Nir Lax, primul jucător care se desparte de Petrolul după ratarea promovării. Israelianul a fost unul dintre fotbaliștii de bază din acest sezon

Marius ANGHEL 21 Apr. 2021, 13:03 Liga 2
Nir Lax, primul jucător care se desparte de Petrolul după ratarea promovării. Israelianul a fost unul dintre fotbaliștii de bază din acest sezon

Petrolul s-a despărțit oficial de primul jucător dintre cei mai utilizați în acest sezon de Liga 2, al treilea campionat consecutiv în care ratează promovarea în Liga 1.

Israelianul Nir Lax (26 de ani) a devenit din nou indisponibil, după ce a fost trimis pe teren în ultimele minute ale jocului cu SCM Gloria Buzău (scor 1-1), sâmbăta trecută, iar cele două părți au ajuns la un numitor comun privind rezilierea amiabilă a contractului.

Nir Lax și-a reziliat contractul cu Petrolul

Fostul jucător al echipei Hapoel Tel Aviv a semnat cu Petrolul în vara lui 2020, la începutul actualului sezon. În cele 22 de meciuri disputate de echipa ploieșteană în acest campionat de Liga 2, mijlocașul defensiv israelian a prins 17 partide, 14 începute ca titular, în zece dintre ele fiind înlocuit. A fost utilizat și în toate cele patru jocuri din Cupa României.

Ultima sa prezență în tricoul Petrolului a fost chiar sâmbătă, în jocul de pe ”Ilie Oană” cu SCM Gloria Buzău (scor 1-1), când fost titular și a evoluat până în minutul 78, atunci când a fost înlocuit cu Serge Ekollo.

Înaintea meciului restanță de astăzi cu Viitorul Pandurii (ora 17:00, la Târgu Jiu), Petrolul a transmis următoarele: ”Din efectivul „galben-albaștrilor” nu vor face parte mai mulți jucători, Kitanov, Huja, Romario Moise, Mitrea și Balint fiind indisponibili din cauza unor probleme de natură medicală. Tot o accidentare a acuzat și Nir Lax, o leziune musculară, iar cum aceasta l-ar fi fi adus în situația de a nu mai putea evolua până la finalul campionatului, mijlocașul israelian a ajuns la un acord cu clubul nostru pentru rezilierea angajamentului, despărțirea devenind oficială începând de astăzi.”

Amidu Salifu refuză despărțirea de Petrolul

Nir Lax devine, astfel, primul jucător de care Petrolul se desparte după ratarea promovării.

Un alt fotbalist cu care echipa ploieșteană negociază rezilierea amiabilă este ghanezul Amidu Salifu (28 de ani). Mijlocașul care în cariera sa a evoluat în Seria A pentru Fiorentina și Catania refuză însă condițiile de despărțire, deși aproape tot timpul în acest an a fost accidentat, iar ultimul meci în care a jucat pentru ”găzari” este cel cu Unirea Slobozia (scor 3-0), disputat în 5 decembrie 2020.

În total, Salifu a evoluat 442 de minute pentru Petrolul, în nouă meciuri, de cinci ori începând ca titular și niciodată neînscriind un gol.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-petrolul-ploiesti-meci-restant-din-etapa-a-3-a-a-play-out-ului-ligii-2-se-joaca-astazi-de-la-ora-1700-la-targu-jiu-19180668

Marius ANGHEL 21 Apr. 2021, 13:03 Liga 2
Pe aceeași temă