Alexandru Răuță a revenit în Liga 2 după opt ani și va lupta pentru promovare alături de Argeș: ”Consider că nu este un pas înapoi!” Echipa lui Pelici a ratat ultimul amical

Marius ANGHEL 29 Jul. 2023, 18:36 Liga 2
Alexandru Răuță a revenit în Liga 2 după opt ani și va lupta pentru promovare alături de Argeș: ”Consider că nu este un pas înapoi!” Echipa lui Pelici a ratat ultimul amical

Campionii FC Argeș a ajuns în această vară la nu mai puțin de 17 achiziții după ce a retrogradat din prima ligă și țintește o promovare imediată sub conducerea antrenorului Alexandru Pelici.

În lotul trupei piteștene care își va disputa jocurile de acasă la Mioveni a ajuns și Alexandru Răuță, jucători originar chiar din Pitești și care la mijlocul lunii trecute a împlinit 31 de ani.

Alexandru Răuță s-a întors în Liga 2 după aproape opt ani, la Campionii FC Argeș

După o jumătate de an la Ohod Club, în Arabia Saudită, aceasta fiind prima sa experiență fotbalistică în afara României, Alexandru Răuță s-a întors în țară. Nu în prima ligă, unde din 2016 și până în ianuarie 2023 a jucat încontinuu, ci în Liga 2, unde ultima dată a evoluat în 2015, pentru CS Mioveni (8 jocuri în prima parte a sezonului 2015-2016).

În Liga 2, mijlocașul central defensiv a evoluat în cariera sa pentru fosta FC Argeș, timp de trei sezoane (2010-2013), și CS Mioveni, în două sezoane și jumătate (2013-2015).

În Liga 1 a jucat pentru Pandurii Târgu Jiu (două jumătăți de sezoane), Poli Iași (o jumătate de sezon), FC Voluntari (două sezoane), Dinamo (trei sezoane) și FC Hermannstadt (o jumătate de sezon). În prima ligă a adunat 194 de jocuri și nu a înscris niciun gol.

”Începând de astăzi, Alexandru Răuță este jucătorul echipei noastre pentru următoarele două sezoane.

În precedenta ediţie de campionat, mijlocașul in vârstă de 31 de ani a evoluat în Arabia Saudită, la formația de liga a doua Ohod Medina. Alexandru a făcut junioratul la Centrul de Copii și Juniori Leonte Ianovschi, după care a evoluat pentru FC Argeș în perioada 2010-2013. CS Mioveni, Politehnica Iași, Pandurii Târgu-Jiu, FC Voluntari, Dinamo București și FC Hermannstadt sunt echipele la care Răuță a mai evoluat în carieră. În sezonul 2017-2018, pe vremea când evolua la FC Voluntari, mijlocașul defensiv și-a trecut în cont Super Cupa României. Fotbalist de picior drept, noul „vultur violet” poate evolua atât ca mijlocaș defensiv, cât și ca mijlocaș central. La echipele la care a evoluat, Răuță a adunat peste 300 de partide.

Clubul nostru îi transmite Bine ai revenit și îi dorește evoluții cât mai bune în tricoul alb-violet”, a transmis sâmbătă, 29 iulie, Campionii FC Argeș.

Răuță susține că a avut oferte și din prima ligă, dar a ales să revină aproape de familie

După ce a semnat contractul valabil două sezoane cu echipa din Pitești, din orașul natal, Răuță a spus că este convins că Argeșul va reveni în prima ligă vara viitoare.

”Am vrut să revin acasă și să pun umărul la promovarea echipei în Liga 1. Am avut oferte din Liga 1, însă mi-am dorit să stau aproape de familie. Consider că nu este un pas înapoi revenirea la Pitești. FC Argeș este o echipă mare și trebuie să revină în prima ligă, unde îi este locul. Vin cu sufletul și vreau să ajut echipa în momentele grele. Va fi un sezon greu, un sezon disputat, sunt echipe care și-au propus promovarea. Și noi ne-am făcut echipă bună și sper ca la sfârșitul sezonului să ne bucurăm de revenirea în Liga 1. Suporterii trebuie să fie conștienți că vor fi și momente grele. Suntem o echipă în formare, un grup nou, iar omogenitatea se face în timp. Piteștenii trebuie să aibă răbdare cu noi și să ne fie alături la fiecare meci. Dacă ai publicul în spate, poți face multe în fotbal”, a spus Alexandru Răuță.

  • Până în acest moment, Campionii FC Argeș a mai făcut 16 achiziții de când a picat în Liga 2: Valentin Buhăcianu (ex FC Hermannstadt), Florian Haită (ex Universitatea Cluj), Adrian Scarlatache (ex CS Mioveni), Cristian Balgiu (ex Steaua), Ionuț Rădescu, Andrei Panait (ambii foști la CS Mioveni), Patrick Dulcea (împrumutat de la Farul Constanța), Robert BobocMilcho Angelov (ambii foști la FC Brașov), Ionuț Balaur (ex CS Mioveni), Denis Bujor (ex Unirea Slobozia), Bogdan Rusu (ex CS Mioveni), Adrian Grigore-Huideș (ex Albacete U19), Mario Tudose (Benfica U19), Andrei Zătreanu (ex CS Tunari) și Bogdan Lazăr (împrumut de la Farul Constanța).

Campionii FC Argeș nu a mai jucat amicalul cu Unirea Bascov

Altfel, echipa antrenată de Alexandru Pelici ar fi trebuit să dispute astăzi, 29 iulie, un amical cu Unirea Bascov. Partida nu a mai avut loc, astfel că Argeșul a ratat ultimul joc de pregătire înainte de debutul în Liga 2.

”Testul cu bascovenii nu va mai avea loc, oficialii clubului de liga a treia motivând că antrenorul Marius Stoica nu poate alcătui o echipă din cauza problemelor medicale cu care se confruntă jucătorii săi. Cu o săptămână înainte de startul noului sezon de liga a doua, Argeșul rămâne cu cele șapte meciuri de verificare disputate în această vară, bilanțul echipei noastre fiind de 4 victorii și 3 înfrângeri”, a motivat Argeșul ratarea amicalului cu Unirea Bascov.

În perioada de pregătire de vară, Campionii FC Argeș a întâlnit următorii adversari în meciurile amicale: U Craiova 1948 SA (scor 0-3), SCM Râmnicu Vâlcea (2-0), CS Tunari (2-0), Corvinul Hunedoara (1-4), CSM Slatina (0-2), CS Mioveni (1-0) și ACS Aro Muscelul Câmpulung Muscel (6-0).

În prima etapă a Ligii 2 va juca sâmbătă, 5 august, de la ora 11:00, în deplasare la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Foto: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-victorie-cu-acs-muscelul-campulung-muscel-19278185

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-victorie-la-limita-in-amicalul-cu-cs-mioveni-19278102

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ca-la-noi-la-nimeni-liga-2-din-romania-versus-structurile-esaloanelor-secunde-din-celelalte-tari-care-apartin-de-uefa-sub-lupa-lui-razvan-toma-19277899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-achizitie-si-o-despartire-la-arges-19277781

Marius ANGHEL 29 Jul. 2023, 18:36 Liga 2
Pe aceeași temă