Echipele care încalcă protocolul medical vor fi sancționate ”doar financiar”. Răzvan Burleanu, după întâlnirea de la Ministerul Sănătății: ”Nu considerăm oportună depunctarea.” Când ar putea fi redeschise bazele sportive publice și private

Marius ANGHEL 09 Jun. 2020, 23:08 Liga 2
Echipele care încalcă protocolul medical vor fi sancționate ”doar financiar”. Răzvan Burleanu, după întâlnirea de la Ministerul Sănătății: ”Nu considerăm oportună depunctarea.” Când ar putea fi redeschise bazele sportive publice și private

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi seara, că nerespectarea regulilor din protocolul medical odată cu reluarea competiţiilor nu va fi sancţionată cu depunctarea echipelor, ci cu penalităţi financiare. Astăzi, 9 iunie, a avut loc o nouă întâlnire între reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Tineretului şi Sportului, Ligii Profesioniste de Fotbal şi FRF, care au discutat despre noi măsuri de relaxare privind competiţiile fotbalistice din România, printre acestea aflându-se şi permiterea accesului spectatorilor pe stadioane.

”Am primit din partea cluburilor un punct de vedere şi anume că nu îşi doresc să avem sancţiuni pentru nerespectarea protocolului medical. Dar noi considerăm că avem nevoie de aceste sancţiuni tocmai pentru a preîntâmpina aceste aceste abateri şi încălcări ale protocolului medical”, a spus, citat de Agerpres, Răzvan Burleanu.

Un altfel de caz de încălcare a protocolului, dovedit printr-o filmare video, a avut Rapid, însă ilegalitatea s-a produs în cantonament, în perioada de pregătire, nu în timpul unei competiții sau după reluarea ei. Clubul giuleștean nu a respectat regula de a organiza ședințe de pregătire cu maximum patru jucători pe un teren de antrenament, ci a fost surprinsă cu mult mai mulți. 18 persoane, printre care cel puțin 12 sunt sportivi activi, se aflau pe mai puțin de jumătate de teren de pregătire în cadrul bazei sportive Regie din București.

Răzvan Burleanu, despre sancțiunile de încălcare a protocolului medical: ”Nu considerăm oportun să sancţionăm cu depunctarea”

Sancțiunile privind încălcarea protocolului medical vor fi doar de ordin financiar, neexistând varianta pierderii meciului la ”masa verde”, cu 3-0, sau cu depunctare.

”Pe regulament? Nu, în niciun caz. Vor fi sancţiuni doar de ordin financiar, atât. Sunt cazuri pe care dorim să le reglementăm. În niciun caz dacă ai un jucător depistat pozitiv nu va intra pe teren, ăsta e un lucru clar. Dar ne referim la încălcări ale celorlalte reguli, iar pentru ele vor fi sancţiuni financiare. Noi nu considerăm oportun să sancţionăm cu depunctarea”, a mai spus Burleanu.

15 iunie, data de redeschidere a bazelor sportive din România, private și publice?

Preşedintele FRF a precizat și că a propus în cadrul întâlnirii de la sediul Ministerului Sănătăţii deschiderea bazelor sportive pentru juniori începând cu 15 iunie.

”În întâlnirea de azi am avut obiectivul de a redeschide bazele sportive din România începând cu 15 iunie, atât cele private, cât şi cele publice şi să putem relua antrenamentele la nivel de fotbal amator atât la seniori, cât şi la juniori. Solicitarea noastră ca fost ca din 15 iunie să permitem antrenamentele colective. Noi considerăm că a fost un timp prea lung de aşteptare şi avem mulţi juniori angrenaţi la loturile naţionale şi în luna august vom avea deja primele acţiuni. Iar dacă nu vom reveni cât mai repede la antrenamente, vom avea mari dificultăţi. Aşa cum ne aşteptăm şi la Liga I să avem probleme cu accidentările”, a afirmat Răzvan Burleanu, citat de Agerpres.

  • FRF a aprobat, vineri, 5 iunie, calendarul competițional pentru încheierea sezonul 2019/2020. Liga 1 urmează să se reia la 12 iunie, Liga 2 începe la 4 iulie,  semifinalele Cupei României, manșele tur și retur, au loc la 24 iunie, respectiv 8 iulie, iar finala e programată la 22 iulie, în timp ce meciurile barajului de promovare/menținere în Liga 1 vor avea loc în datele 5 august, turul, respectiv 9 august, returul.
  • Competițiile sportive au fost întrerupte în România la data de 13 martie, ca urmare a pandemiei de COVID-19. Unele dintre echipele de fotbal şi-au reluat activitatea la 15 mai, când autorităţile statului au permis antrenamentele în grupuri restrânse, în condiţii de izolare. De la 1 iunie, autoritățile au permis organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact), fără spectatori, cu respectarea măsurilor impuse de protocolul medical.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 09 Jun. 2020, 23:08 Liga 2
Pe aceeași temă