Costel Enache rămâne moderat după ultimele două victorii ale Iașiului: ”Trebuie să rămânem echilibrați.” Ce i-a plăcut la jocurile cu ”U” Cluj și Poli Timișoara și concluziile după cinci etape

Narcis POHOAȚĂ 31 Aug. 2021, 14:22 Liga 2
Costel Enache rămâne moderat după ultimele două victorii ale Iașiului: ”Trebuie să rămânem echilibrați.” Ce i-a plăcut la jocurile cu ”U” Cluj și Poli Timișoara și concluziile după cinci etape

Poli Iași dă semne vizibile de revenire după startul ratat de sezon. Moldovenii au obținut punctaj maxim în ultimele două runde, nu au primit gol, iar în Copou a început să se vorbească din nou despre play-off, după ce la începutul campionatului se transmitea insistent că obiectivul realist este evitarea retrogradării.

În ciuda celor două victorii, antrenorul Costel Enache face apel la moderație și spune că atât elevii săi, cât și suporterii trebuie să rămână echilibrați. ”Nu putem să ne speriem după un eșec, cum nu putem schimba obiectivul după o victorie”, susține antrenorul Politehnicii Iași.

”Eu știu că pretențiile cresc, și noi ne pregătim în consecință, dar dacă ai o mașină de care ai fost mulțumit la primul drum asta nu înseamnă că la următorul drum trebuie să meargă și mai bine decât atât. Și eu îmi doresc nouă puncte în următoarele trei meciuri, acesta e și mesajul meu pentru jucători, pentru suporteri și pentru mine. Dar poate vom fi mulțumiți și cu șase puncte, în funcție de contextul de joc. Important este să fim motivați, să muncim bine zi de zi”, a declarat, pentru Liga2.ro, Costel Enache, care a avut un mesaj pentru cei care se gândesc deja la play-off sau chiar la promovare după două victorii: ”Nu putem gândi așa un campionat! Am pierdut un meci, mamă, ce ne facem! Am câștigat un meci, hai să promovăm! Trebuie să rămânem echilibrați un pic, pentru că drumul este foarte lung, competiția este strânsă și încă nu suntem la nivelul celorlalte formații care au pretenția de promovare. Mai avem nevoie de multe lucruri. Trebuie să fim mai consistenți în joc, e nevoie de eficiență și de consecvență în rezultate.”

Costel Enache și-aș fi dorit mai mult după primele cinci etape

Deși admite că era foarte greu să obțină puncte în fiecare meci, Costel Enache și-ar fi dorit o zestre mai bună după cinci etape.

”Mi-aș fi dorit mai mult, nu neapărat că mă așteptam, dar logica m-a ținut într-o stare de echilibru. Știam că e greu să unim grupul, să fim și foarte eficienți, mai ales cu adversari puternici. Îmi pare rău că am fost foarte aproape să luăm puncte și cu Chiajna, și cu Hermannstadt. Cred că dacă am fi obținut câte un punct în cele două meciuri acum am fi vorbit de cu totul altceva. Suntem încă în construcție, mai avem multe de pus la punct, ne descoperim ușor-ușor. Potențialul, modelul nostru de joc, cam care ar fi abilitățile jucătorilor, care ar fi poziția ideală pentru fiecare dintre ei, ne ia ceva timp pentru asta, dar suntem bine în momentul acesta”, a adăugat antrenorul Politehnicii.

Atitudinea și disciplina tactică, plusurile echipei din Iași

Acesta a subliniat ce i-a plăcut în ultimele două meciuri câștigate de elevii săi, 2-0 acasă cu Universitatea Cluj și 1-0 în deplasare la Poli Timișoara, ”atitudinea și disciplina tactică”.

”Ce mi-a plăcut până acum? Ultimele două meciuri mi-au plăcut, atitudinea și disciplina tactică din ultimele două meciuri. Cred că acestea ne-au adus și punctele din cele două partide. Am rămas organizați indiferent dacă în timpul jocului adversarul controla jocul sau punea o anumită presiune. Am rămas maturi, echilibrați, am ținut strategia pe care am discutat-o și cred că lucrurile astea ne-au adus și puncte. Nu că am adus un joc spectaculos, dar am ținut până la capăt ideea cu care am plecat la luptă. A mai crescut un pic și sincronizarea între jucători și nivelul fizic, cred că am arătat bine la Timișoara din punct de vedere fizic”, a completat antrenorul nemțean, pentru Liga2.ro.

”Nu putem juca ca Barcelona și Atletico Madrid în același timp”

Întrebat dacă echipa sa va schimba strategia în următoarele meciuri, urmând să adopte o tactică mai ofensivă în fața formațiilor mai slab cotate, Enache a replicat că Poli va urma același stil de joc.

”Pentru a te duce peste adversar este nevoie de un anumit profil de jucător, e nevoie de o calitate ofensivă la jucători. Nu am o poțiune cu care să schimb lucrurile astea. Să nu gândiți că putem juca și ca Barcelona, și ca Atletico Madrid în același timp. E imposibil! Ne găsim un model de joc, o idee, vedem care este potențialul nostru, ce putem să facem cel mai bine și cu aceea mergem la drum în continuare. Nu vă gândiți că schimbăm de la meci la meci, ba azi atacăm, ba mâine ne apărăm. O să fim în continuare echilibrați pe cele două momente, dar accentul o să fie mai mare pe lucrurile pe care le putem face”, spune antrenorul Iașiului, care s-a referit și la următoarele meciuri din campionat: ”Urmează jocul cu Buzăul, o echipă cam de același profil ca al nostru, o echipă nouă, în construcție, cu mulți jucători de calitate, care vedem că au crescut de la meci la meci. Sunt cam în același model ca și noi. Iar pentru celelalte nu știm cât de favoriți suntem. Nu știu dacă vom avea același context de joc la Constanța. A fost prima dată când ei au jucat cu jucători 2004 și 2005 și cred că și ultima dată. Dar e mai puțin important ce fac alții, noi trebuie să ne vedem de noi.”

Poli Iași, în cantonament la Vatra Dornei. Săptămâna viitoare joacă la Hușana Huși, în cupă

Poli Iași și-a reluat antrenamentele ie ieri după-amiază, iar astăzi, după antrenamentul de dimineață, a plecat într-un stagiu centralizat de pregătire la Vatra Dornei, unde va sta până sâmbătă.

Antrenorul Costele Enache va încerca să profite de întreruperea campionatului pentru a-i avea alături pe jucători într-un minicantonament de câteva zile, ceea ce a lipsit Iașiului înainte de debutul campionatului.

În etapa a 6-a, Poli Iași (locul 11, 6 puncte) joacă acasă, cu FC Buzău (locul 7, 7 puncte). Până atunci însă, ambele echipe vor juca în Faza a IV-a a Cupei României, la mijlocul săptămânii următoare, meciurile nefiind încă programate cu exactitate. Se știe însă că Poli Iași va juca la Hușana Huși, în timp ce FC Buzău o va întâlni în deplasare pe Recolta Gheorghe Doja.

Foto: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 31 Aug. 2021, 14:22 Liga 2
Pe aceeași temă