Buhăescu s-a răzgândit, Bărboianu nu mai e dorit! Nicolae Constantin, detalii despre lotul Petrolului: ”Nucleul de bază îl avem format.” Unde crede că s-a greșit în sezoanele trecute

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 09 Jun. 2021, 16:38 Liga 2
Buhăescu s-a răzgândit, Bărboianu nu mai e dorit! Nicolae Constantin, detalii despre lotul Petrolului: ”Nucleul de bază îl avem format.” Unde crede că s-a greșit în sezoanele trecute

La fel ca situația bugetului pentru noul sezon, și lotul echipei Petrolul este la fel de incert în acest moment, după ce clubul a rămas fără principalul partener finanțator, iar asocierea cu Consiliul Local al Municipiului Ploiești nu este sigură.

În afară de anunțul despărțirii de israelianul Nir Lax, făcut încă dinainte de finalul sezonului recent încheiat, dar și de prezentarea a trei achiziții, Marius Coman (atacant, ex Fotbal Comuna Recea), Darius Buia (mijlocaș, ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu) și Eugeniu Cebotaru (mijlocaș, ex Academica Clinceni), Petrolul nu a precizat altceva despre situația lotului pe care noul antrenor principal Nicolae Constantin se va baza.

Valentin Buhăescu nu mai vrea să continue cu Petrolul

Invitat la ProSport LIVE, Nicolae Constantin a dezvăluit situația a doi jucători experimentați din lot.

Pe atacantul Valentin Buhăescu și-l dorește în continuare, se ajunsese la un acord de prelungire a contractului, însă jucătorul s-a răzgândit între timp.

”Au fost discuții și am încercat să-l ținem cu noi. Din păcate, păreau lucrurile înțelese și acum am înțeles că ieri (n.r. – luni) a dat un telefon și a spus că își dorește altceva. Nu știu mai multe amănunte”, a spus Nae Constantin despre Buhăescu.

Atacantul originar din Huși, de 33 de ani, a evoluat în ediția trecută a Ligii 2 pentru Petrolul în 20 de meciuri și a înscris 8 goluri. A fost adus în timpul campionatului, la mijlocul lunii septembrie 2020, de la Campionii FC Argeș, cu care promovase în Liga 1 și unde apucase să joace în două meciuri.

Buhăescu a mai evoluat pentru vechiul Petrolul în ediția 2010/2011 a Ligii 2, în 13 jocuri, în care a dat 5 goluri, atunci când s-a reușit promovarea în prima ligă, însă apoi nu a fost menținut în lot, fiind rechemat de FC Vaslui, de unde era împrumutat.

Vasile Buhăescu nu-și mai dorește să continue cu Petrolul, deși inițial își dăduse acordul pentru prelungirea contractului. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Ștefan Bărboianu nu intră în planurile lui Nicolae Constantin la Petrolul

În schimb, situația fundașului Ștefan Bărboianu este diferită. Fundașul de 33 de ani nu intră în planurile lui Nae Constantin, care vrea ca pe postul pe care joacă experimentatul fotbalist să utilizeze un jucător under 21. Bărboianu mai are un an de contract cu Petrolul.

”Cu Bărboianu e o situație un pic delicată. Eu am vorbit cu el și i-am explicat. Suntem obligați să jucăm cu jucători de o anumită vârstă și, în strategia mea, fundașul dreapta trebuie să fie unul dintre cei născuți în anul 2003 sau mai mici. Avem deja un copil al nostru, încercăm să mai aducem și altceva. Și atunci i-am spus că, din păcate…

Petrolul trebuie acum să încerce rezilierea cu Bărboianu, dacă nu… Dacă clubul hotărăște că trebuie să vină la antrenament, eu îl primesc la antrenament, i-am spus și lui lucrul ăsta. Nu e vina mea. E o poziție care nu este confortabilă pentru el. Eu sper să își găsească o echipă unde să meargă să joace. Ar fi cel mai bine pentru toată lumea. Nu e vorba de vârstă, e vorba că nu are vârsta care să ne ajute pe noi. Trebuie să jucăm acolo cu un fotbalist născut în 2003”, a explicat Nicolae Constantin la ProSport LIVE.

Ștefan Bărboianu a revenit la Petrolul în ianuarie 2021, după desființarea celor de la Turris Oltul, însă a fost utilizat în acest an doar în 3 meciuri (270 de minute), mult timp fiind accidentat. În prima partea a sezonului a evoluat în șapte partide pentru teleormăneni.

Pentru Petrolul a jucat și în ediția 2019/2020 a Ligii 2, în 23 de jocuri, doar într-unul fiind înlocuit. A fost jucător de bază, însă a fost lăsat apoi să plece la echipa din Turnu Măgurele, înainte de numirea ca antrenor la Ploiești a lui Viorel Moldovan, acesta declarând apoi că l-ar fi dorit în continuare în lot.

Ștefan Bărboianu și Romario Moise au șanse mici să mai continue cu Petrolul. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Fabian Niță este înlocuitorul lui Bărboianu

Jucătorul ”under” cu care Nicolae Constantin vrea să îl înlocuiască pe Ștefan Bărboianu în flancul drept al apărării este, potrivit informațiilor Liga2.ro, Fabian Niță, un tânăr din pepiniera Petrolului care în sezonul trecut a fost împrumutat în Liga 3 la CSO Plopeni și care a fost în teste în ultimele amicale susținute de echipa ploieșteană înainte să se dea vacanța de vară.

În testul cu CS Tunari (scor 8-1) a fost utilizat în prima repriză, alături de Meijers, Huja și Aris Oprea, iar în amicalul cu CS Blejoi (scor 1-1) a fost introdus în minutul 65 în locul lui Dacian Dunca, și el revenit după împrumutul de la Plopeni.

Fabian Niță pare să fi convins conducerea Petrolului că merită să primească o șansă în noul sezon de Liga 2.

Fabian Niță este favorit să devină titular pe postul de fundaș dreapta la Petrolul, în noul sezon de Liga 2. Foto: facebook Fabian Niță

Care ar fi ”nucleul de bază” al Petrolului, despre care spune Nae Constantin că e ”format”

Tot antrenorul principal al Petrolului a mai spus la ProSport LIVE și faptul că în mare parte știe ”scheletul” pe care va construi noul prim ”11” al echipei.

”Nucleul de bază îl avem format. Ne rămân trei fundași centrali, ne rămâne fundașul stânga”, a spus Nae Constantin.

Cei trei fundași centrali la care se referă antrenorul sunt Viorel Lică (26 de ani), Marian Huja (22 de ani la 5 august) și Adrian Nicolae (18 ani la 19 iulie), iar fundașul stânga este Valentin Țicu (20 de ani), titularul din ultimele două sezoane.

Tot pentru postul de fundaș central, Petrolul discută, din informațiile Liga2.ro, prelungirea contractului cu olandezul Bart Meijers (24 de ani).

În poartă se va alege între Raul Avram și Nicolae Cebotari, la mijlocul terenului vor fi Eugeniu Cebotari, Mihai Constantinescu, Mario Bratu, Armando Vajushi, Darius Buia, Silviu Pană, iar în atac ar fi sigur, momentan, doar Marius Coman.

”Budescu mai are de câștigat bani. Nu se pune problema de Petrolul”, a spus antrenorul Petrolului, întrebat de posibila revenire a lui Constantin Budescu, care și-a spus public dorința de a reveni la echipa la care s-a lansat în fotbal, însă nu dacă va juca în Liga 2.

”Marea greșeală la Petrolul, în toți anii ăștia, asta a fost, din punctul meu de vedere, că au adus antrenori care fiecare, la început sau pauză de campionat, au început să schimbe jucătorii după sistemul pe care juca antrenorul. Tu, ca și club, ți-e greu să te duci să urmărești sau să îți faci o strategie. Adică, dacă știi că joci 4-4-2, ce-ți urmărești, atacanți, mijlocași? Te duci și îi urmărești. În momentul în care îți vine un antrenor, băi, tu îmi antrenezi 4-4-2 și ce ai nevoie? Am nevoie de un atacant. Pot să ți-l aduc pe ăsta, ăsta sau ăsta, că i-ai urmărit. Dar când îți vine antrenorul și îți zice că vrei să joci 4-3-3, îți pică tot”
Nicolae Constantin, noul antrenor al echipei Petrolul Ploiești, la ProSport LIVE

Promovarea, singurul obiectiv la care se gândește Nicolae Constantin

Despre obiectiv, Nicolae Constantin spune că își impune singur promovarea în Liga 1. Dacă nu va reuși acest lucru va pleca.

”Pentru mine e promovarea. Nu e scris niciunde. Pentru mine, obiectivul personal este promovarea. Dacă nu o să reușesc să promovez, mai mult ca sigur că ridic mâna și îmi văd de drumul meu. E presiune mare. De trei ani de zile se așteaptă pasul ăsta. Probabil, cei care au fost înainte, au grăbit un pic lucrurile, trebuia luate pas cu pas și nu se ajungea până aici. Ce a fost a fost. Acum trebuie să ne gândim la ce vom face în continuare”, a spus Nicolae Constantin, care vrea să se concentreze doar pe antrenorat, în timp ce probleme celelalte ale clubului, privind bugetul, asocierea cu primăria sau achiziționarea mărcilor să fie doar în atenția conducerii: ”Încerc să nu mă implic în toată chestia asta. Vreau să mă focusez exact pe ce am eu de făcut, să antrenez. Inevitabil le aud și nu au cum să treacă pe lângă mine. Nu mă interesează detalii financiare și nu am întrebat niciodată.”

Ediția ProSport LIVE cu Nicolae Constantin:

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 09 Jun. 2021, 16:38 Liga 2
Pe aceeași temă