Bogdan Chipirliu, ales la ”Premiile AFAN 2023” cel mai bun jucător din Liga 2 în sezonul 2021-2022. Dragoș Militaru, considerat antrenor mai bun decât Nae Constantin, Măldărășanu, Oprița sau Lincar!

Marius ANGHEL 01 Mar. 2023, 14:25 Liga 2
Bogdan Chipirliu, ales la ”Premiile AFAN 2023” cel mai bun jucător din Liga 2 în sezonul 2021-2022. Dragoș Militaru, considerat antrenor mai bun decât Nae Constantin, Măldărășanu, Oprița sau Lincar!

Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN) a anunțat, în data de 28 februarie, câștigătorii ”Premiilor AFAN 2023”, în urma performanțelor din sezonul trecut, 2021-2022.

”Toate premiile au fost acordate în baza voturilor exprimate de fotbaliștii din primele trei ligi ale României. Procesul de votare s-a desfășurat în perioada noiembrie – decembrie 2022”, a anunțat asociația condusă de Emilian Hulubei.

Și din Liga 2 sunt doi premiați. Este vorba despre Dragoș Militaru, de la Unirea Dej, și Bogdan Chipirliu, de la Steaua, considerați ”cel mai bun antrenor din Liga 2”, respectiv ”cel mai bun fotbalist din Liga 2”.

Dragoș Militaru, considerat cel mai bun antrenor din Liga 2 în sezonul 2021-2022!

În total au fost acordate șapte distincții, după cum urmează: ”Cel mai bun 11”, ”Cel mai bun fotbalist U21”, ”Cel mai bun fotbalist din Liga 2”, ”Cel mai bun fotbalist din România”, ”Cel mai bun fotbalist străin din România”, ”Cel mai bun antrenor din România” și ”Cel mai bun antrenor din Liga 2”.

Două categorii au aparținut eșalonului secund, iar Dragoș Militaru a fost ales drept cel mai bun antrenor, în timp ce Bogdan Chipirliu a fost desemnat cel mai bun jucător din campionat. Reamintim, este vorba despre sezonul trecut, 2021-2022.

Astfel, pentru că a terminat cu Unirea Dej pe locul 2 în Grupa B a play-out-ului, echivalentul locului 9 la general, din 20 de echipe, Dragoș Militaru, debutat în eșalonul secund ca ”principal” pe banca unei nou-promovate, a fost desemnat cel mai bun antrenor din Liga 2 în sezonul 2021-2022.

Votanții l-au considerat mai bun ca Nicolae Constantin (Petrolul / locul 1 în play-off / promovată), Marius Măldărășanu (FC Hermannstadt / locul 2 / promovată), Erik Lincar (”U” Cluj / locul 3 / promovată în urma barajului cu Dinamo), Daniel Oprița (Steaua / locul 4), Ianis Zicu (Concordia Chiajna / locul 5) sau Adrian Mihalcea (Unirea Slobozia / locul 6).

”Felicitări, Dragoș!”, i-a transmis Unirea Dej antrenorului ei de 33 de ani la anunțul AFAN.

”Este un semn de recunoștință. Mă simt onorat, fericit și mândru că munca depusă împreună cu colegii mei, jucătorii și clubul a fost apreciată de mai multă lume. Totodată, e un impuls că ceea ce facem e bine. Ne obligă într-un fel să continuăm cu același entuziasm, aceeași plăcere pe care o avem zi de zi pentru a deveni mai buni în permanență”, a declarat Dragoș Militaru pentru site-ul Unirii. Acesta încă este pe banca echipei din Dej și în acest moment este aproape de o calificare istorică în play-off-ul campionatului 2022-2023, sâmbătă putând îndeplini acest obiectiv dacă învinge pe teren propriu Metaloglobus.

Dragoș Militaru a jucat cu Unirea Dej în play-out în ediția trecută a Ligii 2, însă a fost considerat cel mai bun antrenor al campionatului în 2021-2022. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Bogdan Chipirliu, cel mai bun jucător din Liga 2 în sezonul 2021-2022. Atacantul Stelei e cel mai bun marcator și în sezonul în curs

Dacă în privința lui Dragoș Militaru se pot pune niște semne de întrebare privind corectitudinea voturilor exprimate de cei aleși de AFAN să aleagă, influențați probabil și de perioada în care au votat pentru un sezon deja trecut, în privința celui mai bun jucător al campionatului 2021-2022 a fost ales fotbalistul care continuă tot în Liga 2 și care și în această ediție performează.

Bogdan Chipirliu, atacantul de 30 de ani al echipei Steaua, a fost ales cel mai bun jucător, pe bună dreptate. Gălățeanul a fost în topul golgheterilor ediției 2021-2022, cu cele 15 goluri marcate pentru trupa din Ghencea, dintre care patru din penalty.

Tot 15 goluri au înscris și Sory Diarra, atacant al Petrolului, dar acesta a dat doar un gol din penalty, și tot atâtea reușite a avut și Adi Chică-Roșă, în tricoul Buzăului, numai că acesta a avut și adversari mai modești în față, ținând cont că echipa sa a evoluat în play-out, față de ceilalți doi jucători cu care a ieșit la egalitate în fruntea clasamentului golgheterilor.

Votanții probabil au fost influențați, ca și în cazul lui Dragoș Militaru, de forma bună avută de ales și în actualul sezon. Chipirliu are înscrise 12 goluri pentru Steaua în actualul sezon din care au trecut 17 etape, fiind golgheterul detașat al Ligii 2. Al doilea clasat este Angelo Cocian, de la Unirea Dej, cu 9 goluri.

”Chipirliu este omul de gol al Stelei, fotbalistul atât de apreciat de fani pentru abnegația cu care luptă în fiecare meci. Felicitări, Bogdane și cât mai multe goluri, în continuare, în porțile adversarilor! Forța Steaua!”, a transmis Steaua după ce jucătorul ei a primit premiul din partea AFAN.

Bogdan Chipirliu este cel mai bun jucător al Stelei atât în sezonul trecut, cât și în cel actual. O arată rezultatele sale, golurile marcate. Este golgheterul echipei, dar și al campionatului. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Comunicatul emis de AFAN:

”Premiile AFAN celebrează excelența în fotbalul din România și reprezintă un moment important pentru a recunoaște meritele fotbaliștilor. Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România are plăcerea de a anunța câștigătorii de anul acesta, în urma performanțelor din sezonul 2021/22.

În urma voturilor, trofeul pentru cel mai bun jucător din România îi revine lui Darius Olaru, fotbalistul lui FCSB, care a progresat constant în ultimul an. Tot de la FCSB vine și câștigătorul premiului pentru cel mai bun jucător U21, Octavian Popescu, dar și cel mai bun fotbalist străin din România, Andrea Compagno.

În eșalonul secund, premiantul este Bogdan Chipirliu, care a fost desemnat cel mai bun jucător din Liga 2.

În ceea ce privește antrenorii, Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, echipă care domină campionatul în ultimii ani, a câștigat trofeul pentru cel mai bun antrenor din România, în timp ce Dragoș Militaru, tehnicianul celor de la Unirea Dej, a fost desemnat cel mai bun antrenor din Liga 2.

Toate premiile au fost acordate în baza voturilor exprimate de fotbaliștii din primele trei ligi ale României. Procesul de votare s-a desfășurat în perioada noiembrie – decembrie 2022.

Lista completă a câștigătorilor la Premiile AFAN 2023

Cel mai bun 11:

Portar: Horațiu Moldovan
Fundaș: Andrei Burcă
Fundaș: Nicușor Bancu
Fundaș: Cristian Manea
Fundaș: Cristian Săpunaru
Mijlocaș: Nana Boateng
Mijlocaș: Ciprian Deac
Mijlocaș: Darius Olaru
Atacant: Andrei Cordea
Atacant: Andrea Compagno
Atacant: Andrei Ivan

Cel mai bun fotbalist U21: Octavian Popescu
Cel mai bun fotbalist din Liga 2: Bogdan Chipirliu
Cel mai bun fotbalist din România: Darius Olaru
Cel mai bun fotbalist străin din România: Andrea Compagno
Cel mai bun antrenor din România: Dan Petrescu
Cel mai bun antrenor din Liga 2: Dragoș Militaru”

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-la-o-victorie-de-calificarea-in-play-off-e-mobilizare-maxima-in-oras-pentru-jocul-cu-metaloglobus-primarul-s-a-implicat-si-el-19261704

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-andrei-nicolescu-vorbeste-in-premiera-dupa-preluarea-lui-dinamo-vom-coopta-si-alti-antreprenori-nu-ne-imaginam-ca-vor-aparea-persoane-exotice-care-sa-reverse-rauri-de-bani-19261551

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-poli-iasi-primele-echipe-calificate-matematic-in-play-off-in-acest-sezon-de-liga-2-situatia-celorlalte-formatii-care-se-lupta-pentru-grupa-de-promovare-19261367

https://liga2.prosport.ro/liga-4/a-invins-cancerul-si-a-revenit-pe-teren-povestea-lui-savin-cojocaru-fotbalist-care-a-castigat-meciul-vietii-19260854

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romanul-nascut-la-buenos-aires-fantastica-poveste-a-lui-alex-pop-fotbalistul-unirii-dej-as-spune-ca-sunt-stilul-julian-alvarez-special-19260753

Marius ANGHEL 01 Mar. 2023, 14:25 Liga 2
Pe aceeași temă