Nu doar echipele din play-off se antrenează acum în Liga 2! FK Csikszereda susține antrenamente, ba chiar are programate și două meciuri amicale

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 27 May. 2020, 17:54 Actualizat: 27 May. 2020, 21:32 Liga 2
Nu doar echipele din play-off se antrenează acum în Liga 2! FK Csikszereda susține antrenamente, ba chiar are programate și două meciuri amicale

Chiar dacă acest sezon de Liga 2 este încheiat pentru FK Csikszereda și menținerea în acest eșalon este asigurată, echipa din Harghita nu le-a dat vacanță jucătorilor. Chiar i-a chemat la antrenamente de o săptămână și urmează protocolul medical impus de autorități, cel pe care Rapid, club din play-off, îl încalcă cu bună știință și riscă sanțiuni din partea FRF.

Echipa din Miercurea Ciuc a efectuat deja două teste de depistare a virusului COVID-19, care au ieșit negative în cazul tuturor jucătorilor și a oamenilor din stafful tehnic, după cum precizează clubul printr-un comunicat de presă.

FK Csikszereda are stabilite două meciuri amicale cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 

Echipa antrenată de Valentin Suciu se antrenează în grupe formate de câte trei sportivi și are în plan și disputarea unor meciuri de verificare, cu echipa Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, din Liga 1. Conform comunicatului, partidele au fost deja programate, pe 3 și 6 iunie, iar acum se așteaptă unda verde din partea autorităților pentru a le și putea desfășura. Ulterior, echipa va intra într-o vacanță de trei săptămâni, iar pregătirea sezonului următor va începe la data de 29 iunie.

”Conducerea Clubului de Fotbal Miercurea Ciuc a primit mai multe întrebări cu privire la sezonul viitor, atât din partea presei, cât și a părinților, așa că încercăm să oferim informații.

În ceea ce privește echipa pentru adulți, stafful și jucătorii au fost de două ori testați pentru coronavirus, nu a existat niciun caz pozitiv. După finalizarea testelor, jucătorii se antrenează în grupuri de trei persoane, urmând protocolul emis de Asociația Română de Fotbal și Ministerul Sănătății. De asemenea, planificăm să jucăm două meciuri amicale cu echipa Sepsi OSK, fără spectatori. Primul meci va avea loc pe 3 iunie la Miercurea Ciuc, al doilea pe 6 iunie la Sfântu Gheorghe, după care vom închide acest sezon ciudat. După trei săptămâni de vacanță, echipa va începe pregătirile pentru sezonul 2020-2021 pe 29 iunie. Până acum nu există un scenariu oficial privind numărul echipelor care vor participa în noua ediție a Ligii 2. Pentru suporterii noștri înfocați, care au achiziționat un abonament pentru întreg sezonul sau pentru sezonul de primăvară,vom oferi intrare gratuită în sezonul de toamnă al ediției următoare, dacă spectatorilor li se va permite din nou prezența în tribune”, se arată în comunicatul emis de clubul din Miercurea Ciuc, partea care privește activitatea primei echipe.

FK Csikszereda a scăpat de emoțiile retrogradării 

Situația celor de la FK Csikszereda era una dificilă în acest sezon. Echipa nou-promovată în acest eșalon era implicată în lupta pentru evitarea retrogradării, pentru că se clasa pe locul 17, care ar fi dus în Liga 3, cu 22 de puncte după disputarea a 23 de meciuri în 24 de etape. Prima poziție care asigura salvarea, 15, era ocupată de CSM Reșița, care avea 24 de puncte, dar și un meci mai puțin jucat. Trupa din Miercurea Ciuc va continua însă și în sezonul următor în Liga 2, datorită deciziei FRF de a ”îngheța” sezonul.

În acest an, FK Csikszereda a disputat trei meciuri și nu a reușit să adune niciun punct. A pierdut cu UTA Arad (scor 0-6, acasă), cu Dunărea Călărași (1-2, deplasare) și cu Petrolul Ploiești (1-2, acasă).

Foto: FK Csikszereda

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 27 May. 2020, 17:54 Actualizat: 27 May. 2020, 21:32 Liga 2
Pe aceeași temă