Corvinul, norocoasă la tragerea la sorți a grupelor Cupei României. Întâlnește doi adversari facili. Florin Maxim: ”Se poate întâmpla orice, dar putem să forţăm o calificare în sferturi!”

Marius ANGHEL 07 Sep. 2023, 11:51 Cupa României
Corvinul, norocoasă la tragerea la sorți a grupelor Cupei României. Întâlnește doi adversari facili. Florin Maxim: ”Se poate întâmpla orice, dar putem să forţăm o calificare în sferturi!”

Corvinul Hunedoara a fost prima echipă extrasă la tragerea la sorți efectuată miercuri, 6 septembrie, de Federația Română de Fotbal pentru a stabili grupele și meciurile din faza grupelor Cupei României, ediția 2023-2024.

S-a început cu echipele din Urna 3, iar prima bilă scoasă de Lucian Sănmărtean din bol a conținut numele nou-promovatei în Liga 2. A fost poziționată în Grupa A, unde, ulterior, au fost puse și Progresul Pecica (Liga 3), Chindia Târgoviște (Liga 2), FC Hermannstadt (SuperLigă), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (SuperLigă) și Petrolul Ploiești (SuperLigă).

Fiindcă a fost prima extrasă s-a ales cu meciuri împotriva colegei din campionat Chindia Târgoviște, prim-divizionarei Sepsi OSK și formației arădene din Liga 3 Progresul Pecica. Echipa din Sfântu Gheorghe este chiar câștigătoarea competiției în ultimele două sezoane.

Corvinul, meciuri cu Sepsi OSK, Chindia și Progresul Pecica în faza grupelor Cupei României

Ajunsă în premieră în faza grupelor Cupei României, competiția fiind la a doua ediție sub această desfășurare, Corvinul se bucură de un program accesibil pentru a putea face pasul mai departe în sferturile de finală. În afară de Sepsi OSK, cel mai dificil adversar pe care îl va întâlni, ceilalți doi fiind de același nivel sau chiar inferior.

Se poate spune chiar că echipa hunedoreană are printre cele mai ușor program dintre echipele calificate în faza grupelor. Chindia, de exemplu, din aceeași grupă, pe lângă meciul cu Corvinul urmând să întâlnească două formații din prima ligă, pe Petrolul și FC Hermannstadt. Deci formația antrenată de Vasile Miriuță are un program mai dificil.

Doar primele două echipe clasate în fiecare grupă în parte se califică în faza sferturilor de finală.

Florin Maxim, despre programul Corvinului în Cupa României: ”Se poate întâmpla orice!”

Antrenorul Corvinului, Florin Maxim, admite că echipa sa poate forța o calificare în sferturile competiției, însă își ia și o marjă de nereușită, spunând că surprize pot apărea în continuare, în sensul în care nu ar exclude ca trupa hunedoreană să nu reușească să învingă Progresul Pecica.

Pe de altă parte, Corvinul, club fără drept de promovare în prima ligă din cauza formei sale de organizare, poate miza în primul rând pe meciurile din grupele Cupei României în detrimentul celor din campionatul Ligii 2, ținând cont că această competiție îi poate aduce o performanță mai mare decât o simplă prezență în play-off-ul eșalonului secund.

”E o grupă ca de… Cupă, cu meciuri imprevizibile. Cum şi noi am făcut acel meci de poveste cu FCSB, aşa se poate întâmpla orice în această competiţie. Nu mai departe de săptămâna trecută, SCM Zalău a depăşit Poli Iaşi la scor de neprezentare, deci se poate întâmpla orice! Sunt convins că multă lume şi-ar fi dorit să vadă echipele de top din Superligă la Hunedoara, dar până la urmă, suntem într-o competiţie, trebuie să ne vedem interesul şi, de ce nu, să forţăm o calificare în sferturi! La prima vedere, pare o grupă din care am putea să ne clasăm în primele două, dar eu ştiu că nici la Pecica, de pildă, nu va fi uşor. Trebuie să iei şi aici, meci cu meci, şi să dai tot ce ai mai bun. Până la urmă, ce ne împiedicăm să visăm că nu putem ajunge mai sus?!”, a spus Florin Maxim după ce Corvinul și-a aflat adversarii din grupele Cupei României.

Corvinul, jocuri acasă cu Chindia și Sepsi OSK și în deplasare la Pecica

Cum regulamentul specifică faptul că echipele care s-au situat mai slab în campionat în ediția precedentă vor fi gazde în jocurile din Cupa României, atunci Corvinul va fi gazdă cu Chindia și Sepsi OSK, ambele prezente în prima ligă în sezonul trecut, și oaspete cu Progresul Pecica, situată pe o poziție inferioară celei ocupate de hunedoreni în ediția trecută a Ligii 3.

În prima etapă a Grupei A, Corvinul joacă acasă cu Chindia Târgoviște, în etapa a doua o va întâlnit tot pe teren propriu pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, iar în ultima rundă, a 3-a, va evolua în deplasare la Progresul Pecica.

Meciurile rezultate în Faza grupelor vor avea loc în jurul a trei perioade: 27 septembrie 2023 (etapa 1), 1 noiembrie 2023 (etapa 2) și 6 decembrie 2023 (etapa 3). Fazele următoare se dispută astfel: sferturi de finală (3 aprilie 2024), semifinale (24 aprilie 2024) și finala (15 mai 2024).

  • Corvinul a ajuns în faza grupelor Cupei României după ce a trecut în Turul 3 de Jiul Petroșani (L3), 4-1 în deplasare, și în Play-off de FK Miercurea Ciuc (L2), 4-2 pe teren propriu.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/pecica-meciuri-cu-corvinul-hermannstadt-si-petrolul-in-grupele-cupei-romaniei-19284011

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/grupele-si-meciurile-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19283966

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-a-trecut-de-fk-miercurea-ciuc-4-2-19283061

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-succes-categoric-in-turul-3-de-cupa-romaniei-4-1-cu-jiul-petrosani-19280801

Marius ANGHEL 07 Sep. 2023, 11:51 Cupa României
Pe aceeași temă