OFICIAL | Concordia Chiajna a perfectat primele două transferuri pentru noul sezon al Ligii 2: Alexandru Cherecheș și Ionuț Biceanu. ”Ni i-am dorit să vină să ne ajute să revenim pe prima scenă.” Alți trei fotbaliști au semnat prelungirea, la fel și antrenorul Florin Bratu

Marius ANGHEL 11 Jun. 2020, 18:06 Liga 2
OFICIAL | Concordia Chiajna a perfectat primele două transferuri pentru noul sezon al Ligii 2: Alexandru Cherecheș și Ionuț Biceanu. ”Ni i-am dorit să vină să ne ajute să revenim pe prima scenă.” Alți trei fotbaliști au semnat prelungirea, la fel și antrenorul Florin Bratu

Concordia Chiajna și-a programat reunirea pentru 22 iunie, pentru a da startul pregătirii noului sezon de Liga 2, iar în timpul scurt rămas până atunci face mutări în cadrul lotului. Se poartă negocieri atât pentru prelungirea contractelor jucătorilor cărora le expiră înțelegerile la finalul acestei luni, dar sunt discuții și pentru a se face noi achiziții. Primele două transferuri au fost perfectate chiar astăzi, 11 iunie. Este vorba despre Alexandru Cherecheș (23 de ani) și Ionuț Biceanu (26 de ani), care au semnat contracte valabile pe următorii doi ani.

Alexandru Cherecheș și Ionuț Biceanu, primele două achiziții ale Concordiei Chiajna pentru următorul sezon de Liga 2

Plecarea lui Alexandru Cherecheș de la ASU Poli și venirea sa la Concordia Chiajna a fost anunțată în exclusivitate de Liga2.ro. Semnarea actelor cu echipa ilfoveană a fost făcută astăzi.

Alexandru Cherecheș se desparte, astfel, de fotbalul timișorean, loc unde și-a făcut ”majoratul” fotbalistic. Născut la Șimleu Silvaniei, Cherecheș a jucat până acum doar la echipe din Timiș. A fost legitimat la ACS Poli, club unde a evoluat doar la echipa a doua, în Liga 3. De acolo, a fost împrumut la Milenium Giarmata, tot în al treilea eșalon, iar după ce s-a despărțit prin litigiu de ACS a semnat cu ASU Politehnica, unde a fost titularul postului de fundaș stânga în ultimele două sezoane de Liga 2.

Ionuț Biceanu e un mijlocaș originar din Pitești și care la seniori a evoluat la CS Mioveni, Astra și echipa secundă a giurgiuvenilor, în Liga 3. Din vara lui 2017 este legitimat la trupa din Liga 1.

”Sunt doi jucători buni, pe care ni i-am dorit să vină să ne ajute să revenim pe prima scenă a fotbalului românesc. Sunt doi jucători tineri, cu dorință și foame de a face performanță.

Biceanu, prin experiența lui, sigur va fi un plus pentru echipă. Cherecheș este un jucător care, deși este tânăr, are continuitate în jocuri și cu evoluții foarte bune.

Important este să nu repetăm greșeala din sezonul trecut, când am gândit mai mult cu sufletul în luarea unor decizii. Jucătorii care rămân și cei care vor veni trebuie să fie conștienți că vin la un club care oferă condiții de Liga 1, atât de pregătire, cât și financiare, și că trebuie să dea 100 la sută pentru a îndeplini obiectivele propuse de club”, a spus, pentru Liga2.ro, Cristian Bălașa, directorul sportiv al Concordiei.

22 de meciuri, din tot atâtea desfășurate de ASU Politehnica Timișoara în acest sezon de Liga 2, are Alexandru Cherecheș, toate începute ca titular și doar în două a ieșit schimbat. În ediția trecută a ligii secunde a avut 29 de aparții, toate în primul ”11” și a marcat și două goluri.

Ionuț Biceanu a fost utilizat în 11 meciuri de Astra în acest sezon de Liga 1, în doar trei dintre ele începând ca titular. În ediția trecută a evoluat în 27 de partide.

alexandru chereches - bogdan apostu - ionut biceanu - transferuri concordia chiajna
Alexandru Cherecheș (stânga) și Ionuț Biceanu (dreapta) au semnat cu Concordia Chiajna, iar apoi au fost prezentați de agentul lor, Bogdan Apostu.

Marc, Oanea și Cucu au semnat prelungirea contractului. Și antrenorul Florin Bratu și stafful său continuă cu Concordia

Pe lângă cele două noi achiziții, Concordia Chiajna a prelungit contractele a trei jucători dintre cei cărora li se încheiau înțelegerile la finalul acesti luni.

Fundașii Andrei Marc (27 de ani) și Cătălin Oanea (21 de ani) și mijlocașul Stelian Cucu (30 de ani) au semnat contracte noi cu echipa ilfoveană, valabile pe încă un an.

În plus, antrenorul Florin Bratu și stafful său tehnic, căruia i s-a alăturat și preparatorul fizic Marian Lupu, au semnat, la rândul lor, prelungirea pentru încă un sezon și au ca obiectiv promovarea în Liga 1.

  • 750.000 de euro este bugetul pe care Concordia Chiajna îl va avea în noua ediție a Ligii 2, după ce pe cea actuală, ”înghețată” după 24 de etape dintr-un total de 38 pentru echipele aflate pe locurile 7-18, a terminat-o pe poziția a 16-a, retrogradabilă în mod normal dacă FRF nu ar fi decis ca nimeni să nu pice în Liga 3.

”Noi am avut probleme când eram în Liga 1, dar acum suntem bine. Ne-am adaptat la situație. Sezonul acesta a fost peste un milion de euro bugetul, iar în sezonul următor va fi de aproximativ 750.000 de euro. El poate să crească în funcție de anumite bonusuri, dacă avem rezultate bune. Vrem să ne întoarcem unde ne e locul, în Liga 1”, a spus, pentru Liga2.ro, Cristian Tănase, președintele Consiliului Director al Concordia Chiajna.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-isi-anunta-candidatura-la-promovare-ce-buget-va-avea-sezonul-urmator-si-cati-jucatori-transfera-pana-la-sfarsitul-saptamanii-cristian-tanase-sper-sa-invatam-din-greselile-19135328

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-bratu-si-a-completat-stafful-la-concordia-chiajna-cu-fostul-preparator-fizic-al-fcsb-ului-aveam-nevoie-de-un-astfel-de-om-exclusiv-19134241

Marius ANGHEL 11 Jun. 2020, 18:06 Liga 2
Pe aceeași temă