Campionii FC Argeș intră în cantonament de vineri, Ionuț Badea e încrezător că echipa poate promova în Liga 1: ”Eu mi-aș dori să urcăm de pe primul loc, dar, dacă nu se va putea, vom apăsa accelerația să ajungem de pe locul 2”

Răzvan STÎNGĂ 18 May. 2020, 11:58 Liga 2
Campionii FC Argeș intră în cantonament de vineri, Ionuț Badea e încrezător că echipa poate promova în Liga 1: ”Eu mi-aș dori să urcăm de pe primul loc, dar, dacă nu se va putea, vom apăsa accelerația să ajungem de pe locul 2”

Campionii FC Argeș va intra în cantonament pentru pregătirea play-off-ului din Liga 2. Fotbaliștii piteștenilor vor începe procedura cu privire la normele impuse de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului, vineri, după cum a precizat antrenorul Ionuț Badea. Principalul a vorbit și despre modul în care îi va organiza pe jucători, în cele aproximativ șase săptămâni pe care le are la dispoziție până la reluarea campionatului.

Jucătorii vor intra în cantonament vineri 

În primă fază, antrenamentele se vor relua în grupe de câte patru jucători, iar după un anumit timp, pregătirea se va face în termeni normali, cu toată echipa, afirmă Badea. Meciurile din mini-turneul la care vor participa primele șase clasate, ar urma să înceapă în jurul datei de 5 iulie.

Jucătorii vor veni joi seară la Pitești, iar vineri, iar după ce vom face primul test COVID-19, vom intra în cantonament pentru două săptămâni la hotelul Ambiance. Testul de coronavirus îl vom mai repeta în ziua a șaptea a și a 14-a a pregătirii, conform protocolului emis de Ministerul Sănătății. Vom respecta toate cerințele din acest protocol. Practic avem șase săptămâni de pregătire înainte de reînceperea competiției. La început ne vom antrena în grupuri de câte patru, urmând ca după aceea să ne pregătim normal. Pauza dintre sezoane este de doar o săptămână și sper ca și FC Argeș să fie printre echipele care vor lua startul în Liga 1”, a declarat Ionuț Badea pentru Curierul Zilei.

Ionuț Badea are mare încredere în jucătorii săi: ”Sunt sigur că vom găsi motivația necesară de a reveni în Liga 1”

Așa cum a mai spus-o și în alte rânduri, Ionuț Badea este un susținător al sistemului de tip play-off, mai ales în contextul dat. Prin înjumătățirea punctelor, Campionii FC Argeș are o șansă în plus să spere la clasarea pe unul din locurile din fruntea clasamentului. Principalul e încrezător și spune că echipa lui poate termina chiar și pe locul 1, ocupat în acest moment de UTA Arad.

Cred că este cea mai bună variantă. Acest sistem ne avantajează nu numai pe noi, ci și restul echipelor, chiar dacă UTA este dezavantajată de decizia luată. Practic este un alt campionat, comprimat atât ca timp, cât și ca valoare. Avem cinci finale de disputat și vreau să le câștigăm pe toate, dacă se va putea. Obiectivul nostru este promovarea în Liga 1. Strategia pe care o vom face va fi să fim ancorați în acest obiectiv. Sunt sigur că vom găsi motivația necesară de a reveni în Liga 1.

Eu mi-aș dori să promovăm de pe primul loc, însă dacă nu se va putea, vom apăsa accelerația să ajungem în prima ligă de pe locul 2. Din punctul meu de vedere, UTA este favorită la primul loc. Cu două victorii și cu avansul de puncte pe care îl au, nu cred că arădenii au cum să rateze promovarea. Nu le va fi ușor, însă. Nu am făcut calcule asupra unui număr de puncte necesare pentru a promova, însă poți să ajungi în Liga I1și cu șase puncte, dacă celelalte competitoare fac egaluri, dar poți să termini și pe locul 6 dacă pierzi”, a mai spus Ionuț Badea.

Campionii FC Argeș va începe play-off-ul de pe locul 4, cu 19 puncte, la o diferență de șase față de prima clasată, UTA Arad, și de unul singur de locurile 2 și 3, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele. De altfel, va porni cu același punctaj ca Petrolul și Rapid. Competiția va stabili echipele care merg în Liga 1 și formația care se califică la baraj. Duelurile vor avea loc într-o singură manșă, astfel că fiecare echipă va juca cinci meciuri.

Primele trei clasate vor avea avantajul de a juca trei partide pe teren propriu și două în deplasare, în timp ce următoarele trei vor disputa două acasă și trei pe teren advers. Programul va fi stabilit prin tragere la sorți, la o dată apropiată de începutul play-off-ului.

Foto: FC Argeș Pitești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pronosticurile-golgheterilor-din-liga-2-pentru-play-off-de-ce-toti-o-vad-favorita-pe-uta-care-este-arma-secreta-a-aradenilor-si-ce-vor-face-petrolistii-daca-promoveaza-exclusiv-19132749

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sylvain-deslandes-a-lasat-wolves-pentru-campionii-fc-arges-dar-nu-regreta-venind-in-romania-am-parte-de-jocuri-constante-si-de-placerea-de-a-juca-fotbal-fundasul-camerunez-a-fost-19132715

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-acuza-ca-nu-a-fost-lasata-sa-depuna-documentatia-pentru-obtinerea-licentei-de-liga-1-managerul-tiberiu-curt-precizeaza-ca-s-au-achitat-taxele-necesare-si-urma-depunerea-actelor-pana-l-19132671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-si-ar-fi-dorit-sa-si-castige-pe-teren-dreptul-de-a-ramane-in-liga-2-am-fost-printre-putinele-cluburi-care-ar-fi-acceptat-orice-conditii-stricte-pentru-a-continua-acest-sezon-19132714

Răzvan STÎNGĂ 18 May. 2020, 11:58 Liga 2
Pe aceeași temă