EXCLUSIV | Erik Lincar, salariu de top în Liga 1, după ce a promovat-o pe ”U” Cluj și i s-a prelungit automat contractul. Nici Toni Petrea nu câștigă mai mult

Vlad MĂCICĂȘAN 03 Jun. 2022, 17:32 Liga 2

Universitatea Cluj își propune obiective importante încă din primul sezon de la revenirea în Liga 1, fiindcă nu vrea să fie doar o echipă care să țintească evitarea retrogradării.

În acest scop, președintele Radu Constantea a anunțat pentru Liga2.ro faptul că ”U” Cluj va beneficia de un buget important și nu va avea probleme financiare.

”Suntem un club solid financiar, care va aduce plus în Liga 1. Sperăm să avem un buget solid și o stabilitate financiară, unde cheltuielile să fie la nivelul încasărilor. Ne propunem undeva între 3,5 – 4 milioane de euro”, a declarat conducătorul Universității, care a dezvăluit și că Erik Lincar are contractul prelungit automat, pentru că a promovat în Liga 1.

Emil Boc țintește sus cu ”U” Cluj: ”Intrarea în play-off este o obligație”

Mai mult, primarul Emil Boc a plusat în presa locală din Cluj-Napoca și a spus că obiectivul echipei va fi accederea în play-off. ”Lincar are contractul prelungit, noi îi asigurăm susținerea din punct de vedere financiar. Intrarea în play-off este o obligație pentru sezonul viitor”, a spus edilui din Cluj-Napoca, știindu-se faptul că o mare parte din bugetul echipei va fi asigurată de la bugetul local.

Erik Lincar, 10.000 pe lună

Însă Erik Lincar nu doar că și-a prelungit contractul cu ”U” Cluj, prin promovarea din această vară, dar se pare că și-a asigurat și un salariu de top în Liga 1.

Din informațiile noastre, contractul lui Lincar s-a mărit automat, de la 6000 de euro, la 10.000 de euro/lunar. Asta înseamnă că antrenorul chiar are un salariu de play-off.

Este același salariu pe care îl primește la FCSB și Toni Petrea.

Sursele Liga2.ro spun că Lincar a primit și 50 de mii de euro drept primă de promovare, pentru performanța pe care ”șepcile roșii” au ratat-o în precedentele trei sezoane, cu Adrian Falub, Mircea Cojocaru, Bogdan Lobonț, Cristian Dulca sau Costel Enache antrenor.

  • Erik Lincar (43 de ani) a reușit cu Universitatea Cluj prima sa promovare ca antrenor în Liga 1, după ce în cariera sa a mai fost aproape de îndeplinirea acestui obiectiv cu Turris Oltul Turnu Măgurele, în 2020.
  • Totodată, orădeanul va antrena tot pentru prima dată în Liga 1 în postura de ”principal”, după ce în două rânduri a fost ”secund” în stafful lui Marius Baciu, la Concordia Chiajna (2015) și Juventus București (2017-2018).
  • În cariera sa, Lincar a mai bifat trei promovări din Liga 3 în Liga 2, cu Callatis Mangalia (2011), Damila Măciuca (2012) și Turris Oltul Turnu Măgurele (2019).

Foto: FC Universitatea Cluj

Vlad MĂCICĂȘAN 03 Jun. 2022, 17:32 Liga 2
Pe aceeași temă