Chindia și-a găsit antrenor după retrogradarea în Liga 2. Noul ”principal” visa la prima ligă chiar dacă nu avea licența necesară | EXCLUSIV

Chindia și-a găsit antrenor după retrogradarea în Liga 2. Noul ”principal” visa la prima ligă chiar dacă nu avea licența necesară | EXCLUSIV

Chindia Târgoviște s-a înțeles cu Dragoș Militaru, antrenorul în vâstă de 33 de ani care în această vară s-a despărțit de Unirea Dej după trei ani, a refuzat Viitorul Pandurii Târgu Jiu și a ratat numirea la Universitatea Cluj fiindcă nu are Licența PRO, necesară pentru SuperLigă.

Potrivit surselor ProSport, Chindia Târgoviște îl va prezenta oficial pe Dragoș Militaru miercuri dimineață, de la ora 9:00, când a anunțat că va susține o conferință de presă.

Chindia Târgoviște va fi antrenată de Dragoș Militaru!

După ce a reușit să o califice pe Unirea Dej în play-off-ul din Liga 2 și a terminat sezonul recent încheiat pe locul 6, ultimul din acest turneu, Dragoș Militaru a părăsit echipa clujeană pe care el o promova în eșalonul secund în 2021.

Tânărul antrenor originar din Târgu Jiu era pe banca tehnică a echipei Unirea Dej din ianuarie 2020. Anterior, acesta a antrenat-o din această postură, timp de șase luni, pe Luceafărul Oradea, în Liga 3.

”Ca să antrenez la Liga 1, în acest moment, am nevoie de Licența PRO, pe care încă nu o am, dar sper ca, în perioada imediat următoare, dacă o să fie acum, peste două săptămâni, sau undeva în toamnă, să pot să fiu cursant la Licența PRO și atunci, din câte știu eu, se pot primi anumite derogări pentru a putea antrena ca și cum ai avea-o. Este un pas pe care doresc să îl fac și cred că este la fel de important ca găsirea unei echipei. Dacă aveam Licența PRO, acum eram în cantonament cu echipa”, declara, de curând, Militaru, conform Gorjeanul.

  • În locul lui Dragoș Militaru, Unirea Dej l-a instalat ca antrenor pe Dacian Nastai (50 de ani), ”principal” care a retrogradat în această primăvară în Liga 3 cu Unirea Constanța.

Andrei Cordoș îi ia locul lui Marcel Ghergu în fruntea Chindiei

După retrogradarea în Liga 2, după patru ani petrecuți în prima ligă, în care a jucat acasă, la Târgoviște, o singură dată, în chiar ultimul meci, Chindia a rămas și fără președinte. Marcel Ghergu (59 de ani), cel care a condus clubul în ultimii nouă ani, și-a dat demisia, presat de… președintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Politicul a avut și va avea în continuare cel mai important cuvânt de spus la Chindia. Stă dovadă și ceea ce anunța președintele CJ după demisia lui Ghergu.

”We’ll Be Back!

În această seară am convocat o întâlnire a Adunării Generale a Asociaţilor a A.F.C. Chindia Târgoviște. Așa după cum am anunțat că voi face, am propus acționarilor o discuție sinceră despre nevoia unui management care să asigure promovarea în SuperLiga României.

Având în vedere că Marcel Ghergu și-a anunțat demisia după ședința AGA, alături de ceilalți asociați, voi demara discuțiile necesare pentru aducerea unui nou președinte al carui obiectiv primordial este construcția unui staff și a unei echipe care, în sezonul competițional 2024-2025, să evolueze pe prima scenă a fotbalului românesc. Dâmbovița merită o echipa pe prima scenă și azi am pornit acest efort colectiv de reconstrucție a speranței.

Cert este faptul că atât Consiliul Județean Dâmbovița, cât și Primăria Târgoviște vor fi alături de Chindia Târgoviște, astfel încât echipa noastră să revină în prima ligă a fotbalului național”, a fost anunțul lui Corneliu Ștefan.

Iar președintele a fost găsit, din informațiile ProSport. El va fi Andrei Cordoș (35 de ani), fost fotbalist, fiu de politician influent în PSD, apropiat al lui Vasile Dîncu. Ultima dată a fost implicat în fotbal tot la ”U” Cluj, ca manager general, în partea a doua a sezonul 2021-2022. Atunci echipa a promovat în urma barajului cu Dinamo, iar Cordoș a plecat imediat după aceea, fără a se bucura de accederea în prima ligă. Spunea, la acel moment, că nu era pe aceeași undă cu antrenorul Erik Lincar!

La Chindia ajunge și Eduard Stăncioiu (42 de ani), ca director sportiv. Pentru postul de antrenor a fost în discuții, printre alții, și Bogdan Lobonț, care avea ofertă și de la Academia clubului Steaua.

Vicepreședinte în locul lui Adrian Dumitru va fi pus Lorin Petrescu, unul dintre sponsorii echipei.

Foto: Marius Tudor (Sport Pictures) și Flaviu Buboi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sforarul-vasile-dincu-muta-din-nou-cu-talent-in-fotbalul-romanesc-tridentul-bogdan-lobont-eduard-stancioiu-andrei-cordos-are-sanse-mari-sa-fie-instalat-la-una-dintre-retrogradat-19275415

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-este-tot-liber-de-contract-dupa-ce-a-refuzat-prelungirea-acordului-cu-unirea-dej-daca-aveam-licenta-pro-acum-eram-in-cantonament-cu-echipa-antrenorul-se-simte-preg-19275052

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nume-surpriza-pentru-postul-de-director-sportiv-al-chindiei-un-triplu-campion-al-romaniei-aproape-sa-semneze-cu-dambovitenii-exclusiv-19275244

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-ramas-fara-antrenor-dragos-militaru-a-plecat-19273569

Pe aceeași temă