CSM Reșița, victorioasă în fața Universității Cluj, la Alba Iulia, după ce a fost condusă. Flavius Stoican: ”Am văzut preocupare și că sunt atenți la ceea ce le transmit”

Marius ANGHEL 11 Sep. 2023, 11:38 Liga 2

În al doilea amical desfășurat la finalul săptămânii trecute, CSM Reșița a reușit să câștige în fața prim-divizionarei Universitatea Cluj. Cu 2-1 s-a impus trupa lui Flavius Stoican, cu un autogol și un gol marcat de Andrei Lascu, după ce clujenii înscriseseră primii.

CSM Reșița, victorie împotriva Universității Cluj, la Alba Iulia

La două zile distanță după eșecul de la Craiova cu altă prim-divizionară, FCU Craiova FC, scor 1-4, CSM Reșița s-a deplasat duminică la Alba Iulia, unde a întâlnit, pe stadionul Cetate, Universitatea Cluj, echipă care a disputat și ea vineri un alt test cu o echipă din Liga 2. A întâlnit Unirea Dej, tot o divizionară secundă, pe care a învins-o cu 2-0.

Ca și împotriva Craiovei lui Mititelu, și în amicalul cu ”U” Cluj toate golurile au fost marcate în prima repriză.

Cei care au deschis scorul au fost clujenii, prin Filip Ilie, în minutul 3, jucător care marcase pe final de meci și contra Unirii Dej. A plonjat și a înscris cu capul din 6 metri, în stânga, după o centrare venită din dreapta. Reșița a reușit egalarea în minutul 12, norocos. O minge lungă din apărare a fost urmărită pe Andrei Lascu, acesta a scăpat singur cu portarul, a pătruns în careu, a șutat direct în goalkeeper, iar din acesta balonul a ricoșat în Andrei Pițian și s-a dus în poarta goală.

Golul victoriei a venit în minutul 43, atunci când Cristea a făcut presing și a recuperat o minge în stânga, din fața aceluiași Pițian, a pasat prea tare pentru Rus, însă Miron a luftat, balonul l-a lovit pe Dolghi și a ajuns la Andrei Lascu, care a finalizat cu dreptul de la 14 metri ușor lateral dreapta.

  • Ioan Ovidiu Sabău a folosit în acest amical mulți dintre jucătorii utilizați în a doua repriză a întâlnirii cu Unirea Dej, în timp ce Flavius Stoican a folosit în primul ”11” un mixt dintre cei titulari și rezerve în partida de vineri cu FCU Craiova FC.

CSM Reșița: M. Contra – Drăghiceanu, Dudea, I. Popescu, Andr. Răuță, Fota, Lascu, Dolghi, Cega, Andr. Burlacu, Fr. Cristea
Au mai jucat: I. Rus – Sijj, Ardei, Al. Sabău, Fărăgău, Velcotă, Gomboș, Domil, Al. Negru, Cociș, Chera, Godwin, Cip. Rus
Antrenor: Flavius Stoican

”U” Cluj: Iliev – Oancea, Pițian, Andr. Miron, Dimitrov, Gab. Simion, Silaghi, Tescan, Hofman, Calcan, F. Ilie
Au mai evoluat: Ius. Chirilă, Nic. Pop, Techereș, P. Crișan, Opriș, A. Baciu, Tout, A. Tudorache, Vl. Lambru
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Flavius Stoican: ”Ne dorim ca noi să conducem jocul indiferent de adversarul cu care jucăm”

După cele două amicale disputate de CSM Reșița zilele trecute, Flavius Stoican s-a declarat mulțumit de modul în care au reacționat jucătorii săi. Antrenorul vrea, însă, și mai mult, ca CSM Reșița să își domine adversarii și își dorește cât mai puține greșeli.

De la partida cu Corvinul, următoarea programată în campionat, Stoican așteaptă concentrare maximă la finalizare.

”Sunt mulțumit de băieți ca și atitudine, efort și determinare. Avem mult de muncit și multe lucruri de pus la punct, deoarece vreau să fim o echipă care și-a găsit identitatea. Vrem să fim o echipă care știe exact ce are de făcut atunci când are mingea în posesie. Ne dorim ca noi să conducem jocul indiferent de adversarul cu care jucăm. Nu va fi ușor, dar ceea ce mă bucură este faptul că văd din partea jucătorilor preocupare și sunt atenți la ceea ce le transmit.

Totuși, trebuie să mai exersăm, pentru că facem greșeli. Este important să credem în ceea ce vrem noi să facem și trebuie eliminate cât mai multe greșeli din jocul nostru. Vreau să jucăm un fotbal frumos atunci când intrăm în posesia mingii.

După părerea mea, suntem pregătiți de meciul de la Hunedoara din punct de vedere mental. Este clar că vom avea nevoie și de șansă în anumite momente, deoarece ocazii vom avea. Trebuie să fim atenți și să băgăm mingea în poartă în momentul în care vom avea ocazii. Ca o dezamăgire după aceste două meciuri amicale este faptul că Nicușor Fota are ceva probleme medicale, dar sper ca până la ora partidei cu Corvinul el să fie apt de joc”, a declarat, citat de Caraș Online, Flavius Stoican.

Meci cu Corvinul în etapa a 6-a a Ligii 2

Cu 5 puncte acumulate în cinci etape ale Ligii 2, CSM Reșița ocupă locul 14 din 20, fiind la egalitate cu CSC Dumbrăvița, care are un meci în minus, și FK Miercurea Ciuc, însă se situează sub acestea din cauza golaverajului mai slab.

În etapa a 6-a a Ligii 2, CSM Reșița va juca în deplasare la Corvinul Hunedoara, tot o nou-promovată, însă una cu un început mult mai bun. Trupa condusă de Florin Maxim are 11 puncte acumulate și se află pe locul 2. Partida a fost programată sâmbătă, de la ora 11:00.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-pierdut-amicalul-cu-fcu-craiova-fc-19284198

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-pierdut-amicalul-cu-u-cluj-19284191

Marius ANGHEL 11 Sep. 2023, 11:38 Liga 2
Pe aceeași temă