CSM Reșița ”a fost ținută în șah” de Progresul Spartac, dar nu merita victoria cu ultima clasată. Flavius Stoican: ”Să ținem capul sus, nu vreau să picăm”. Pregătește achiziții

Andrei PASCU 02 Sep. 2023, 18:05 Liga 2
CSM Reșița ”a fost ținută în șah” de Progresul Spartac, dar nu merita victoria cu ultima clasată. Flavius Stoican: ”Să ținem capul sus, nu vreau să picăm”. Pregătește achiziții

CSM Reșița nu a fost capabilă să treacă de cea mai slabă echipă din Liga 2, ultima clasată, fără punct înaintea confruntării de sâmbătă, din etapa a 5-a. Progresul Spartac ”a ținut în șah” formația lui Flavius Stoican, iar duelul s-a terminat la egalitate, fără gol, 0-0.

CSM Reșița a avut posesia, a avut inițiativa, dar de puține ori a reușit să ajungă periculos la poarta bucureștenilor.

CSM Reșița, remiză cu Progresul Spartac, în etapa a 5-a de Liga 2

Un rezultat surprinzător la prima vedere, CSM Reșița fiind favorită dacă ne raportăm la evoluțiile avute până acum de Progresul Spartac, cu un singur gol marcat și eșecuri pe linie, în cele trei meciuri pe care le-a disputat în Liga 2.

Flavius Stoican a recunoscut la rândul său, la final, la interviuri, că jucătorii săi nu meritau să câștige dat fiind modul în care au evoluat, că nu au fost prea inspirați în ultimii metri.

  • CSM Reșița, în partida cu Progresul Spartac: M. Contra – Cega, Andr. Răuță (Dudea 11′), Rimovecz, Fota – Dolghi, Fr. Cristea – Drăghiceanu (cpt.), Velcotă, Al. Negru – Lascu
    Rezerve: I. Rus – Domil, Al. Sabău, Andr. Burlacu, Chera, Cip. Rus, Szijj, I. Popescu

Cu toate acestea, partea pozitivă pentru CSM Reșița este că a ajuns la trei meciuri la rând fără eșec în campionat, înainte de egalul cu Progresul Spartac mai bifând o remiză cu FK Miercurea Ciuc, scor 1-1, și un succes, 2-1 cu CSC Dumbrăvița.

Flaviu Stoican consideră că remiza dintre CSM Reșița și Progresul Spartac e echitabilă

Stoican a precizat că mai are mult de lucru pentru a pune CSM Reșița pe picioare, printre aspecte fiind atacurile poziționale și moralul jucătorilor, scăzut în urma remizei din etapa a 5-a.

Am întâlnit o echipă care a stat foarte bine defensiv din punct de vedere tactic. Am avut câteva situații, chiar două ocazii clare în prima repriză, dar n-am reușit să fructificăm. Apoi, în repriza a doua ne-am mai creat alte câteva situații, mai ales cea a lui Chera. Una peste alta, când întâlnim echipe care stau bine defensiv este important ca la prima situație să fim destul de concentrați și să marcăm.

Altfel, meciul devine greu, așa cum s-a întâmplat și acesta cu Progresul Spartac. Trebuie să fiu corect și să spun că mai este mult de muncă. Trebuie, de asemenea, să umblu și la moralul jucătorilor, pentru că sunt dezamăgiți. Ne așteptam cu toții să facem o partidă mare, iar în urma jocului să vină și victoria.

Nu a fost să fie așa, trebuie să ținem capul sus și nu vreau să picăm. Se vede că se poate, văd lucruri pozitive, văd că jucătorii încearcă să paseze și trebuie să avem un ritm mai susținut. Avem jucători talentați și trebuie să aibă mai multă încredere în duelurile unu la unu.

Este adevărat că trebuie să mai lucrăm atacul pozițional, iar atunci când se pierde mingea să fim atenți la contraatacuri, deoarece și oaspeții au fi putut marca la acest meci. Ne-au surprins de câteva ori. Sunt realist și spun că este un rezultat echitabil, având în vedere că nu am fost lucizi în fața porții.

Acesta este fotbalul și trebuie să fim atenți ca de acum înainte să marcăm la primele situații. Am avut o vizionare cu jucătorii și important este ca eu să fiu un pic mai direct cu ei, să-i scutur mai mult și să nu se mai culce pe o ureche.

Din punct de vedere al dorinței și al determinării nu cred că am suferit, în schimb am suferit la ultima pasă și la ultima execuție. Cu două puncte în plus eram acum în partea superioară a clasamentului”, a declarat antrenorul Flavius Stoican, conform Caraș Online.

CSM Reșița mai pregătește achiziții, Flavius Stoican recunoaște

CSM Reșița se pregătește să mai facă anumite achiziții, Flavius Stoican purtând discuții cu președintele Cristian Bobar în această privință. Cere întăriri pe anumite poziții, sperând că după pauza de Liga 2 echipa va arăta mai bine și va reuși să lege și victoriile, nu doar rezultatele pozitive.

Discut în permanență cu președintele Cristi Bobar și ne dorim să mai aducem câțiva jucători, doar că nu aș vrea să aducem doar ca să fie la număr.

Aș vrea ca atunci când facem un transfer să fie un jucător peste nivelul Ligii 2 sau cel puțin un jucător cu care să ne mândrim, iar spectatorii să-l aprecieze. Vreau să mai aducem un atacant și un mijlocaș central. Acestea ar fi posturile unde mi-aș dori să ne întărim!”, a spus Stoican.

CSM Reșița, meci cu Corvinul Hunedoara după pauza competițională

CSM Reșița ocupă locul 13 în Liga 2, cu 5 puncte, în urma unui succes, două remize și două eșecuri, dar și un golaveraj de trei goluri marcate și șapte primite. Același punctaj îl are și FK Miercurea Ciuc, locul 12.

În runda cu numărul 6, CSM Reșița evoluează pe teren străin, cu Corvinul Hunedoara. Flavius Stoican a adăugat că pauza competițională vine foarte bine pentru echipa sa:

Foarte bună este această pauză competițională pentru noi. Vreau să fim o echipă care are o identitate, care să știe ce joacă. Suntem o echipă care are posesia mingii și are atacuri poziționale sau suntem o echipă care stă în defensivă și surprinde pe contraatac. Eu vreau prima variantă, asta încerc să implementez, pentru că am jucători care au calitate tehnică. Cu siguranță că avem nevoie de puțină încredere, iar în al doilea rând să știm pe ce nucleu de jucători ne bazăm la anul.

De asemenea, în primul rând, trebuie să ne îndeplinim obiectivul și anume menținerea în Liga 2. Mă bucură această perioadă de pauză de două săptămâni și vom putea regla lucrurile care încă nu merg așa de bine”.

Foto: CSM Reșița și FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-doua-containere-pentru-un-jucator-de-fotbal-19283538

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-victorie-la-limita-in-partida-cu-csm-alexandria-scor-1-0-19283539

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-5-liga-2-19283414

https://liga2.prosport.ro/seria-1/grigore-turda-si-costinel-tofan-nu-mai-vor-la-cfc-arges-19283510

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romario-moise-si-catalin-hlistei-au-semnat-cu-concordia-19283499

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romario-moise-si-catalin-hlistei-au-semnat-cu-concordia-19283499

Andrei PASCU 02 Sep. 2023, 18:05 Liga 2
Pe aceeași temă