Corvinul își reia jocurile oficiale tot în fața propriilor spectatori, contra Reșiței. Florin Maxim: ”Suntem două nou-promovate care propun un fotbal bun şi de aceea spun că va fi un meci interesant”

Marius ANGHEL 14 Sep. 2023, 15:12 Liga 2
Corvinul își reia jocurile oficiale tot în fața propriilor spectatori, contra Reșiței. Florin Maxim: ”Suntem două nou-promovate care propun un fotbal bun şi de aceea spun că va fi un meci interesant”

În etapa a 6-a a Ligii 2, Corvinul Hunedoara are meci acasă. Va fi al patrulea joc desfășurat în acest campionat în fața propriilor spectatori și al doilea în care va întâlni o nou-promovată ca și ea. Sâmbătă, de la ora 11:00, trupa condusă de Florin Maxim va evolua contra celei pregătite de Flavius Stoican, CSM Reșița.

Nou-promovatele Corvinul și CSM Reșița au meci direct după prima pauză luată în campionat

Cele două echipe își vor relua meciurile oficiale după o pauză de un weekend, campionatul fiind întrerupt pe perioada jocurilor echipelor naționale. În ultima rundă a Ligii 2, Corvinul remizase acasă cu Concordia Chiajna (scor 2-2), iar CSM Reșița a terminat tot la egalitate meciul disputat pe teren propriu, 0-0 cu ultima clasată Progresul Spartac.

”Sunt de părere că pauza a venit într-un moment potrivit pentru noi, pentru că şi după meciul cu Chiajna am avut câţiva jucători cu probleme medicale, nu foarte serioase, dar a fost nevoie de câteva zile de repaus. În plus, băieţii au avut altă poftă de antrenament, de muncă. Dacă, într-adevăr, ne-a prins bine sau nu vom vedea doar după meciul de sâmbătă”, a comentat antrenorul Corvinului.

Florin Maxim se așteaptă la un meci frumos, interesant între Corvinul și Reșița

Dacă echipa din Hunedoara a preferat să nu dispute niciun meci amical în această pauză, CSM Reșița, în schimb, a desfășurat două jocuri test în weekendul trecut. Vineri a fost la Craiova și a întâlnit prim-divizionara FCU Craiova FC, în fața căreia a pierdut cu scorul de 1-4, iar duminică a mers la Alba Iulia, unde a întâlnit altă echipă din SuperLigă, pe Universitatea Cluj, pe care a învins-o cu scorul de 2-1.

Florin Maxim spune că a urmărit Reșița la lucru în amicalul cu ”U” Cluj și i-a lăsat o impresie bună. Din acest motiv se așteaptă la un ”joc frumos, interesant” sâmbătă.

”Până la urmă, era normal să susţină şi aceste teste, au schimbat antrenorul şi chiar dacă ştie bine ce are în lot, orice antrenor vrea să vadă mai bine ce şi unde are de lucrat. Cred că şi eu aş fi făcut la fel. Am fost la meciul lor de la Alba Iulia, i-am urmărit şi am văzut o echipă foarte bine organizată din punct de vedere defensiv, n-au lăsat prea multe spaţii adversarilor, au fost percutanţi pe contră, va fi un meci frumos sâmbătă! Am avut, mai mereu, în ultima perioadă, meciuri amicale bune cu Reşiţa, toate au fost intense şi, chiar dacă, de pildă, în ultimul meci a fost 0-0, au fost ocazii şi de o parte şi de cealaltă. Suntem două nou-promovate care propun un fotbal bun şi de aceea spun că va fi un meci interesant sâmbătă”, e de părere Florin Maxim.

Maxim își dorește prelungirea cât mai mult posibil a seriei cu rezultate pozitive

Corvinul este pe locul 2 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu următoarele două clasate, Gloria Buzău și Unirea Slobozia, și, împreună cu acestea, este una dintre cele patru formații neînvinse în acest campionat, alături de liderul CSC Șelimbăr.

Pe teren propriu, echipa hunedoreană are două victorii, 2-1 cu Ceahlăul și 2-0 cu FK Miercurea Ciuc, cât și o remiză, 2-2 cu Concordia.

”E bine că avem o doză bună de optimism, e bine că avem obiective îndrăzneţe, dar vreau să rămânem cu picioarele pe pământ, să fim realişti. Suntem o echipă nou-promovată, care face lucrurile bine, avem parte de susţinere din toate punctele de vedere, din tribune până în birouri şi mi-aş dori să prelungim acest moment bun cât mai mult posibil. Până la urmă e vorba de munca noastră şi, cum am mai spus-o şi cu alte ocazii, e clar că nimic nu e întâmplător”, spune Maxim despre seria pozitivă de rezultate a Corvinului.

Flavius Iacob: ”Avem un moral bun, s-a creat în această perioadă o emulaţie aparte”

Despre pauza din campionat, meciul cu CSM Reșița și calificarea Corvinului în faza grupelor Cupei României a vorbit și fundașul Flavius Iacob. Jucătorul care luna viitoare, la data de 30 octombrie, împlinește 23 de ani a fost utilizat ca titular în patru din cele cinci meciuri disputate de echipă în campionat.

”Eu cred că nouă ne-a prins bine pauza avută, am lucrat mai atent asupra unor lucruri, cred că le-am şi îmbunătăţit şi sper să se vadă acest lucru în jocul de sâmbătă. Eu spun că va ieşi un meci spectaculos, pentru că vor fi faţă în faţă două echipe bune, care propun fotbal, dar noi jucăm în faţa propriilor fani şi trebuie să repetăm evoluţiile bune avute aici la Hunedoara. Important e să fim conectaţi la joc de la primul fluier, până la ultimul. Cred că fiecare dintre noi a avut ceva de învăţat din remiza cu Concordia, e important să ştim să gestionăm mult mai bine unele momente, care ne sunt favorabile – cum e cazul unui om în plus, de exemplu – şi să fim în joc până la final. Să ne vedem de jocul nostru de pase, să ţinem de minge, să deţinem controlul. Avem şi un moral bun, s-a creat în această perioadă o emulaţie aparte, cu calificarea în grupele Cupei, cu startul de sezon în care nu am pierdut niciun joc, oamenii din oraş chiar mă opresc, mai tot timpul, oriunde mă duc, ne transmit încurajări, mă întreabă cum e atmosfera… Sincer, e un sentiment tare plăcut şi sper să ţină cât mai mult!”, a spus Iacob.

Partida dintre Corvinul și CSM Reșița este programată sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Michael Klein” din Hunedoara. Echipa lui Maxim ocupă locul 2, cu 11 puncte, iar cea a lui Flavius Stoican se află pe poziția a 14-a, cu 5 puncte.

https://www.youtube.com/watch?v=V7VqqLi72FM

Foto: Cătălin Crăciun

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-meci-greu-cu-corvinul-hunedoara-19284667

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-victorie-impotriva-universitatii-cluj-la-alba-iulia-19284413

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-norocoasa-la-tragerea-la-sorti-a-grupelor-cupei-romaniei-19284055

Marius ANGHEL 14 Sep. 2023, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă