”Sforarul” Vasile Dîncu mută din nou cu talent în fotbalul românesc! Tridentul Bogdan Lobonț – Eduard Stăncioiu – Andrei Cordoș are șanse mari să fie instalat la una dintre retrogradatele în Liga 2 | EXCLUSIV

Andrei TRIFAN, Bogdan SAVIN 19 Jun. 2023, 13:02 Liga 2
”Sforarul” Vasile Dîncu mută din nou cu talent în fotbalul românesc! Tridentul Bogdan Lobonț - Eduard Stăncioiu - Andrei Cordoș are șanse mari să fie instalat la una dintre retrogradatele în Liga 2 | EXCLUSIV

ProSport a aflat ultima mutare făcută de Vasile Dîncu, prin influența sa, în fotbalul românesc. Tridentul Bogdan Lobonț – Eduard Stăncioiu – Andrei Cordoș are mari șanse să preia conducerea Chindiei Târgoviște.

Tridentul Bogdan Lobonț (antrenor) – Eduard Stăncioiu – (director sportiv) – Andrei Cordoș (președinte), la Chindia

Bogdan Lobonț va fi noul antrenor al Chindiei Târgoviște și va fi ajutat în conducere de Eduard Stăncioiu și Andrei Cordoș.

Se trag sforile pentru ca echipa Chindia Târgoviște să revină rapid în SuperLigă. Cu un stadion nou abia inaugurat, formația târgovișteană a picat în Liga 2, iar planul autorităților locale și județene este să o readucă în cea mai mare viteză în primul eșalon. Pentru acest lucru s-a format o celulă de criză, iar cum interesele sunt mari, printre cei care s-ar fi implicat, mai cu un sfat, mai cu o soluție, mai cu o decizie ar fi, conform surselor ProSport, nimeni altul decât Vasile Dîncu.

Acesta ar fi făcut lobby (sic!) pentru ca Bogdan Lobonț, alias Lobby, să fie numit antrenorul echipei. Și nu doar atât. Ci și doi oameni din conducerea executivă să fie printre preferații săi. Este vorba despre Eduard Stăncioiu (un alt fost portar), care ar urma să fie director sportiv, după cum ProSport a scris în exclusivitate, și Andrei Cordoș, care ar trebui să ocupe funcția de președinte în organigrama clubului.

Tatăl lui Cordoș e un politician cu influență

Paradoxal, nu fostul portar al lui Ajax ar fi fost cel de la care a plecat întreaga deplasare de ”coloană vertebrală” pentru gruparea târgovișteană, ci un alt fost jucător al lui Dinamo: Andrei Cordoș.

Tatăl acestuia, Alexandru Cordoș, este un politician cu influență. Unde altundeva dacă nu la Cluj? El este unul dintre șefii PSD Cluj și gravitează în sfera lui Vasile Dîncu.

Om cu funcție importantă la nivel de partid, Cordoș senior a făcut și el ce a putut și a găsit o soluție pentru ca fiul său, care a repus pe picioare Universitatea Cluj într-un moment greu, să aibă din nou șansa să demonstreze ce poate. Decizia în privința celor trei nu este finală, pentru că, nu-i așa, mai există și alte persoane cu interese în jurul formației din Târgoviște, dar mecanismul de numire a fost pus în funcție, sforile se mișcă și este foarte posibil ca în cel mai scurt timp totul să se oficializeze. Trei dintr-o lovitură, cât ai zice PSD.

  • Bogdan Lobonț, 45 de ani, a antrenat la naționala României U20 în perioada august 2021 – iunie 2022, a fost secundul lui Cosmin Contra la prima reprezentativă a României, în 2019, și a condus de pe banca tehnică ”U” Cluj (decembrie 2018 – iunie 2019), în sezonul în care s-a ratat promovarea în urma barajului cu FC Hermannstadt.
  • Andrei Cordoș, 35 de ani, a fost ultima dată implicat în fotbal tot la ”U” Cluj, ca manager general, în sezonul 2021-2022. Atunci echipa a promovat în urma barajului cu Dinamo, iar Cordoș a plecat imediat după aceea, fără a se bucura de accederea în prima ligă. Spunea, la acel moment, că nu era pe aceeași undă cu antrenorul Erik Lincar!
  • Marcel Ghergu (59 de ani) și-a dat demisia din funcția de președinte al clubului Chindia, pe care l-a condus în ultimii ani, după retrogradarea din SuperLigă, presat de… președintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nume-surpriza-pentru-postul-de-director-sportiv-al-chindiei-un-triplu-campion-al-romaniei-aproape-sa-semneze-cu-dambovitenii-exclusiv-19275244

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-pregateste-mutari-spectaculoase-dupa-retrogradarea-in-liga-2-si-demisia-lui-ghergu-cu-cine-se-discuta-pentru-a-fi-presedinte-si-antrenorul-portughez-cu-trofee-cucerite-in-romania-dorit-pe-ban-19274949

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-a-ramas-si-fara-presedinte-19274909

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-dincu-interviu-incendiar-unora-de-la-steaua-le-convine-aceasta-situatie-au-controlul-asupra-banilor-si-l-pot-pierde-in-orice-alta-conjunctura-probabil-ca-petrescu-19273505

https://liga2.prosport.ro/seria-1/initiativa-de-modificare-a-legii-sportului-a-fost-retrasa-vasile-dincu-explica-motivul-si-arunca-manusa-in-curtea-mapn-si-a-clubului-steaua-singura-solutie-este-asocierea-cu-o-entitate-priv-19273400

Andrei TRIFAN, Bogdan SAVIN 19 Jun. 2023, 13:02 Liga 2
Pe aceeași temă