Costel Lazăr știe câți jucători va avea Costel Enache la dispoziție în cantonamentul Petrolului. ”Lupii” au doar o preferință în privința celor doi adversari din play-off pe care îi întâlnește pe ”Ilie Oană”

Marius ANGHEL 22 May. 2020, 13:07 Liga 2
Costel Lazăr știe câți jucători va avea Costel Enache la dispoziție în cantonamentul Petrolului. ”Lupii” au doar o preferință în privința celor doi adversari din play-off pe care îi întâlnește pe ”Ilie Oană”

Dacă CS Mioveni, UTA și Rapid au efectuat deja prima testare a jucătorilor și membrilor staffului tehnic împotriva virusului SARS-CoV-2 și au și intrat într-un cantonament de două săptămâni, în schimb, celelalte trei echipe din fruntea Ligii 2 care vor evolua în play-off-ul de promovare nu se grăbesc. Campionii FC Argeș ar trebui să înceapă de astăzi, 22 mai, pregătirea, dacă totul va fi în regulă cu testarea, federația s-a arătat foarte interesată doar de Turris Oltul Turnu Măgurele și a anunțat că aceasta va începe antrenamentele de la 1 iunie, în timp ce Petrolul sună adunarea de luni, 25 mai.

Directorul sportiv al clubului Petrolul, Costel Lazăr, știa cu o săptămână înainte ca echipa ploieșteană să efectueze primul test împotriva noului coronavirus, că antrenorul principal Costel Enache va beneficia în cantonamentul de două săptămâni de 24-25 de jucători. În această perioadă de pregătire centralizată, ”lupii” vor sta cazați la Vigo Hotel.

”Toți care vor fi în cantonament, jucători, antrenori, medic, masori și oficiali, vor fi testați pe 25 mai, noi achiziționând, prin Spitalul Sfânta Maria, din București, teste în valoare de 200 de lei, fiecare”, a declarat Costel Lazăr pentru gazetaph.ro. Testarea va fi repetată de alte două ori, după șapte, respectiv 14 zile de la intrarea în cantonament.

Petrolul vrea ca unul dintre meciurile din play-off de pe ”Ilie Oană” să fie cu UTA

Altfel, petroliștii abia așteaptă să își afle programul celor cinci meciuri din play-off-ul pentru promovare și au o singură dorință în privința celor două jocuri pe care ar trebui să le dispute pe propriul stadion.

”Știm când vom juca, dacă pandemia o va permite, desigur, dar nu știm și când FRF va stabili țintarul play-off-ului! Dacă m-ați întreba cu ce formații aș dori să jucăm acasă, în cele două partide la care avem dreptul, mi-aș dori numai ca una să fie UTA. Vrem să nu mai jucăm pe acel teren cu iarbă sintetică, în altă parte nemaivând cum, normal!”, a mai spus Costel Lazăr.

Petrolul va juca trei meciuri în deplasare și două pe teren propriu.

În scenariul prezentat de FRF cluburilor din Liga 2 în cadrul ultimei videoconferințe, meciurile din play-off ar trebui să se joace pe datele de 4, 11, 18, 25 iulie și 1 august. Datele nu sunt, însă oficiale, fiindcă ministerele Sănătății și Tineretului și Sportului nu au comunicat până în acest moment când se pot relua competițiile sportive.

În play-off, Petrolul pornește de pe locul 5, cu 19 puncte, tot atâtea câte au și Rapid și Campionii FC Argeș. Liderul UTA are 25 de puncte, iar CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele au ambele câte 20 de puncte. Lupta pentru primele două locuri direct promovabile și poziția a treia, care duce la barajul pentru promovare, este deschisă.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-ploiesti-a-anuntat-ca-reia-pregatirea-pe-25-mai-comunicatul-emis-de-club-19132651

https://liga2.prosport.ro/seria-1/1-iunie-data-la-care-aflam-cand-se-reia-fotbalul-in-romania-anuntul-lui-ionut-stroe-suntem-din-punct-de-vedere-al-activitatii-sportive-putin-inaintea-altor-state-19133150

Marius ANGHEL 22 May. 2020, 13:07 Liga 2
Pe aceeași temă