ASU Politehnica a reluat antrenamentele de zece zile, fără ca jucătorii să fie testați împotriva SARS-CoV-2. Strategia gândită de club și antrenorul Octavian Benga | EXCLUSIV

Anda DELIU 10 Jun. 2020, 15:57 Liga 2
ASU Politehnica a reluat antrenamentele de zece zile, fără ca jucătorii să fie testați împotriva SARS-CoV-2. Strategia gândită de club și antrenorul Octavian Benga | EXCLUSIV

ASU Politehnica Timișoara face din nou antrenamente, dar doar în grupuri mici, de zece zile. Octavian Benga a rechemat jucătorii la pregătire din 1 iunie și organizează pentru fiecare grupă câte o ședință de antrenament pe zi. Deși alte cluburi din Liga 2 care și-au reluat activitatea, inclusiv unul care nu va juca în play-off, cazul FK Csikszereda, au făcut testul de coronavirus de trei ori, după cum singuri au declarat, alb-violeții nu și-au supus jucătorii acestei cerințe a protocolului medical impus de autorități.

ASU Politehnica și-a reluat antrenamentele în grupuri restrânse, însă nu-și testează jucătorii împotriva COVID-19

FK Csikszereda a susținut și ea antrenamente conform protocolului medical, chiar dacă nu va juca în play-off. Clubul din Miercurea Ciuc a anunțat că și-a testat jucătorii cu testul de exudat, PCR. În schimb, ASU Politehnica nu a făcut acest lucru, dar antrenorul spune că nu se încalcă vreo regulă.

”Am reluat pregătirile de zece zile, la bazele Politehnicii. Facem doar în grupuri de trei sau patru. I-am împărțit. Păstrăm distanța. Facem totul cu respectarea protocolului. Nu i-am testat, dar păstrăm distanța dintre jucători, fără contact. De asta ne antrenăm la Baza 2, unde avem mai multe terenuri, mai mult loc. Le luăm tempratura la fiecare antrenament, ei vin cu echipamentul de acasă, nu fac duș”, a declarat Octavian Benga pentru Liga2.ro.

Fiindcă ASU Poli se afla pe locul 11 în Liga 2 în momentul suspendării campionatului din cauza pandemiei de COVID-19, echipa timișoreană nu a fost inclusă în play-off-ul de promovare, acolo unde merg doar primele șase clasate. Ocupantele locurilor de la 7 în jos nu vor mai juca în acest sezon al eșalonului secund, ediția fiind ”înghețată” după 24 de etape, iar nicio echipă nu va retrograda.

Octavian Benga a gândit și o vacanță pentru jucători

Tehnicianul Politehnicii a conturat, în linii mari, pregătirea din această vară, care va conta pentru noul sezon.

”I-am chemat acum la antrenamente, pentru că nu vreau să am o perioadă de pregătire de nouă săptămâni. Am zis ca facem acum, până în 20, apoi le dau zece zile de vacanță, ca să nu devină totul prea monoton. Din 1 iulie, vom mai avea șapte săptămâni de pregătire. I-am chemat și acum să nu pornim apoi de la zero sau de la minus, ca să zic așa, după atâta pauză”, a explicat Benga.

Până acum, în ultimele zile, ASU Poli s-a despărțit de trei jucători: Dragoș Săulescu, Radu Motreanu și Alexandru Cherecheș.

Clubul timișorean nu a anunțat, până acum, nici despărțirile de cei trei jucători și nici faptul că și-a reluat antrenamentele, deja de zece zile.

Ministrul Ionuț Stroe spune că cluburile trebuie să își asume dacă nu cantonează jucătorii

FRF a anunțat că dacă cluburile nu respectă protocolul medical nu vor fi sancțiuni sportive, ci doar financiare. Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, spune că orice club care cheamă jucătorii de acasă la antrenament în această perioadă, și nu într-o bază de cantonament cu reguli stricte, trebuie să își asume asta.

”Recomandarea noastră privind antrenamentele în grup la un sport precum fotbalul a fost să se efectueze în regim de cantonament, în izolare, cu testare…. Dar am specificat în acest ordin că în condiţiile în care cluburile decid să renunţe la acest cantonament, atunci o vor face sub semnătură, asumându-şi răspunderea. Practic ei îşi asumă responsabilitatea asupra sănătăţii sportivilor. Ei pot elabora, şi am văzut că o fac, un regulament intern referitor la modul în care se vor izola la domiciliu pentru că înţeleg că doresc să facă vizite la familie. Dacă cineva dă drumul sportivilor acasă şi apoi revin la antrenament este evident că riscul de infectare creşte semnificativ”, spunea, zilele trecute, Ionuț Stroe.

Octavian Benga, la final de contract cu ASU Poli

În altă ordine de idei, Octavian Benga este la final de contract la 30 iunie cu ASU Politehnica Timișoara.

Tehnicianul negociază prelungirea înțelegerii, iar un anunț în acest sens urmează să fie făcut de club.

De curând, două dintre echipele din Liga 2 și-au schimbat antrenorii. CSM Reșița s-a despărțit de Dorinel Munteanu și l-a numit pe Alexandru Pelici, cel care a plecat de la Ripensia Timișoara. În schimbul lui Pelici, Ripensia l-a instalat pe banca tehnică pe Cosmin Petruescu, fost antrenor la ASU Poli.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-care-incalca-protocolul-medical-vor-fi-sanctionate-doar-financiar-razvan-burleanu-dupa-intalnirea-de-la-ministerul-sanatatii-nu-consideram-oportuna-depunctarea-19135255

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-plecare-de-la-asu-politehnica-jucatorul-a-obtinut-rezilierea-si-va-semna-tot-cu-o-echipa-din-liga-2-19135114

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sebastian-novovic-presedintele-druckeria-si-unul-dintre-liderii-suporterilor-timisoreni-are-noi-atributii-oficiale-la-asu-politehnica-clubul-spera-in-continuare-la-un-viitor-sezon-cu-doua-serii-19134584

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-are-probleme-financiare-grave-octavian-benga-suferim-foarte-tare-ne-bazam-pe-banii-din-bilete-suspendarea-definitiva-a-sezonului-aduce-pierderi-importante-la-buget-19133516

Anda DELIU 10 Jun. 2020, 15:57 Liga 2
Pe aceeași temă