CSM Slatina explică de ce a decis să nu mai joace amicalul cu Dinamo. Pică și testul cu Steaua?

Marius ANGHEL 31 Jan. 2023, 13:05 Liga 2
CSM Slatina explică de ce a decis să nu mai joace amicalul cu Dinamo. Pică și testul cu Steaua?

CSM Slatina oferă informații despre motivul din cauza căruia a decis să nu mai dispute amicalul de miercuri, 1 februarie, cu Dinamo, anunțat în programul inițial cu jocuri test din această perioadă de pregătire de iarnă.

Oltenii nu au ajuns la un acord cu echipa antrenată de fostul ei ”principal” privind locul de desfășurare a partidei. Daniel Oprescu și-ar fi dorit ca formația sa să fie organizatoarea, în timp ce Ovidiu Burcă a vrut același lucru pentru Dinamo.

Astfel, Slatina sare peste testul din Dinamo, în timp ce trupa bucureșteană are al doilea amical la rând anulat și nu îl va disputa nici pe cel de-al treilea pe care îl comunicase în programul inițial de jocuri.

CSM Slatina a refuzat să mai joace amical cu Dinamo fiindcă nu a dorit ca echipa bucureșteană să fie organizatoarea

Liga2.ro a scris ieri despre faptul că amicalul dintre Dinamo și CSM Slatina, programat miercuri, 1 februarie, a picat din cauza faptului că oltenii n-au dorit să vină la București pentru joc.

Trupa antrenată de Daniel Oprescu a oferit astăzi, 31 ianuarie, detalii despre acest test anulat. Slatina voia să organizeze jocul, fiindcă a considerat că suporterii ei merită să o vadă în propriul oraș pe Dinamo, fie și într-un amical, după ce în timpul sezonului regular partida directă a fost găzduită de formația bucureșteană la Giurgiu, în data de 27 octombrie 2022 (scor 0-0).

”Jocul de pregătire cu Dinamo Bucureşti, programat miercuri, nu se va mai juca, deoarece nu s-a ajuns la o înţelegere privind locul disputării.
Pentru că meciul oficial s-a jucat, în deplasare, ne-am fi dorit ca Dinamo să vină la Slatina, mai ales că iubitorii fotbalului sunt dornici să vadă la lucru echipe de tradiţie”, sună informarea celor de la CSM Slatina.

Într-adevăr, la data inițială în care și-a anunțat programul amicalelor, Slatina a scris în dreptul jocului cu Dinamo că ”locul disputării nu este stabilit”. La fel a comunicat și după amicalul disputat sâmbătă, cu Minerul Costești (scor 3-0).

Amicalul cu Steaua are aceeași problemă! Pică și testul cu trupa din Ghencea?

Partida cu Minerul Costești, organizată la Slatina, a fost prima disputată în această perioadă de pregătire de formația antrenată de Daniel Oprescu. Următoarea, cea cu Dinamo, a fost anulată, și se caută un alt adversar pentru aceeași dată, 1 februarie.

Ulterior sunt stabilite alte cinci partide, iar cea cu Steaua, din data de 15 februarie, are aceeași necunoscută pe care a avut-o la cea cu Dinamo. În acest moment, cele două cluburi nu au decis cine organizează jocul. Oltenii au trecut în dreptul formației din Ghencea că ”locul de disputare nu este stabilit”.

Dacă mergem pe premisa înaintată acum de CSM Slatina ca motiv pentru anularea testului cu Dinamo, înseamnă că jocul cu Steaua, prigramat în data de 15 februarie, ar trebui să se desfășoare în Ghencea. În campionat, partida oficială a fost organizată de Slatina, în data de 15 august, atunci când Steaua s-a impus pe stadionul 1 Mai cu scorul de 2-1.

Însă, fiindcă amicalul dintre Slatina și Steaua încă nu are o locație de disputare stabilită, înseamnă că Daniel Oprescu are aceeași pretenție pe care a avut-o și de la Dinamo. Dacă și Daniel Oprița va avea ambiția de a nu face deplasarea, atunci CSM Slatina își va pierde și acest joc test și, astfel, nu va disputa niciuna dintre cele mai importante partide pe care și le stabilise în amicalele iernii.

”Oficialii echipei noastre caută un alt partener de joc pentru a înlocui acestă partidă. De asemenea, mai avem programate meciuri pe 4 februarie, cu CSM Cetate Turnu Măgurele (acasă), pe 8 februarie, cu Sporting Roşiori (acasă), pe 11 februarie, cu Progresul Spartac (deplasare), pe 15 februarie, cu CSA Steaua (locul disputării nu este stabilit) şi pe 18 februarie, cu CS Comunal Şelimbăr (acasă)”, mai informează CSM Slatina despre programul ei cu amicale.

Dinamo are trei amicale la rând anulate!

În ceea ce o privește pe Dinamo, aceasta a disputat până acum două jocuri de pregătire, ambele cu adversari din Liga 3: 0-0 cu CS Păulești și 1-1 cu CSO Plopeni.

Amicalul din weekendul trecut, cu Progresul Spartac, a picat din cauza ninsorii căzute vineri dimineață, iar testul cu CSM Slatina, de miercuri, a fost și el anulat. Nici următorul joc stabilit în programul inițial nu va avea loc. În data de 4 februarie, Dinamo trebuia să întâlnească Gloria Buzău, însă echipa din Crâng a plecat în cantonament în Bulgaria și în programul ei de la Nisipurile de Aur nu mai apare niciun joc cu ”câinii”.

Cel mai probabil, Ovidiu Burcă și stafful său vor căuta noi adversari pentru a suplini testele cu Slatina și Buzău, deoarece următorul amical îl va avea avia în data de 8 februarie, cu ACS Muscelul Câmpulung Elite. Urmează apoi partidele cu Unirea Slobozia (10 februarie), Farul Constanța (11 februarie) și FC Brașov (18 februarie).

Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-plecare-de-la-dinamo-clubul-a-scapat-de-bogdan-gavrila-neutilizat-deloc-de-ovidiu-burca-in-acest-sezon-19259183

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-alte-amicale-anulate-19259167

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-achizitie-pentru-csm-slatina-a-cincea-in-aceasta-iarna-alexandru-silveanu-a-semnat-si-el-19259139

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-victorie-in-meciul-amical-cu-minerul-costesti-19258973

Marius ANGHEL 31 Jan. 2023, 13:05 Liga 2
Pe aceeași temă