Petrolul leagă victoriile, Nae Constantin comentează victoria cu Șelimbăr: ”Un joc destul de spectaculos, care cred că a făcut deliciul spectatorilor.” Ce așteptări are de acum înainte de la Jarovic și Măzărache, amândoi aflați la primul gol în acest campionat

Marius ANGHEL 03 Oct. 2021, 15:32 Liga 2

Petrolul a câștigat și meciul cu CS Comunal Șelimbăr, 3-0 pe ”Ilie Oană”, continuă cu victorii pe linie pe teren propriu în acest sezon și a ajuns la al șaptelea succes consecutiv în campionat, din care au trecut nouă etape.

Echipa ploieșteană se menține pentru a treia etapă la rând pe locul 1 în Liga 2, iar acest lucru îl încântă pe antrenorul Nicolae Constantin, cum, de altfel, o face și în dreptul suporterilor care încep să vină din ce în ce mai mulți la stadion, acum că victoriile se adună și jocul mulțumește.

Nae Constantin, după victorie Petrolului și Șelimbăr: ”Am reușit, după o serie de mari ratări, să deschidem scorul și lucrul acesta ne-a creat un avantaj”

La finalul partidei cu sibienii, Nae Constantin a spus că a anticipat corect jocul adversarului, iar golul marcat i-a ușurat restul meciului elevilor săi.

”A fost un meci așa cum l-am anticipat, cu o echipă venită să se apere bine și să ne surprindă pe contraatac. Am reușit, după o serie de mari ratări, să deschidem scorul și lucrul acesta ne-a creat un avantaj, ne-a făcut munca mai ușoară și după pauză au venit și celelalte două goluri. Consider că e un rezultat normal și trei puncte pe care le punem în clasament, revenim pe primul loc și ne dă liniștea să pregătim următoarele meciuri”, a spus antrenorul Petrolului, care a comentat și tactica de a avea o posesie prelungită când echipa ia avantaj pe tabelă: ”Încercăm să avem o posesie mai prelungită în momentul în care ne creem avantaj, pentru că asta aduce un disconfort adversarului, e obligat să alerge fără minge, îi face să devină nervoși, să își piardă concentrarea și prin această posesie încercăm să-i dezechilibrăm un pic, să ne creăm spații în anumite zone, unde ei nu reușesc să ajungă și să mergem cu atacul.”

  • Petrolul în meciul cu CS Comunal Șelimbăr: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Huja, V. Lică, Țicu – Sil. Pană (M. Chindriș 71′), Cebotaru (Seto 71′) – M. Bratu (Mih. Constantinescu 46′), Tucaliuc (Boțogan 81′), Măzărache (Buia 71′) – Jarovic. Rezerve neutilizate: Al. Radu – Ant. Manolache, Saim Tudor, Alb. Olaru.

Senad Jarovic și Simon Măzărache, la primul gol în campionat. ”Au trecut și de chestia asta”

Cu nou-promovata din Șelimbăr au marcat Senad Jarovic (35′), Simon Măzărache (47′) și Valentin Țicu (68′). Primii doi au fost la primul lor gol în campionat în acest sezon.

Despre bosniaco-germanul Jarovic, aflat la al patrulea meci în Liga 2 în tricoul Petrolului, al doilea ca titular, Constantin speră să confirme așteptările pe care le are de la el și în jocurile următoare.

”A făcut un meci bun, a dat un gol, și-a creat ocazii. Am spus de fiecare dată când am fost întrebat că o să fie un jucător care o să ne ajute. A venit și rândul lui să ne ajute astăzi. Sper să fie din ce în ce mai bun și să înscrie cât mai multe goluri, pentru că de asta l-am adus”, a comentat Nae Constantin despre Jarovic.

Măzărache mai înscrisese pentru Petrolul în Cupa României, cu CSO Plopeni, însă în campionat acum a fost la prima reușită, deși a fost utilizat în toate cele nouă meciuri, de șase ori ca titular. De la el, cât și de la Jarovic, antrenorul ”lupilor” speră să se fi deblocat de acum înainte.

”Ar trebui să fie o descătușare pentru Măzărache, cum ar trebui să fie și pentru Jarovic, pentru că aveau o presiune. Sunt conștienți că au fost adus aici să înscrie și au trecut și de chestia asta și sper ca de aici înainte să fie din ce în ce mai bine”, a spus Constantin.

Patru bare și trei goluri pentru Petrolul. ”Nu știu, nu cred că mi s-a mai întâmplat”

Până la primul gol, Petrolul a trimis de trei ori mingea în bară în primele 20 de minute, prin Tucaliuc (6, bara din stânga) și Jarovic (8, transversală, 20, bara din dreapta). În partea secundă, la scorul de 3-0, Buia (90) a trimis și el balonul în bara din stânga. A fost asalt la poarta sibienilor.

”Nu știu, nu cred că mi s-a mai întâmplat. Important e că am câștigat, că am reușit să dăm și trei goluri. Au fost trei goluri frumoase, într-un joc destul de spectaculos, care cred că a făcut deliciul spectatorilor”, a concluzionat Nae Constantin.

Petrolul e lider în Liga 2 pentru a treia etapă consecutivă. Sâmbătă joacă un amical cu Dinamo

Cu 24 de puncte acumulate în nouă etape, Petrolul se menține pentru a treia rundă la rând pe locul 1 în Liga 2, acum fiind la un punct peste Concordia Chiajna și la trei peste FC Hermannstadt și ”U” Cluj.

Echipa ploieșteană pare să nu aibă nicio problemă în acest sezon să prindă play-off-ul, ocupanta locului 7, primul care duce în play-out, fiind Metaloglobus, chiar singura echipă care a încurcat Petrolul în acest campionat (1-0 la București), cu 13 puncte, deci la 11 puncte în spate.

În etapa a 10-a, programată peste două săptămâni, în jurul datei de 16 octombrie, Petrolul are meci la FC Brașov (locul 15, 9 puncte).

Până atunci, jucătorii Petrolului au liber până miercuri după-amiază, iar la sfârșit de săptămână vor juca un amical cu Dinamo, la București, sâmbătă, de la ora 11.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-cs-comunal-selimbar-se-joaca-de-la-ora-1100-trupa-ploiesteana-lupta-pentru-a-reveni-pe-primul-loc-in-liga-2-19203961

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-primele-meciuri-incep-la-ora-1100-patru-la-numar-steaua-joaca-acasa-de-la-ora-1130-19203706

Marius ANGHEL 03 Oct. 2021, 15:32 Liga 2
Pe aceeași temă