Sezon negru pentru Radu Motreanu, fără niciun minut jucat! Culisele teribile de la ACS Poli, de ce nu a rămas la Astra și ce-și dorește după despărțirea de ASU Politehnica: ”Încă am speranțe mari că voi ajunge unde îmi doresc”

Anda DELIU 02 Jun. 2020, 08:57 Liga 2

În urmă cu două și trei sezoane, Radu Motreanu era titular incontestabil la ASU Politehnica, ajutat și de regula U21. La vremea respectivă, se vorba și de un interes al FCSB-ului pentru timișorean. Ultimele două sezoane au însemnat însă o pantă descendentă pentru fundașul dreapta care împlinește 22 de ani luna aceasta, la 22 iunie. Acum, Motreanu spune că jumătatea de sezon petrecută la ACS Poli, prima parte a ediției trecute din Liga 2, l-a afectat, după care a fost amăgit că poate semna cu Astra, club care nu l-a păstrat în vară. Iar după aceea, la ASU Poli nu a mai prins lotul, deoarece nu mai era eligibil U19.

După ce în vară s-a pregătit cu Astra, Radu Motreanu a revenit la ASU, împrumutat de ACS Poli. La alb-violeți nu s-a putut impune în fața lui Călin Jurj, junior.

”Într-adevăr, a fost poate cel mai dezamăgitor sezon pentru mine și unul pe care vreau să îl uit cât mai repede. Am fost în cantonament cu Astra, iar când m-am întors, am rămas pe din afară, dat fiind faptul și că nu mai sunt junior, iar colegul meu de pe post, este. Ce s-a întâmplat mai exact, nici eu nu știu. Am ajuns la Ploiești, iar a doua zi am plecat în Slovenia. Nici măcar echipament de prezentare nu am primit, eram îmbrăcat în civil și doar un tricou cu Astra pe aeroport. Apoi, când ne-am întors din cantonament, pe aeroport, mi-a spus domnul Dani Coman că rămân la echipă. Nu am primit nici cazare, m-a luat un băiat de la echipa a doua la el în cameră”, a povestit Motreanu pentru Liga2.ro.

radu motreanu - asu poli - uta
Radu Motreanu a jucat în cariera sa la ACS Poli Timișoara și ASU Politehnica Timișoara.

Dan Alexa nu l-a dorit la Astra pentru că l-a considerat prea scund

Fundașul timișorean spune că antrenorul Astrei de atunci, Dan Alexa, dar nici Dănuț Coman, nu i-au mai dat alte explicații. Le-a primit doar de impresarul său, Bogdan Apostu. ”Dan Alexa nu a venit nici măcar o dată să vorbească cu mine, să mă întrebe cum sunt, cu toate că el m-a debutat în Liga 2 (n.r. – la ACS Poli). După câteva zile de la întoarcere, am plecat acasă, de bunăvoie, deoarece nu primeam niciun răspuns sau explicație. Explicația data de impresarul meu, nici măcar de un conducător sau antrenor de la Astra, a fost că sunt mic de înălțime și nu am fizic pentru Liga 1. Cu toate că îmi pusesem toate speranțele în acel transfer. Nu sunt eu în măsură să trag la răspundere și să găsesc vinovați. E mult spus «vinovat». Asta a fost alegerea lor la momentul respectiv, dar nu a fost o alegere corectă, având în vedere felul în care m-am pregătit în cantonament”, a mai povestit timișoreanul despre episodul Astra.

La ASU Poli a stat doar rezervă în acest sezon

Motreanu a revenit la ASU Poli chiar înainte ca antrenorul Cosmin Petruescu să-și dea demisia, produsă după meciul din etapa 5, I-a prins apoi pe Antonio Foale (interimar), Mugur Gușatu și Octavian Benga. Nu a fost utilizat de niciunul dintre ei.

O perioadă a fost accidentat, dar jucătorul spune că nu a fost grav. ”Fiecare antrenor de la ASU îmi spunea aceeași poveste: «Vreau să te bag, dar nu am unde, nu pot jongla cu juniorii». Nu am primit nici măcar o șansă, după patru ani la echipa asta. Am avut o durere la genunchi, din cauza unui chist, dar a fost trecătoare, nu a fost ceva grav”, a explicat Motreanu pentru Liga2.ro.

În aceasta vară, fundașul termină contractul cu ACS Poli și devine liber. ASU Poli nu îl mai vrea nici în aceste condiții, când nu ar mai fi împrumutat. ”Cel mai probabil, nu. Nu, pentru că se vede că nu mai e nevoie de mine și nu sunt dorit, iar eu unde nu sunt dorit, nu stau”, a spus fotbalistul, întrebat dacă are șanse să rămână la echipa suporterilor.

radu motreanu - asu poli
Motreanu nu a prins niciun minut pe teren în acest sezon de Liga 2 pentru ASU Poli. În edițiile 2016/2017 și 2017/2018 evoluat câte 31 de jocuri pentru trupa timișoreană. Episodul Astra și rechemarea la ACS Poli aveau să-i rupă ascensiunea.

Blestemul ACS Poli?

De fapt, Motreanu crede că toamna jucată la ACS Poli, în 2018, l-a tras în jos. La fel ca mulți alți jucători, Motreanu critică dur conducerea care a reușit să ducă un club din Liga 1 până în Liga 3, pe ultimele locuri și aproape de faliment.

„Cine a reușit să plece de la ACS a reușit. Cine nu, e în situația mea. Dragomir, Marin, Balaure, Bărbuț, Casap și exemplele pot continua. Haruț, spre exemplu, care a stat de la 8 dimineața la 16 după-amiaza, antrenându-se singur, mânca de la caserolă timp de șase luni. Eu știu cât a suferit băiatul ăla. E prietenul meu. Și acum? E indispensabil la Botoșani. Și sunt multe lucruri care s-au întâmplat, dar nu are rost să intrăm în amănunte, fiindcă lumea va zice că mă lamentez și nu are rost. Încerc să nu mă mai gândesc, dar au fost și vorbe aduse familiei mele, am fost tratați ca niște gunoaie, ca o marionetă și nu aveam nicio putere. Mi s-a spus că nu mă ajută cifrele (n.r. – o statistică făcută de InStat). Dar cine e om de fotbal știe că nu au cum să te ajute cifrele atâta timp cât echipa ta încasează o medie de 3 goluri pe meci, e la retrogradare, nu are posesie, etc. Nu te pot ajuta cifrele. Vorbesc de cele 6 luni petrecute la ACS, forțat fiind”, a rememorat fundașul.

Radu Motreanu a jucat cu ACS Poli Timișoara împotriva echipei la care a avut cele mai bune evoluții, ASU Politehnica Timișoara. Meci desfășurat pe 20 octombrie 2018, pe stadionul Electrica din Timișoara, în sezonul trecut al Ligii 2, când ambele echipe evolua în aceeași competiție. Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Nu știe mai nimic despre interesul FCSB

În primăvara lui 2018, când era titular în echipa antrenată de Bogdan Andone, iar ASU Poli a atins și locul 5 în Liga 2, s-a vorbit despre faptul că FCSB îl urmărea pe Motreanu, care mai era eligibil două sezoane ca Under 21. Fotbalistul spune că nu știe prea multe despre acest lucru, pentru că și dacă a fost vreo discuție nu are încredere că cei de la ACS Poli i-ar fi spus adevărul.

”Despre FCSB, nu am idee ce să spun. Nu știu exact ce a fost, pentru că respectiva conducere de la ACS prefera să ne ascundă lucruri mereu, să omită să le spună sau să ceară diferite sume pe noi pe care oricum nu le-ar fi dat nimeni”, a mai adăugat Motreanu pentru Liga2.ro.

radu motreanu asu poli

Liber de contract pentru prima dată

E limpede că, în ultimii ani, Motreanu a resimțit ACS Poli ca pe o piatră de moară. Acum, la 30 iunie, va deveni liber, dar nu poate să se bucure, deoarece cariera sa a intrat într-un con de umbră. Fundașul speră însă să-și revină și să joace din nou așa cum o făcea în urmă cu două sezoane.

”Nu știu dacă e vorba de relansat. E vorba de cineva care e dispus să aibă încredere în mine și să primesc o singură șansă. Să fac un cantonament bun, să mă pregătesc și să demonstrez ce pot. Îmi doresc o schimbare și îmi doresc, repet, o persoană care are încredere în mine. E prima dată în viața mea, după tot ce am pățit, când rămân liber de contract. Am 22 de ani imediat și încă am speranțe mari că voi ajunge unde îmi doresc”, a conchis bănățeanul, întrebat dacă crede în relansarea carierei sale.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-chereches-a-depasit-cumplita-accidentare-din-urma-cu-trei-luni-din-meciul-cu-rapid-imi-aduc-aminte-cu-groaza-de-ea-mi-s-a-taiat-filmul-complet-planurile-de-viitor-ale-f-19133831

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-nu-mai-joaca-meciuri-in-acest-sezon-cum-si-a-dorit-raspunsul-pentru-sagetile-lui-laszlo-balint-daca-cei-de-la-uta-au-frustrari-fata-de-timisoara-nu-e-bin-19132564

Anda DELIU 02 Jun. 2020, 08:57 Liga 2
Pe aceeași temă