Tunariul s-a remarcat din nou în Liga 2! Condițiile în care s-a jucat meciul cu Chindia a stârnit hohote de râs: ”Bine că nu s-a înecat niciun jucător”

Marius ANGHEL 27 Nov. 2023, 12:12 Liga 2

CS Tunari s-a remarcat din nou în Liga 2 în această etapă, penultima din 2023. Nu a făcut-o însă prin rezultatul obținut contra Chindiei, ci prin condițiile de joc pe care le oferă, unele de campionatul din care a venit în vară.

Analiștii televiziunii care deține drepturile TV din Liga 2 s-au amuzat pe seama evenimentelor care au avut loc sâmbătă, 25 noiembrie, la meciul dintre CS Tunari și Chindia, scor 0-2, în etapa a 14-a a eșalonului secund. ”E de felicitat că nu s-a înecat niciun jucător. Uită-te ce e acolo”, a fost una dintre reacțiile fostului arbitru internațional și președinte CCA Ion Crăciunescu, privind terenul inundat al stadionului numit ”Central Arsenal Tunari”.

Chindia, victorie cu CS Tunari la fotbal-polo!

A plouat mult sau chiar a nins în ultimele zile inclusiv în zona Capitalei, iar suprafața de joc a stadionului din Tunari a fost copleșită înainte de startul meciului CS Tunari – Chindia, programată sâmbătă, de la ora 11:00. Organizatorii au încercat să mai scoată de pe gazon apa formată în mici lacuri, cu ajutorul mai multor obiecte, însă la ora partidei din etapa a 14-a a Ligii 2 tot era multă apă pe teren. Arbitrul Mihail Lăstun nu a văzut în acest lucru un impediment, chiar dacă cel puțin într-o jumătate a terenului mingea nu putea să sară, și a dat drumul meciului.

Partida a fost televizată și s-a putut vedea cu ușurință cum echipa mai preocupată să atace, Chindia, a avut serioase probleme în a controla balonul în bălțile din jumătatea în care ataca. În mai multe rânduri, Zivkovic și coechipierii au fost încurcați de starea gazonului atunci când au ajuns în situații de a finaliza. Poate din acest motiv echipa italianului Diego Longo nu a reușit să înscrie.

Altfel au stat, însă, lucrurile în repriza secundă, când Chindia a atacat în cealaltă parte a terenului, mai puțin afectată de suprafața de joc îmbibată cu apă. A și reușit să înscrie de două ori, prin Ante Zivkovic și autotolul lui Mihai Leca la șutul-centrare al lui Robert Moldoveanu, iar trupa dâmbovițeană s-a impus cu scorul de 2-0.

Chindia a fost mai bună, de această dată, decât CS Tunari la fotbal-polo!

Nu e prima dată în acest sezon când stadionul din Tunari are probleme!

Nu este prima dată când CS Tunari are probleme în acest sezon cu gazonul. În ciuda faptului că are un stadion cochet, frumos aranjat, suprafața de joc a acestuia lasă de dorit.

În prima parte a campionatului, gazonul arenei ”Central Arsenal Tunari” a fost afectat de o ciupercă, iarba a avut de suferit și mai multe jocuri s-au desfășurat în condiții greu de conceput pentru acest nivel fotbalistic și pentru anul în care ne aflăm. Multe porțiuni are suprafeței de joc nu mai aveau iarbă, ci doar nisip. Între timp, iarba a crescut și gazonul arată bine, însă drenajul pe care îl are a arătat la meciul cu Chindia, la condițiile meteo din acel moment, că este departe de o suprafață de joc acceptabilă pentru acest nivel fotbalistic. Poate nu întâmplător și echipa este la același nivel în clasament.

Un alt stadion care se face de râs cu gazonul său în această perioadă este cel al Municipalului din Brăila. Acolo, însă, și arena este o ruină încă dată în folosință de autoritățile locale.

Suprafața de joc a stadionului din Tunari, la meciul CS Tunari – FK Miercurea Ciuc, contând pentru Liga 2, desfășurat în data de 23 septembrie 2023.

Glume pe seama suprafeței de joc de la Tunari

După meciul dintre CS Tunari și Chindia, puși să vizioneze imaginile de la Tunari, analiștii DigiSport Ion Crăciunescu și Marius Lăcătuș au comentat, iar fostul mare arbitru a avut o reacție care a stârnit hohote de râs în platoul postului TV care deține drepturile TV din Liga 2:

Marius Lăcătuș: ”Asta e prima repriză. Pe parcursul primei reprize a mai plouat.”

Ion Crăciunescu: ”Trebuie felicitați că nu s-a înecat niciun jucător. Uită-te ce e acolo.”

Marius Lăcătuș: ”Vezi că partea aceasta de teren unde s-au marcat golurile în a doua repriză, terenul a fost cât de cât mai practicabil.”

Ion Crăciunescu: ”A bătut soarele în partea aia.”

CS Tunari, pe locul 17 în Liga 2 după 14 etape

CS Tunari a pierdut sâmbătă al șaptelea meci în acest sezon de Liga 2, nivel fotbalistic în care joacă în premieră din vară. După 14 etape ocupă locul 17 din 20, cu 11 puncte acumulate.

Chindia, echipa victorioasă pe gazonul de fotbal-polo de la Tunari, are 20 de puncte și a urcat pe locul 9.

În runda a 15-a a campionatului, ultima programată în 2023, CS Tunari se va deplasa la Clinceni, tot în Ilfov, pentru un meci cu Metaloglobus București.

Și la Clinceni s-a jucat sâmbătă în etapa a 14-a, meciul Progresul Spartac – Steaua 1-6, însă suprafața de joc de aici (foto jos) nu poate fi comparată cu cea de la Tunari, deși în ambele localități condițiile meteo au fost la fel.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suspiciune-de-fals-in-acte-la-chindia-19294268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-pierdut-si-cu-viitorul-pandurii-dupa-revenirea-lui-militaru-19294264

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-maxim-si-manolache-dupa-corvinul-selimbar-0-0-19294255

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-14-liga-2-19293922

Marius ANGHEL 27 Nov. 2023, 12:12 Liga 2
Pe aceeași temă