Fotbal pe pâine de acum la Târgoviște, 24 din 24! Președintele Chindiei a explicat motivele care l-au făcut să-l numească antrenor pe Diego Longo. Familia Lucescu, inclusă în calcul

Marius ANGHEL 23 Nov. 2023, 18:33 Liga 2
Fotbal pe pâine de acum la Târgoviște, 24 din 24! Președintele Chindiei a explicat motivele care l-au făcut să-l numească antrenor pe Diego Longo. Familia Lucescu, inclusă în calcul

Chindia Târgoviște și-a numit în această săptămână al treilea antrenor principal în acest sezon, după 13 etape desfășurate în Liga 2, în care rezultatele nu au fost conform așteptărilor. Se dorea o clasare pe primele două locuri, direct promovabile, însă echipa trăiește acum cu emoții inclusiv pentru a prinde locul 6, ultimul care duce în play-off.

Și în cadrul conducerii au avut loc schimbări nu cu mult timp în urmă, vicepreședintele numit în vară trecând în poziția de președinte. Zvonurile sunt că și acesta va fi înlocuit în pauza de iarnă.

În ciuda faptului că clubul fost în ultimii patru ani în prima ligă și-a stabilit un obiectiv clar pentru acest sezon regular, o țintă sus, bazându-se în mai multe rânduri de alocări de mulți bani publici din partea Consiliului Județean Dâmbovița și Consiliului Local al Municipiului Târgoviște, acționarii săi, cât și pe un lot de jucători așa cum și-au dorit primii doi antrenori, Dragoș Militaru, respectiv Vasile Miriuță, Chindia suferă. În clasament este la trei puncte distanță de ultima poziție calificabilă în play-off și nu-și mai permite pași greșiți, fiindcă mai sunt puține etape și riscă să nu mai prindă nici măcar locul 6.

Președintele Chindiei s-a încurcat în mai multe rânduri în prezentarea noului antrenor al echipei!

Parcursul modest din acest sezon poate fi pus nu numai în cârca foștilor antrenori, ci, fără îndoială, și în cea a fostului președinte, Andrei Cordoș, cât și a celui actual, fost vicepreședinte, Lorin Petrescu. S-au făcut multe gafe din vară până acum, s-a scăpat, numai FRF și clubul știe cum, fiindcă nu a existat nicio explicație în acest sens, inclusiv de o depunctare din cauza unei datorii neplătite până la termenul limită, iar asta a afectat inclusiv jucătorii.

Marți, 21 noiembrie 2023, Chindia și-a prezentat noul antrenor principal, pe italianul Diego Longo, iar modul în care președintele Lorin Petrescu s-a prezentat la această conferință de presă arată încă o dată că situația în care se află clubul în prezent nu este deloc întâmplătoare.

După prezentarea făcută de ofițerul de presă angajat pe postul desființat după începutul sezonului pentru a scăpa de fostul ofițer de presă, președintele Lorin Petrescu a luat cuvântul pentru a-i face o introducere noului antrenor. Acesta s-a încurcat în prezentarea italianului. Sunt lucruri minore, însă la un club care se respectă, faptul că cel mai important om al său, ca funcție, comite astfel de erori arată, de fapt, cât de profesionist este cu adevărat.

”Noul antrenor al echipei este domnul Diego Longo, cu o experiență foarte mare în fotbal. Dumnealui a fost, să zic, în familia Lucescu 15 ani (n.r. – Diego Longo îl corectează: «Mai mult, 17!»), după care a ales să meargă singur pe partea de antrenorat, adică să fie antrenor principal. De trei ani, nu? (n.r. – se uită la antrenor și îl întreabă), antrenor principal (n.r. – a condus trei echipe din această postură, toate din Albania, dar nu au trecut trei ani de când a preluat-o pe prima, iar în total, la toate cele trei, a stat aproximativ un an și jumătate). Mai multe ar putea să vă spună chiar dumnealui… (n.r. – au urmat câteva secunde de tăcere) și chiar îi dau cuvântul să ne spună câte… ceva despre activitatea lui. Eu îi urez bun venit aici, l-am asigurat de tot suportul nostru, l-am asigurat de faptul că ne dorim continuitate, nu vrem să stea două-trei-cinci-șapte etape. Chiar avem un contract pe termen lung, nu avem un contract pe un termen scurt. (n.r. – întrebat din sală ce înseamnă un contract pe termen lung, fiindcă și Militaru și Miriuță au fost instalați tot pentru a sta mult la Chindia) Cel puțin un an și jumătate. Bine ai venit! Mult succes!”, au fost cuvintele de început ale lui Lorin Petrescu.

Diego Longo, numit antrenor principal la Chindia fiindcă familia Lucescu știe cel mai bine fotbalul românesc și pentru că ”în Italia se mănâncă fotbal pe pâine, 24 din 24”

Spre finalul conferinței care a ținut circa 13 minute, în care în mare parte a vorbit antrenorul Diego Longo, în limba română, aproape perfect și cu o cursivitate mai bună decât a președintelui Lorin Petrescu, acesta din urmă a luat din nou cuvântul după ce a fost întrebat cum de a ajuns la varianta de a-l numi în funcție pe italian, știindu-se că s-a lovit de mai multe refuzuri, inclusiv din partea vicepreședintelui Nicolae Croitoru!

A urmat un discurs care a arătat încă o dată că Lorin Petrescu pare rupt din alt film și că poziționarea sa în fruntea unui club de fotbal ridică multe semne de întrebare privind competența sa.

A motivat că alegerea lui Diego Longo ca antrenor s-a datorat faptului că a stat atâția ani lângă familian Lucescu. ”Dacă nici dumnealor nu știu fotbal, atunci cine să știe fotbalul românesc mai bine”, s-a exprimat Petrescu, referindu-se la Răzvan și Mircea Lucescu, de parcă ei ar fi preluat Chindia, nu Longo. Italianul nu este, însă, singurul fost colaborator al lui Răzvan Lucescu, în primul rând, fiindcă cu acesta a lucrat în mare parte, cu ”Il Luce” petrecând doar șase luni la Dinamo Kiev, iar acest lucru nu-i conferă neapărat un succes garantat. Cum, de altfel, se și poate observa chiar în privința sa, fiindcă rezultatele obținute la primele trei echipe la care a fost până acum antrenor principal nu spun mai nimic, ba chiar perioada scurtă în care a stat pe banca acestora transmite ceva.

Un alt motiv pentru numirea lui Diego Longo expus de Lorin Petrescu a fost că acesta este italian, iar italienii mânâncă fotbal pe pâine 24 de ore din 24, în opinia președintelui Chindiei!

O explicație hazlie avută de Lorin Petrescu chiar lângă Nicolae Croitoru, vicepreședinte de conjunctură al clubului, dar antrenor de meserie, deținător de licență PRO, profesor și președinte al Comisiei Tehnice a AJF Dâmbovița. Apropo de asta, oare cum s-o fi simțit Croitoru în această conferință de presă în care nu a spus nimic și nici nu a fost întrebat, în condițiile în care este al doilea om ca importanță în cadrul clubului și declara, nu cu mult timp în urmă, că treaba sa este să se ocupe de partea tehnică de la Chindia, adică exact despre subiectul acestei conferințe: numirea noului șef al staffului tehnic?

”Am primit niște recomandări încă de acum cinci luni pentru Diego. N-am putut hotărî eu antrenorul. Știți foarte bine că am ocupat funcția de vicepreședinte până acum o lună și jumătate. Am tot căutat după ce am închis subiectul cu Vasile Miriuță și am considerat că cel mai bine e să-l luăm pe Diego, pentru că a stat lângă familia Lucescu, și dacă nici dumnealor nu știu fotbal, atunci cine să știe fotbalul românesc mai bine. Am avut, într-adevăr, de ales, dar eu consider că am făcut o alegere foarte bună. Știm cu toții că în Italia se mănâncă fotbal pe pâine, 24 din 24. Ați și văzut că a și întârziat cinci minute la conferință, tocmai din cauza aceasta, pentru că a stat mai mult la antrenament. E bine că ne dorim cu toții același lucru, să muncim și să avem rezultate”, a explicat Lorin Petrescu, uitându-se pe lângă Nicolae Croitoru spre Diego Longo!

Diego Longo a vorbit cu Răzvan Lucescu după ce s-a anunțat public numirea sa la Chindia. ”Nu am avut timp să vorbesc nici cu prietenii mai apropiați”

După această explicație, în contextul în care s-a pomenit numele familiei Lucescu, Diego Longo a fost întrebat dacă s-a consultat cu Răzvan Lucescu înainte să ia decizia de a accepta oferta Chindiei.

Surprinzător, italianul a spus nu a avut timp să vorbească nici măcar cu prietenii săi apropiați. Ceea ce se deduce că Răzvan Lucescu nu este inclus în această categorie de ”prieteni apropiați”, în ciuda faptului că Longo și fostul portar au colaborat aproape 17 ani! A vorbit cu actualul antrenor al grecilor de la PAOK după ce Chindia a anunțat public numirea sa ca antrenor!

”Nu, am primit mesaje după. Înainte, sincer să fiu, nici nu am avut timp. După ce am fost sunat, am vorbit cu stafful, cu familia și m-am apucat de meciuri, să văd cum e situația, să văd adversarii, dacă se poate. Eu eram în Albania și până m-am mutat nu am avut timp să vorbesc cu nimeni, nici cu prietenii mai apropiați. Imediat cum s-a făcut anunțul, a venit mesajul și am vorbit cu Răzvan”, a spus Diego Longo.

Italianul a lucrat ultima dată alături de Mircea Lucescu, din vara anului 2020 până la începutul anului 2021, când a avut loc despărțirea sa de Dinamo Kiev și ulterior a condus prima echipă în calitate de antrenor principal, pe FK Kukesi, în Albania, în perioada iulie 2021 – mai 2022. A urmat o pauză de aproape un an și apoi a condus alte două formații din Albania, pe Flamurtari FC (martie – mai 2023) și FK Teuta Durres (iulie – septembrie 2023). Înainte a fost preparator fizic și antrenor secund.

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/a-fost-stabilit-programul-ultimei-etape-din-grupele-cupei-romaniei-19293673

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diego-longo-a-fost-prezentat-ca-antrenor-principal-la-chindia-19293592

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diego-longo-este-noul-antrenor-principal-al-chindiei-19293524

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-progresul-spartac-egale-intr-un-test-jucat-la-targoviste-19293361

Marius ANGHEL 23 Nov. 2023, 18:33 Liga 2
Pe aceeași temă