Ionuț Cioinac a povestit cum nu a mai ajuns la Viitorul Pandurii, ci la ASU Poli: ”Domnul Nicu Sarcină probabil a pierdut numărul meu de telefon”

Anda DELIU 11 Feb. 2021, 12:30 Liga 2
Ionuț Cioinac a povestit cum nu a mai ajuns la Viitorul Pandurii, ci la ASU Poli: ”Domnul Nicu Sarcină probabil a pierdut numărul meu de telefon”

ASU Poli, un club cunoscut pentru faptul că nu are un buget mare de salarii, a surprins când a reușit să-și asigure iarna aceasta serviciile lui Ionuț Cioinac, mijlocaș care în toamnă a evoluat la Turris Oltul. Jucătorul care a evoluat și în prima ligă, la Poli Iași, a povestit că Flavius Stoican l-a dorit foarte mult la Târgu Jiu, dar Nicolae Sarcină nu l-a mai sunat.

Practic, ceea ce a povestit Cioinac demonstrează încă o dată ceea ce știe tot fotbalul românesc, dar neagă doar Sarcină însuși, și anume, că omul de afaceri oltean este implicat la Viitorul Pandurii exact așa cum o face un patron. Drept dovadă, contractele se semnează cu el.

”Acolo a fost altceva la domnul Stoican. Fotbalistic m-am înțeles cu domnul Stoican. Domnul Nicu Sarcină a zis după că mă sună, că vine la Craiova să semnăm contractul. Nu a mai venit… După, probabil a pierdut numărul meu de telefon și nu s-a mai concretizat acest transfer. Și după, nu m-a mai sunat nimeni. Doar Flavius m-a sunat să întrebe ce fac, cum sunt”, a declarat Cioinac, mijlocaș de 30 de ani care a evoluat în 10 meciuri în acest sezon pentru Turris Oltul și a marcat un gol. În campionatul trecut a fost la Petrolul și echipa teleormăneană.

În ceea ce îl privește pe Nicolae Sarcină, acesta este implicat, tot prin interpuși, și la Luceafărul Oradea, echipă care acum joacă în Liga 3. Acum două sezoane, Luceafărul și Viitorul Pandurii (atunci sub numele de Energeticianul) evoluau în Liga 2, însă FRF nu a fost deranjată de acest lucru, deși regulamentul interzice ca două echipe din aceeași competiție să aibă același finanțator.

Dan Alexa l-a convins pe Cioinac într-un minut

În momentele în care telefonul providențial nu mai venea dinspre orașul lui Brâncuși, pe fir a ”intrat” Dan Alexa. Antrenorul lui ASU Poli l-a convins rapid pe cel care evoluează ca ”închizător”.

Cioinac recunoaște că ar fi luat mult mai mulți bani la Târgu Jiu, însă îi pare bine că a ales tricoul alb-violet.

”Atunci m-a sunat Dan și cred că a durat un minut doar. M-am gândit doar la Poli, că vin să ajut echipa. Sper să reușim. Financiar a fost oferta mai bună de la Flavius Stoican. Sincer, nu-mi pare rău. Mă bucur că am ales Poli și vreau să facem lucruri frumoase împreună”, a mai adăgat fotbalistul.

”Asta a fost să fie. Mi-l doream foarte tare, era un jucător și este un jucător cu care am jucat când eram în Liga 1 la Poli Iași în play-off, un jucător de bază. Asta este. Îi doresc multă baftă. Este un jucător foarte bun. Este una dintre cele mai importante achiziții făcute de Dan Alexa. Asta este, mergem mai departe. Nu a fost să fie. L-a lingușit Alexa, i-a zis vorbe frumoase, chiar nu știu! A fost mult mai incisiv decât am fost eu”, spunea Flavius Stoican după ce Cioinac semna cu ASU Poli, la finalul unui amical între Viitorul Pandurii și formația din Timișoara, câștigat de aceasta din urmă cu 3-2.

Mai precizăm că în unele medii fotbalistice se tot vehicula zvonul că Viitorul Pandurii se va desființa iarna aceasta. Echipa își continuă pregătirea, astfel că, mai mult ca sigur, bârfele s-au dovedit a fi neîntemeiate. Trupa din Târgu Jiu se află pe locul 2 în Liga 2 și visează la play-off-ul de promovare.

Foto: ASU Politehnica Timișoara și Sebastian Tătaru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-si-a-gasit-numarul-6-ionut-cioinac-a-semnat-cu-asu-poli-cand-am-fost-sunat-nu-m-am-gandit-decat-la-faptul-ca-echipa-vrea-promovarea-19166272

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/asu-poli-cu-gandul-la-play-off-ul-ligii-2-inainte-de-meciul-de-cupa-romaniei-cu-astra-ce-spun-dan-alexa-si-ionut-cioinac-despre-partida-din-optimi-19168987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sanse-mari-sa-se-renunte-la-un-proiect-de-stadion-nou-in-timisoara-viceprimarul-cosmin-tabara-a-revenit-cu-precizari-dupa-ce-a-vorbit-de-idei-venite-dinspre-ripensia-si-frf-19168442

Anda DELIU 11 Feb. 2021, 12:30 Liga 2
Pe aceeași temă