ASU Poli transferă de la retrogradare pentru promovare! Dan Alexa a adus un mijlocaș cu nume celebru brazilian, dar a și renunțat la încă un jucător

Autor: Anda DELIU Publicat: 15 Jan. 2021, 17:50 Liga 2
ASU Poli transferă de la retrogradare pentru promovare! Dan Alexa a adus un mijlocaș cu nume celebru brazilian, dar a și renunțat la încă un jucător

ASU Politehnica a parafat al treilea transfer al iernii, după Cristian Bocșan (fundaș, ex CSC Ghiroda) și George Păduraru (portar, ex Ripensia). Nou-venitul este Romario Rus, jucător venit de la Fotbal Comuna Recea, una dintre echipele slab clasate din eșalonul secund, locul 18.

Romario Rus este mijlocaș central, dar poate juca, la nevoie, și pe alte posturi în linia mediană. Are 26 de ani și a crescut la Unirea Dej, după care a ajuns la Olimpia Satu Mare, unde a evoluat patru ani. Ulterior, în 2018, de acolo s-a transferat la Recea, cu care a jucat și în Liga 3.

Romario Rus a semnat cu ASU Poli

În acest sezon a jucat pentru Recea în 13 meciuri de Liga 2 (12 ca titular) și a înscris două goluri, cu ”FC U” Craiova (scor 3-3) și chiar ASU Poli (scor 3-3). A marcat o dată și în Cupa României.

”Gândurile sunt măreţe, sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor. Mă bucur foarte mult că am ajuns la o echipă cu un nume foarte mare în fotbalul românesc. Un club cu istorie, de tradiţie şi foarte iubit. Eu m-am simţit bine la toate echipele la care am jucat. Îmi place stabilitatea şi sper să fie la fel şi aici. Mi-ar face mare plăcere pentru că e un oraş frumos şi o echipă frumoasă. Ar fi extraordinar pentru mine să promovăm, mai ales pentru că nu am jucat până acum în Liga I. Să sperăm că ne îndeplinim obiectivul, eu voi ajuta cât pot de mult”, a declarat Romario Rus după ce a semnat cu ASU Poli pe un sezon și jumătate.

După spusele lui Dan Alexa, la ASU Poli va mai veni un atacant.

A plecat și Raul Vidrăsan

Altfel, alb-violeții au anunțat că Raul Vidrăsan (21 de ani) a fost cedat sub formă de împrumut la Unirea Ungheni, în Seria 9 din Liga 3. Mijlocașul format de Hagi a fost dorit și de CSC Ghiroda, dar a dorit să joace mai aproape de casă.

Vidrăsan, originar din Iernut, nu a jucat deloc în acest sezon pentru ASU Poli. În ediția trecută a prins 473 de minute în 11 meciuri. La echipa timișoreană evolua din vara lui 2018.

ASU Poli s-a mai despărțit până acum, în pauza de iarnă, de mijlocașii Bogdan Vasile, ajuns la Unirea Slobozia, Alexandru Popescu, ajuns la Aerostar Bacău, și Rareș Toader.

Foto: Paul Ursachi (Mediafax Foto) și ASU Politehnica Timișoara

Autor: Anda DELIU Publicat: 15 Jan. 2021, 17:50 Liga 2
Pe aceeași temă