:12 Liga 2
Diego Longo, primele declarații după debutul cu victorie la Chindia: ”După Tunari, suntem mai bine cu toții.” Clubul, amendat pentru injurii la adresa partidului aflat la putere?

Chindia s-a impus cu scorul de 2-0 la Tunari, pe un teren execrabil, pe care în mod normal nu ar fi trebuit să se joace fotbal, la debutul italianului Diego Longo pe banca tehnică, al treilea antrenor în 14 etape, fără vreo garanție că va rămâne la Târgoviște și după 7 decembrie, când echipa își încheie meciurile din 2023.

Ambele goluri au venit în mitanul secund, în zona de teren mai puțin acoperită de bălți. Chindia a luat o gură de oxigen înaintea jocului cu Concordia Chiajna, programat duminică, de la ora 11:30, pe stadionul ”Eugen Popescu”, unul foarte important, care o poate menține în lupta pentru calificarea în play-off-ul Ligii a 2-a.

”Am găsit jucători buni, știam că am o echipă bună la dispoziție, îi văzusem în câteva meciuri. Au ambiție și seriozitate mare. Psihologic, nu a fost un moment foarte fericit. Totul se poate schimba, însă. După această victorie, suntem mult mai bine cu toții. Emoții nu am avut, doar ambiție și voință de a arăta că suntem în stare să ajungem în Liga 1. Fotbalul e ciudat, nu se întâmplă mereu ceea ce îți dorești. Ar fi fost mai bine să începem din iunie împreună. Acum suntem cu gândul doar la meciul cu Chiajna”, a declarat Diego Longo la Columna TV despre victoria de la Tunari.

Diego Longo: ”Mi-a plăcut mult atitudinea jucătorilor care au intrat pe parcursul meciului”

Într-o română impecabilă și cu un discurs mult mai bun decât al președintelui Lorin Petrescu, care se bâlbâie teribil la fiecare apariție publică de câteva zeci de secunde, italianul care a lucrat ani buni cu Răzvan Lucescu a explicat și filozofia sa de antrenor.

”Eu nu sunt adeptul teoriei cu titulari și rezerve. Cine se prezintă bine la antrenamente, joacă. Cine nu, nu. Pentru mine, toți sunt foarte importanți. Nu contează cine joacă mai puțin sau mai mult, avem același obiectiv. Mi-a plăcut mult atitudinea jucătorilor care au intrat pe parcursul meciului, de exemplu Plămadă”, a spus Diego Longo.

Chindia, în victoria cu CS Tunari: Railean – I. Albu, C. Dinu (cpt.), Marc, Romeo, Fedele, Bogaciuc (Prejmerean 72′), Boțogan (Rz. Tache 85′), Max. Cojocaru (Fl. Plămadă 85′), Zivkovic, Rob. Moldoveanu (Golofca 90+2′). Rezerve: Ius. Popescu – Oct. Ursu, Matiș, Andr. Șerban, L. Manolache.

Italianul a surprins la primul meci ca antrenor al Chindiei când a început cu Prejmerean, Plămadă și Bolofca pe banca de rezerve.

Contactat acum, nu în vară!

Longo a recunoscut că a fost ofertat de Chindia de curând, nepunându-se problema unei colaborări de la începutul sezonului, cum ar fi insinuat Lorin Petrescu, președintele clubului, la prezentarea italianului. Petrescu a susținut că a primit recomandări despre Longo dinaintea instalării lui Dragoș Militaru – demis după doar trei meciuri oficiale – însă nu a putut trece peste președintele de atunci al clubului, Andrei Cordoș, pentru a-l putea aduce pe fostul colaborator al lui Răzvan Lucescu și chiar Mircea Lucescu.

”Oferta Chindiei a venit acum zece zile. Era o zi de miercuri, am ajuns aici duminică”, a explicat Longo, care este impresariat de agenția Keyscout Football. Potrivit transfermarkt.com, Keyscout îl reprezintă și pe Godberg Cooper, fost jucător al Chindiei, acum la UTA Arad, în SuperLigă.

Bilete cu Chiajna, fizic doar în ziua meciului

Chindia va susține duminică ultimul meci din campionat în 2023, cu Concordia Chiajna, la Târgoviște. Dacă alte echipe au ales să lase intrarea liberă, ca un cadou de sărbători oferit suporterilor, cazul Șelimbăr, de exemplu, despre care Liga2.ro a scris marți, la Târgoviște accesul în zonele bune al stadionului costă 40 lei cu Chiajna, la care se poate adăuga un tichet de parcare de 15 lei.

Cele mai ieftine tichete, în sectoarele mărginașe și neacoperite ale stadionului, se vând cu 10 lei, pentru elevi și pensionari. Biletele sunt disponibile online, iar la case, fizic, se vor vinde doar duminică, în ziua meciului, de la ora 8:30. Cifrele din dreptul asistenței de la meciurile de la Târgoviște s-au prăbușit din septembrie încoace.

”Și Concordia Chiajna are puncte slabe. Stau bine financiar, dar pe teren suntem 11 contra 11. Avem șansele noastre să îi batem. Nu avem probleme de lot pentru meciul de duminică”, a prefațat Diego Longo meciul de duminică.

Antrenorul italian spune că la primăvară are de gând să îl invite pe Mircea Lucescu la un meci oficial: ”Hai să ne calificăm în play-off și să îl invităm la un meci decisiv pentru promovare.”

Chindia, meciuri cu Concordia și FC Hermannstadt în final de an 2023

În acest moment, după 14 etape, Chindia ocupă locul 9 în clasamentul Ligii 2, cu 20 de puncte, la fel ca Viitorul Pandurii (locul 10), iar ultimul adversar din 2023, în campionat, Concordia Chiajna, se află pe locul 8, cu 21 de puncte. Ultima poziție calificabilă în play-off, 6, este ocupată acum de Steaua, cu 22 de puncte.

Chindia va mai avea apoi un meci oficial joi, 7 decembrie, de la ora 17:00, tot la Târgoviște, cu FC Hermannstadt, în ultima etapă a fazei grupelor Cupei României, competiție din care trupa dâmbovițeană, cu 0 puncte acumulate în primele două jocuri, este eliminată matematic.

Chindia, amendată pentru injuriile contra PSD?

Altfel, clubul târgoviștean a fost sancționat de Comisia de Disciplină și Etică a FRF, în această săptămână, cu 5.000 de lei pentru comportamentul suporterilor la meciul din 9 noiembrie cu CS Mioveni.

Fanii au cerut atunci demisia antrenorului Vasile Miriuță și au scandat împotriva PSD, partidul care conduce Dâmbovița și Târgoviște de ani buni, iar reprezentanții săi impun în club personaje controversate.

Deși are unii dintre cei mai cuminți suporteri din Liga a 2-a, Chindia s-a ales cu amendă, iar următoarea abatere de acest fel va fi considerată recidivă, iar pedeapsa mărită gradual cu 50 la sută.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-15-a-a-ligii-2-19294595

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/asociat-al-clubului-chindia-a-plonjat-cu-autoturismul-de-pe-un-pod-si-s-a-rasturnat-intr-un-canal-19294449

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-inceput-inscrierea-pentru-drepturile-tv-din-liga-2-perioada-2024-2027-19294522

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suspiciune-de-fals-in-acte-la-chindia-19294268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tunariul-s-a-remarcat-din-nou-in-liga-2-conditiile-in-care-s-a-jucat-meciul-cu-chindia-a-starnit-hohote-de-ras-bine-ca-nu-s-a-inecat-niciun-jucator-19294221

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-14-liga-2-19293922

Bogdan ISTRATE 29 Nov. 2023, 13:12 Liga 2
Pe aceeași temă