ASU Poli Timișoara șochează Liga 2! ”Avem cel mai mic buget. 21.000 de euro/lunar, la 30 de oameni. De neconceput să investești milioane și să nu prinzi play-off-ul”

Vlad MĂCICĂȘAN 03 Mar. 2021, 16:11 Liga 2
ASU Poli Timișoara șochează Liga 2! ”Avem cel mai mic buget. 21.000 de euro/lunar, la 30 de oameni. De neconceput să investești milioane și să nu prinzi play-off-ul”

Echipa antrenată de Dan Alexa (41 de ani) este pe locul 2 în Liga 2 după 17 etape și are șanse foarte mari să ajungă în play-off-ul pentru promovare. Asta în condițiile în care ASU Politehnica Timișoara nici nu se poate compara la nivel de buget cu celelalte formații care au același obiectiv.

Dan Alexa a dezvăluit cât de puțin câștigă jucătorii de la ASU Poli, fotbaliști cu care luptă la promovare. ”Avem cel mai mic buget. Presiunea foarte mare e pe cluburile care investesc milioane în acest moment. Mi se pare de neconceput să investești milioane și să nu prinzi play-off-ul. E Petrolul, Universitatea Cluj, Craiova, care au un buget foarte mare. Noi avem un buget mic, dar corect. Avem șansa că sunt mulți jucători stabiliți în Timișoara, care au venit pe salarii mici. Plătim 21.000 de euro, jucători, plus staff, net. 30 de oameni. Se poate demonstra”, a spus Alexa la Look Sport+.

Dan Alexa: ”900 de lei, la victorie”

Antrenorul echipei timișorene a demontat și acuzațiile pe care le anticipează, din partea altor conducători și spune că acordă prime și din buzunarul propriu.

”Conducătorii care investesc foarte mult spun că dăm «bani negri». Nu dăm niciun «bani negru», că nu există așa ceva. Că spun la un meci: «Astăzi jucați pe 100 de euro în plus, de la mine, Dan Alexa» sau un om care iubește echipa zice. Ca prime de joc. Singurii jucători care și-au luat ceva la semnătură au fost cei care au venit în iarna asta. Dar să nu vă imaginați că și-au luat sume mari. Asta, că altfel nu puteai să-i iei. Am negociat cu un jucător între noi și Viitorul Târgu Jiu (n.r. – probabil se referă la Andrei Sin, fost la Dinamo, ultima achiziție a gorjenilor. Cu Viitorul Pandurii au mai semnat în această iarnă Alin Buleică, Cătălin Pîrvulescu sau Alin Țegle, toți foști la Turris Oltul). Diferența de ofertă era de patru ori mai mare, pentru Viitorul. Eu i-am spus «Du-te, băi băiatule!». Era imposibil. Dacă vom reuși lucrul (n.r. – promovarea), acesta va fi o lecție pentru toată lumea. Primele erau undeva la 600 de lei, de jucător, acum sunt 900, la victorie. La egal e 450 de lei. Sigur, avem niște facilități. Politehnica ne facilitează infrastructura, cu terenurile de antrenament, deplasările cu autocarul (n.r. – ultima deplasare, la Slobozia, s-a făcut cu avionul și autocarul). Cel mai normal este să te pricepi la fotbal. Proiectul l-au făcut suporterii și este foarte mult voluntariat. Este și foarte multă pasiune”, a spus Dan Alexa (foto, alături de Cristian Scutaru, unul dintre cei mai experimentați jucători pe care îi are în lot).

În ultima campanie de achiziții, din această iarnă, la ASU Poli au mai venit Cristian Bocșan (fundaș, ex CSC Ghiroda), George Păduraru (portar, ex Ripensia) și Romariu Rus (mijlocaș, ex Fotbal Comuna Recea), Pavle Radunovic (fundaș sârb, ex Rad Belgrad) și Ionuț Cioinac (mijlocaș, ex Turris Oltul). Cionac a fost dorit și el de Viitorul Pandurii, însă gorjenii nu l-au mai sunat, astfel că a acceptat oferta timișorenilor.

În lotul echipei ASU Poli se află jucători cu meciuri în Liga 1 precum Ioan Mera, Cristian Scutaru, Alexandru Munteanu, Petre Ivanovici, Mircea Axente, Ionuț Cioinac, Sergiu Popovici, Cristian Bocșan, Alin Manea sau Alin Ignea.

ASU Poli, pe locul 2 și cu trei meciuri rămase de disputat în cele patru etape din sezonul regular

ASU Politehnica Timișoara ocupă locul 2 în clasamentul Ligii 2 după 17 etape, cu 28 de puncte acumulate în 16 meciuri. Lider este U Craiova 1948 SA (31 de puncte în 15 meciuri), iar pe locurile de play-off se află Petrolul Ploiești (27 puncte / 16 meciuri), Dunărea Călărași (27 puncte 15 meciuri), Rapid (27 puncte / 15 meciuri) și Universitatea Cluj (26 puncte / 15 meciuri).

În ultimele patru etape din sezonul regular, ASU Poli mai are meciuri cu Metaloglobus (acasă, 7 martie, ora 13:00), Pandurii (deplasare) și Concordia Chiajna (deplasare), în runda a 20-a, penultima, urmând a sta, fiindcă ar fi trebuit să joace cu Turris Oltul, echipă retrasă din campionat și căreia i s-au anulat rezultatele înregistrate.

Foto: ASU Politehnica Timișoara

 

Vlad MĂCICĂȘAN 03 Mar. 2021, 16:11 Liga 2
Pe aceeași temă