ASU Poli și-a luat un atacant din Serbia, fost la o formație din prima ligă. ”Ştiu că se doreşte promovarea”

Anda DELIU 17 Jan. 2021, 15:04 Liga 2
ASU Poli și-a luat un atacant din Serbia, fost la o formație din prima ligă. ”Ştiu că se doreşte promovarea”

ASU Politehnica a adus un atacant de careu, așa cum a și declarat Dan Alexa că se căuta. Al patrulea transfer al iernii pentru timișoreni este sârbul Pavle Radunovic, un jucător liber de contract venit de la o formație aflată la retrogradare în prima ligă din țara vecină.

Radunovic are 26 de ani și este format la Rad Belgrad, club la care a și evoluat în toamnă. Măsoară 1,91 m și a mai jucat în cariera sa la Sindjelic Belgrad, OFK Belgrad, Baltika Kaliningrad (Rusia) şi OFK Petrovac (Muntenegru). La Rad Belgrad a jucat în nouă meciuri de campionat și a marcat doar un gol, plus alt gol în Cupa Serbiei.

Așadar, nu tocmai o toamnă de rupt gura târgului, deoarece echipa plavă este pe locul 17 din 20 în prima ligă, sub ”linia roșie”. De altfel, cu siguranță că nu a fost prima opțiune pentru Dan Alexa, care a precizat la reunire că prima opțiune pentru mijlocaș ofensiv și atacant ar fi români, iar altfel, se poate apela și la piața din spațiul ex-iugoslav.

Pavle Radunovic: ”Club cu istorie în spate”

Deși ASU Poli nu are palmaresul lui Poli Timișoara, cea din 1921, mulți jucători par să nu fie neapărat preocupați spre aceste detalii și declară că au venit la un club istoric.

Radunovic nu face excepție. ”Am auzit multe lucruri despre Politehnica. E un club cu o istorie în spate. Am decis să vin imediat după ce am fost sunat. Ştiu că se doreşte promovarea, mă bucur că sunt aici şi voi da totul pentru club. Vreau să mă pregătesc cât mai bine, să evoluez în următoarele jocuri şi să fiu pregătit pentru campionat. Băieţii m-au primit foarte bine şi sunt optimist în privinţa viitorului. Doresc să marchez multe goluri şi să ajut clubul să promoveze în prima ligă, să facem fanii fericiţi!”, a declarat jucătorul, citat de site-ul oficial al timișorenilor.

Sârbul a semnat un contract valabil până în vară.

Iarna aceasta, la ASU Poli au mai venit Cristian Bocșan (fundaș, ex CSC Ghiroda), George Păduraru (portar, ex Ripensia) și Romario Rus (mijlocaș, ex Fotbal Comuna Recea).

Dan Alexa a declarat că l-ar fi vrut pe Octavian Ursu, care a mers însă la Rapid.

Luni după-amiază, ASU Poli va juca un amical cu Pobeda Dudeștii Vechi, echipă de Liga a 4-a Timiș.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-a-intrat-cu-26-de-jucatori-intr-un-cantonament-pe-plan-local-primul-amical-cu-un-adversar-din-liga-4-19165077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/date-istorice-legate-de-participantele-esalonului-secund-csm-resita-e-cea-mai-familiarizata-cu-liga-2-u-cluj-farul-si-petrolul-sunt-in-top-la-sezoane-si-puncte-acumulate-19165084

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-transfera-de-la-retrogradare-pentru-promovare-dan-alexa-a-adus-un-mijlocas-cu-nume-celebru-brazilian-dar-a-si-renuntat-la-inca-un-jucator-19165049

Anda DELIU 17 Jan. 2021, 15:04 Liga 2
Pe aceeași temă