Variantă-șoc pentru înlocuirea președintelui Chindiei: fost arbitru deghizat, suspendat și amendat de FRF. Actualul șef, bănuit de practici necurate la nivel județean

Bogdan ISTRATE 24 Nov. 2023, 10:45 Liga 2
Variantă-șoc pentru înlocuirea președintelui Chindiei: fost arbitru deghizat, suspendat și amendat de FRF. Actualul șef, bănuit de practici necurate la nivel județean

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe decizia de numire în funcție a lui Lorin Petrescu (foto principal) ca președinte la Chindia Târgoviște, uns din poziția de vicepreședinte, că deja se vorbește despre o nouă schimabare la vârful clubului dâmbovițean.

Septimiu Burtescu, în locul lui Lorin Petrescu în fruntea Chindiei?

Concret, unul dintre asociați, respectiv Consiliul Județean Dâmbovița, ar pregăti debarcarea lui Petrescu după ultimul meci oficial din 2023, cel cu FC Hermannstadt din Cupa României (7 decembrie, ora 17:00, la Târgoviște). Iar primul nume vehiculat în aceste zile este cel al lui Septimiu Burtescu (foto text), actualul director al Direcției Județeane pentru Sport și Tineret (DJST) Dâmbovița, fost arbitru de futsal, dar și personaj din ”Dosarul Deghizaților”, pe care FRF l-a suspendat doi ani din fotbal și l-a amendat cu 250.000 lei.

Dincolo de trecutul nu tocmai curat, Burtescu n-ar fi o alegere chiar rea pentru Chindia, spun oamenii de fotbal din Dâmbovița. ”Omul s-a învârtit în fotbal toată viața, are relații solide la București, a reușit să se întoarcă în club, deși AJF Dâmbovița îi interzisese acest lucru”, spun surse apropiate Chindiei.

Burtescu s-a aflat într-un conflict deschis cu actualul președinte AJF Dâmbovița, Ciprian Prisăcaru, după ce nu fusese lăsat să stea pe bancă la meciurile grupei de juniori pe care o antrenează la… Chindia!

250.000 lei, amenda de la FRF

În mai 2018, Septimiu Burtescu a fost amendat de Comisia de Disciplină și Etică a FRF cu 250.000 lei pentru participarea la meciuri trucate pentru pariuri în Turcia.

Alături de el, alți dâmbovițeni, Cristian Catană  Dan Ioan Petre, Răzvan Ioan Nedelcu, Laurenţiu Niculae, Cristian Grigoraşcu, au fost și ei acuzați în același dosar și sancționați.

Au existat și alte episoade în afara celui din Antalya, din iarna lui 2017. Spre exemplu, bun prieten cu ”deghizații”, Silviu Posteucă, actual responsabil pe marketing la Chindia a fi arbitrat meciuri amicale în Cipru, care au ridicat suspiciuni de trucaj. ”Am fost în Cipru la turnee de poker, ca jucător profesionist și m-am dus să fac mișcare ca arbitru la niște amicale, unde am luat 150 de euro la meci. M-am întâlnit cu unii pe la cazino unde jucam poker și auzind că am fost fotbalist, m-au întrebat dacă n-aș vrea să fac puțină mișcare”, a explicat ulterior Posteucă. Agățat politic la Chindia și chiar Universitatea Valahia, Posteucă nu a fost niciodată anchetat de FRF.

Cum își protejează Lorin Petrescu angajații

În atenția observatorilor Ligii a 4-a Dâmbovița a apărut recent un caz cel puțin interesant: un jucător de la Voința Tătărani, angajat al societății comerciale conduse de actualul președinte al Chindiei Târgoviște, a fost suspendat de două ori pentru același gest, scuiparea unui adversar.

Prima sancțiune a fost minimă, trei etape, apoi jucătorul a recidivat și comisia ar fi putut dicta chiar și 15 etape de suspendare, maximul de 10, indexat cu jumătate din maxim. A primit până la urmă doar cinci etape, iar decizia ar fi fost influențată de însuși președintele Chindiei, după cum povestesc sursele noastre: ”L-a chemat la firmă pe unul dintre membrii Comisiei de Disciplină, pe care l-a mai «ajutat» în trecut și l-a rugat să intervină.”

Interesant este că fotbalistul de la Tătărani a fost angajat, în trecut, la un alt sponsor al Chindiei Târgoviște, de la acea vreme, de unde a fost concediat disciplinar.

Ca fapt divers, la echipa din Tătărani, amintită mai sus, evoluează – câteva minute pe meci – și administratorul stadionului ”Eugen Popescu”, Adrian Baicu, potrivit presei locale dâmbovițene.

Baicu este nimeni altul decât vărul primarului din Târgoviște, Cristian Stan.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-chindiei-a-explicat-motivele-care-l-au-facut-sa-l-numeasca-antrenor-pe-diego-longo-19293716

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/a-fost-stabilit-programul-ultimei-etape-din-grupele-cupei-romaniei-19293673

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diego-longo-a-fost-prezentat-ca-antrenor-principal-la-chindia-19293592

https://liga2.prosport.ro/special/dosarul-curacao-cinci-intrebari-grele-in-ancheta-pariurilor-pe-meciuri-de-judet-si-juniori-ajunsa-in-lucru-la-politie-frf-si-onjn-dialog-incredibil-cu-presedintele-ajf-dambovita-ciprian-prisacaru-19284825

Bogdan ISTRATE 24 Nov. 2023, 10:45 Liga 2
Pe aceeași temă