Decizie ȘOC în Valea Domanului! Dorinel Munteanu se desparte de CSM Reșița. Clubul intră în reorganizare și anunță ce urmează

Răzvan STÎNGĂ 29 May. 2020, 17:36 Liga 2
Decizie ȘOC în Valea Domanului! Dorinel Munteanu se desparte de CSM Reșița. Clubul intră în reorganizare și anunță ce urmează

CSM Reșița a anunțat că Dorinel Munteanu (51 de ani) nu mai este antrenorul echipei. Clubul bănățean a emis un comunicat de presă prin intermediul căruia precizează că înțelegerea cu fostul internațional, scadentă în iunie, nu va mai fi prelungită și că jucătorii nu se vor mai reuni sub comanda lui. Vestea vine într-o perioadă în care reșițenii făceau publică informația că sunt în căutarea unui investitor privat care să preia pachetul majoritar al clubului și vor să atace promovarea anul următor. În același timp, oamenii din conducere dădeau asigurări că proiectul îl va cuprinde și pe Dorinel Munteanu.

Șapte meciuri a stat Dorinel Munteanu pe banca tehnică a echipei din Reșița 

Astfel, fostul mijlocaș al naționalei României își încheie colaborarea cu formația din Valea Domanului după numai șapte luni. El a fost pus în funcția de principal în noiembrie anul trecut, în locul lui Leontin Doană, timp în care a condus echipa în șapte confruntări, înregistrând două victorii, două egaluri și trei înfrângeri.

CSM Reșița anunță, totodată, că intră într-un proces de reorganizare și spune că vrea vreo clasare cât mai bună în sezonul următor, însă nu și nivelul la care va continua, Liga 2, Liga 3 ori chiar mai jos!?

”Având în vedere faptul că, colaborarea dintre echipa CSM Reșița și antrenorul Munteanu Dorinel a ajuns la scadență, conducerea echipei CSM Reșița multumește acestuia și întregului staff pentru colaborarea avută în perioada Noiembrie 2019 – Iunie 2020. Le dorim multă baftă în continuare în activitățile lor.

De asemenea, aducem la cunoștiință suporterilor și susținătorilor noștrii că, având în vedere situația actuală de la nivel național produsă de pandemia de Covid 19, clubul nostru va intra într-o perioadă de reorganizare, însă nu ne vom abate de la obiectivele propuse, vom continua cu proiectul privind gazonul și al unei clasări cât mai bune în Ediția de Campionat 2020 – 2021 .

Nu dorim să promitem mai mult decât putem face, iar suporterii și susținătorii nostrii vor fi în continuare ținuți la curent cu ce se întamplă nou în Valea Domanului”, se arată în comunicatul emis de CSM Reșița.

Dorinel Munteanu se desparte de CSM Resița după doar șapte meciuri. Foto: Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

Rezultatele înregistrate de CSM Reșița cu Dorinel Munteanu pe banca tehnică: 0-1 cu FK Csikszereda (deplasare), 1-2 cu Ripensia (acasă), 3-3 cu Sportul Snagov (d), 1-1 cu ”U” Cluj (d), 0-1 cu CS Mioveni (a), 4-1 cu Pandurii (d) și 1-0 cu Rapid (d).

CSM Reșița a avut un început de an bun în Liga 2, după ce bifase două victorii consecutive (4-1 la Târgu Jiu cu Pandurii și 1-0 la București cu Rapid) și urcase deasupra pozițiilor retrogradabile. După 24 de etape din acest sezon, în care nu va mai reveni pe teren, Reșița termină pe poziția a 15-a, ultima care asigura în mod normal menținerea în Liga 2, cu 24 de puncte, tot atâtea câte are și echipa de sub ea, Concordia Chiajna.

Primarul Reșiței dădea asigurări că înțelegerea va fi prelungită 

Așadar, Dorinel Munteanu este nevoit să își caute o nouă echipă din vară. În urmă nu cu foarte multe timp, la jumătatea lunii aprilie, primarul Reșiței, Ioan Popa, nici nu lua în calcul o eventuală debarcare a lui Munteanu și dădea asigurări că va rămâne la echipă și după pauza de vară.

”Eu risc un pronostic și vă spun că într-un an, maxim doi, suntem în Liga 1. Dacă nu s-ar fi întâmplat această dramă, cu COVID, noi acum eram într-un galop de sănătate și de forță. Discutasem deja cu Cristi Bobar să ne aducem un finanțator privat lângă club, pentru că nu poți să activezi în Liga 1, dacă nu ai măcar câteva procente cu un acționariat privat în asociație. Și deja discutasem cu doi dintre cei care ne finanțează la ora actuală, cu sume. Și le-am propus să vină cu unul, doi, cinci la sută, ca să putem să atacăm Liga 1 la anul.

Este o echipă adunată într-un timp scurt, noiembrie, decembrie, ianuarie, de Cristi Bobar și Munteanu. O echipă foarte bună, mie îmi place foarte mult de ei. Sunt foarte serioși și dacă reușim, pe lângă cei pe care i-am coagulat, să mai aducem trei-patru jucători, eu zic că ne putem bate liniștiți(n.r. – la promovare)…”, a declarat primarul Reșiței la Radio Timișoara, în luna aprilie.

  • În C.V.-ul de antrenor al lui Dorinel Munteanu mai figurează echipele Concordia Chiajna, FC Zakho, Astra, FK Qabala, Kuban Krasnodar, Mordovia Saransk, Dinamo, Oțelul Galați, Universitatea Cluj și FCSB. Cele mai bune performanțe le-a realizat cu Oțelul, alături de care a cucerit un titlu (2011) și o Supercupă a României (2012).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pozitia-frf-dupa-ce-uta-a-anuntat-ca-merge-la-tas-razvan-burleanu-e-cel-mai-bun-scenariu-pentru-cluburi-intr-o-situatie-de-criza-presedintele-spune-care-era-singura-vari-19133958

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/baraj-pentru-liga-1-intr-o-singura-mansa-razvan-burleanu-spune-care-sunt-concluziile-discutiilor-purtate-pana-acum-echipele-din-liga-2-au-iesit-pana-acum-de-fiecare-data-invinse-19133941

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-a-renuntat-la-un-fotbalist-atacantul-nu-va-mai-prelungi-contractul-scadent-in-iunie-m-a-sunat-dl-presedinte-puscas-si-mi-a-spus-ca-nu-se-vor-mai-baza-pe-mine-19133966

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-au-liber-din-partea-frf-sa-incalce-protocolul-medical-reactia-lui-razvan-burleanu-dupa-ce-rapid-nu-a-respectat-conditiile-de-pregatire-iar-adversarele-din-play-off-au-facut-plangeri-19133922

Răzvan STÎNGĂ 29 May. 2020, 17:36 Liga 2
Pe aceeași temă