Chindia și-a prezentat oficial noua conducere administrativă și tehnică. Președintele CJ Dâmbovița: ”Pornim la Târgoviște reconstrucția micului Ajax.” Surpriza: un italian cunoscut în fotbalul românesc a fost numit director tehnic

Marius ANGHEL 21 Jun. 2023, 11:26 Liga 2

Chindia Târgoviște și-a prezentat miercuri, 21 iunie 2023, noua conducere administrativă și tehnică pentru sezonul competițional 2023-2024. O ediție în care echipa va evolua în Liga 2, după ce a retrogradat din prima ligă după patru ani în care singurul joc oficial disputat cu adevărat acasă, la Târgoviște, a avut loc chiar la ultimul meci, când a înregistrat o remiză cu FC Voluntari (scor 2-2) și a picat direct în eșalonul secund.

Corneliu Ştefan, președintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a fost maestrul de ceremonii al conferinței de presă organizată la stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște, în care au fost prezentați cei cu care Chindia încearcă o revenire imediată în prima ligă.

Nu a lipsit nici primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, care a luat cuvântul după ce a terminat de făcut prezentările și a vorbit șeful CJ Dâmbovița.

Andrei Cordoș, președinte la Chindia Târgoviște

Așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate, noul președinte al clubului Chindia a fost numit Andrei Cordoș (35 de ani), fost fundaș la ”U” Cluj, Frosinone (Italia), FCM Târgu Mureș, FC Vaslui, Dinamo, FC Botoșani, Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureș, Maziya (Maldive), Luceafărul Oradea și din nou ”U” Cluj. La acesta din urmă a activat ultima dată ca fotbalist, iar, ulterior, la o perioadă după ce s-a renunțat la serviciile, a fost numit manager general, în partea a doua a sezonului 2021-2022.

Atunci echipa a promovat din Liga 2 în Liga 1 în urma barajului cu Dinamo, iar Cordoș a plecat imediat după aceea. Spunea, la acel moment, că nu era pe aceeași undă cu antrenorul Erik Lincar!

”Are experiența de a conduce o echipă de Liga a 2-a și are experiența de a promova echipă de Liga a 2-a în Liga 1”, l-a descris președintele CJ Dâmbovița pe Andrei Cordoș.

  • Cordoș este fiul lui Alexandru Cordoș, un politician cu influență la Cluj. El este unul dintre șefii PSD Cluj și gravitează în sfera lui Vasile Dîncu.
  • Andrei Cordoș îi ia locul lui Marcel Ghergu, cel care a condus clubul în ultimii nouă ani și și-a dat demisia presat de factorii politici locali.

Lorin Petrescu este vicepreședinte, Renzo Rossi a fost numit director tehnic

Vicepreședinte în locul lui Adrian Dumitru a fost numit Lorin Petrescu, managerul ProActiv, unul dintre sponsorii Chindiei.

”Vreau să îi mulțumesc că a acceptat să se alăture staffului echipei noastre fanion a județului Dâmbovița”, a spus șeful CJ Dâmbovița despre Lorin Petrescu, cel care a luat loc chiar în stânga lui Corneliu Ştefan. În dreapta președintelui CJ a luat loc Andrei Cordoș.

O surpriză a fost anunțul numirii lui Renzo Rossi (72 de ani) ca director tehnic. Italianul fost fotbalist la Inter Milano sau Lazio Roma nu este deloc străin de fotbalul românesc. A fost singurul absent de la conferința de presă.

”Ca o noutate pentru Chindia Târgoviște, de astăzi avem și un director tehnic la echipa noastră. Îl cunoașteți cu toții pe Renzo Rossi. Este un om cu experiență, a fost antrenor și director sportiv la FC Național, Rapid, CFR Cluj, FCSB, Poli Iași, Ceahlăul, ASA Târgu Mureș”, a spus ”maestrul de ceremonii”.

Dragoș Militaru a preluat postul de antrenor al Chindiei

Ca antrenor principal a fost instalat, după cum ProSport a anunțat în exclusivitate, Dragoș Militaru (33 de ani), cel mai tânăr antrenor din Liga 2 în ultimele două sezoane, când a stat pe banca Unirii Dej.

În această vară a preferat să părăsit echipa clujeană pe care a promovat-o în Liga 2 în 2021 pentru a începe o nouă experiență după trei ani petrecuți pe banca sa. A fost aproape de ”U” Cluj, însă clubul nu și-a asumat faptul că Militaru nu are licența necesară pentru SuperLigă, Licența PRO.

”Anul trecut a fost votat cel mai bun antrenor din Liga a 2-a (n.r. – a fost votat în urma unei acțiuni a AFAN în sezonul recent încheiat, pentru acum două sezoane). Îi mulțumim că a ales Chindia Târgoviște și știe foarte bine că obiectivul nostru principal este acela de a creiona și de a face o echipă puternică la Târgoviște și a promova anul viitor în Liga 1”, a sunat prezentarea lui Dragoș Militaru.

Acum două sezoane a evitat retrogradarea fără mari probleme, iar în sezonul recent încheiat s-a clasat cu Unirea Dej pe locul 6 în play-off-ul Ligii 2, ultimul din acest turneu. În cariera sa a mai fost antrenor principal o singură dată, pentru șase luni, în Liga 3, la Luceafărul Oradea.

Eduard Stăncioiu a fost numit director sportiv, iar Irinel Voicu rămâne ca team-manager

Eduard Stăncioiu a fost numit director sportiv, în timp ce Irinel Voicu continuă la Chindia ca team-manager.

”E dâmbovițeanul nostru și îi mulțumesc că a acceptat să rămână în stafful echipei Chindia Târgoviște și nu a plecat în alte părți sau la alte echipe din România”, a spus președintele CJ despre Irinel Voicu.

”Nu l-am lăsat la final, dar este un post cheie pentru noi. Îl cunoașteți cu toții. A fost portar, a avut 8 trofee naționale, 3 campionate, 3 cupe, 2 supersupe, a jucat peste 200 de meciuri în Liga 1 și a jucat chiar și la echipe care au evoluat în UEFA Champions League”, a sunat descrierea pe care i-a făcut-o Corneliu Ştefan lui Eduard Stăncioiu, după ce Cordoș i-a indicat pe hârtia din față numele său. ”Coordonator activitate sportivă” este funcția pe care președintele CJ Dâmbovița a transmis că o va ocupa Stăncioiu.

Stăncioiu nu a fost însă ultimul. La conferință, ultimul prezentat a fost vicepreședintele Lorin Petrescu.

Corneliu Ştefan, președinte CJ Dâmbovița: ”Merităm să avem o echipă în Liga 1, o echipă puternică și noi o vom sprijini necondiționat”

Președintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a asigurat că echipa din Târgoviște va avea în continuare sprijinul necondiționat al instituției pe care o conduce și a transmis că lângă Turnul Chindiei începe reconstruția micului Ajax, poreclă pe care echipa a avut-o în anii ’90.

”Așa cum am spus, echipa Chindia Târgoviște nu va muri, din contră, obiectivul principal al nostru este acela de a promova în Liga 1 anul viitor, în 2024. De astăzi pornim la Târgoviște reconstrucția micului Ajax și cred că suntem de acord cu toții, atât autoritățile locale, sponsorii, suporterii, presa dâmbovițeană, că merităm să avem o echipă în Liga 1, o echipă puternică și noi o vom sprijini necondiționat”, a spus Corneliu Ştefan, același care nu cu mult timp în urmă anunța că retrage sprijinul dacă Marcel Ghergu, fostul președinte al clubului, nu demisionează.

În final a făcut și un apel către toți dâmbovițenii: ”Să fim alături de această echipă frumoasă pentru că obiectivul nostru îl vom îndeplini doar împreună.”

Conferința de prezentare a început-o cu următoarele vorbe: ”Am adus o echipă profesionistă și o echipă care, alături de noi, să-și asume obiectivul principal al echipei Chindia Târgoviște, acela de a promova anul viitor în Liga 1. Locul echipei Chindiei Târgoviște este în Liga 1, suntem o echipă frumoasă, o echipă puternică, o echipă susținută de autoritățile locale și, nu în ultimul rând, o echipă susținută de toți dâmbovițenii.”

Cristian Stan, primar Târgoviște: ”Menținem atașamentului inclusiv financiar față de FC Chindia. Echipa va ocupa unul dintre primele două locuri”

Apoi, președintele CJ Dâmbovița l-a lăsat pe primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, să vorbească despre aceste schimbări de la clubul Chindia.

Stan a spus că aștepta această schimbare, a asigurat ”atașamentului inclusiv financiar” față de club, a transmis noii conduceri că trebuie să găsească și sponsori și a cerut ”niște plusuri la nivel de imagine”.

”Începe o nouă etapă pentru Chindia Târgoviște. Este un început pe care eu cred că îl așteptam cu toții. Așteptam cu toții să avem o nouă echipă, să avem acea încredere de care aveam nevoie pentru a ne atinge obiectivele. Obiectivul principal este cel pe care l-a menționat domnul președinte (n.r. – al Consiliului Județean), adică ne propunem promovarea pe prima scenă fotbalistică a țării. Avem toate argumentele. Eu sunt foarte optimist din acest punct de vedere.

Atât administrația locală, cât și administrația județeană menține atașamentului inclusiv financiar față de FC Chindia și cred că acest lucru este foarte important. Sigură că ne gândim și la sponsori, sigur că noua echipă de conducere a FC Chindia trebuie să aibă în vedere și aceste aspecte care țin de susținerea financiară a clubului și din alte zone. Va trebui să se comunice, cred, mai mult și să avem niște plusuri la nivel de imagine și, dacă ne facem treaba cum trebuie, sunt convins că vom reuși să ne atingem obiectivul. Este o echipă de conducere foarte tânără.

Mărturisesc că am avut foarte multe discuții în această perioadă și eu cred că de acum înainte lucrurile vor merge în direcția potrivită. Avem o bază sportivă foarte frumoasă la Târgoviște, sunt convins că și suporterii vor fi alături de echipă și cred că finalul sezonului următor Chindia va ocupa unul dintre primele două locuri, pentru a accede direct în prima ligă. Nu va fi ușor, va fi foarte-foarte mult de muncă, dar cu implicare, cu seriozitate și cu dorință foarte mare de a ne atinge obiectivul eu sunt convins că lucrul acesta se va întâmpla”, a transmis Cristian Stan. Acesta a stat la prezidiu în zona centrală, în dreapta lui Andrei Cordoș.

Un plus la nivel de imagine cerut de Cristian Stan s-a produs deja prin intermediul acestei conferințe de presă. A fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a clubului, lucru care până acum s-a întâmplat rar aproape spre deloc.

Conferința de presă în care Chindia Târgoviște și-a prezentat noua conducere administrativă și tehnică:

Foto: Cristian Daniel Stan și Corneliu Ștefan
Video: Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-a-gasit-antrenor-dupa-retrogradarea-in-liga-2-noul-principal-visa-la-prima-liga-chiar-daca-nu-avea-licenta-necesara-exclusiv-19275595

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sforarul-vasile-dincu-muta-din-nou-cu-talent-in-fotbalul-romanesc-tridentul-bogdan-lobont-eduard-stancioiu-andrei-cordos-are-sanse-mari-sa-fie-instalat-la-una-dintre-retrogradat-19275415

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-este-tot-liber-de-contract-dupa-ce-a-refuzat-prelungirea-acordului-cu-unirea-dej-daca-aveam-licenta-pro-acum-eram-in-cantonament-cu-echipa-antrenorul-se-simte-preg-19275052

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nume-surpriza-pentru-postul-de-director-sportiv-al-chindiei-un-triplu-campion-al-romaniei-aproape-sa-semneze-cu-dambovitenii-exclusiv-19275244

Marius ANGHEL 21 Jun. 2023, 11:26 Liga 2
Pe aceeași temă