Argeșul, victorie la limită în amicalul cu CS Mioveni, în care Pelici a utilizat jucătorii cu experiență din lot

Marius ANGHEL 26 Jul. 2023, 15:59 Liga 2

În primul dintre cele două amicale pe care le dispută astăzi, 26 iulie, Campionii FC Argeș a trecut cu scorul de 1-0, pe stadionul Orășenesc din Mioveni, de CS Mioveni.

Ambele echipe au picat în această vară din prima în a doua ligă și vor împărți același teren atunci când vor juca acasă în noul sezon, 2023-2024. Trupa piteșteană va evolua la Mioveni până când noua proprie arenă, ”Nicolae Dobrin”, va fi construită.

  • Argeșul va mai juca astăzi, de la ora 18:00, pe stadionul ”Nicolae Dobrin”, un alt amical, cu nou-promovata în Liga 3 ACS Aro Muscelul Câmpulung Muscel.

Dorian Bertrand a decis amicalul dintre CS Mioveni și Campionii FC Argeș

Unicul gol al partidei disputate la Mioveni a fost marcat în minutul 36 de atacantul din Madagascar Dorian Bertrand. Acesta a finalizat din circa 10 metri central, cu latul piciorului stâng, lânga bara din stânga, plasat, după ce mingea respinsă greșit de un fundaș al gazdelor a ricoșat direct la el. Argeșul pornise pe un contraatac în flancul stâng și centrase mingea din marginea careului în centru.

  • Jocul amical a fost transmis în direct de CS Mioveni pe pagina de Facebook și preluat și de Campionii FC Argeș. În dimineața jocului, CS Mioveni și-a prezentat noul antrenor principal și secunzii acestuia, cât și noul președinte executiv.

Potrivit echipei alb-violete, partida s-a desfășurat pe o căldură infernală, iar jucătorii lui Alexandru Pelici au pus presiune pe adversar încă din start. Tofan și Tudose au foarte aproape să-l învingă pe Sima. După golul lui Bertrand, Mioveniul a avut și ea situație de a înscrie, dar Straton a respins cu greu șutul lui Cludiu Herea din interiorul careului mic. Imediat, Căprescu a avut și el șansa de a restabili egalitatea, însă a reluat peste poartă din poziție ideală.

În partea secundă, portarul Sima s-a remarcat la loviturile de cap ale lui Tudose și Rusu. Și Angelov a avut o șansă bună de a mări avantajul pe tabelă, dar, rămas singur cu portarul, a tras în acesta!

Alexandru Pelici: ”A fost un test util, împotriva unei echipe care a avut rezultate bune în pregătire”

În acest amical cu CS Mioveni, Alexandru Pelici a mizat pe jucătorii cu experiență din lot, ceilalți, în special tinerii, urmând a fi testați în amicalul de la ora 18:00 cu Aro Muscelul Câmpulung.

”Un prim joc de pregătire din cele două programate astăzi, în care am încercat să dăm minute jucătorilor din lot. Am dat minute în mod egal, pentru că altfel nu poți să alegi, dacă nu dai șanse tuturor. A fost un test util, împotriva unei echipe care a avut rezultate bune în pregătire. Sperăm să fim inspirați în alcătuirea primului 11 cu care să câștigăm meciul de la Târgu Jiu”, a spus Pelici după joc.

CS Mioveni: Sima – Tomozei, Gogor, Burnea, A. Șerban – Trașcu, Cărăruș, Căprescu, Coșereanu – Duțan, Cl. Herea
Au mai jucat: L. Bucur – Bîrzu, Iordache, Dică, Costea, Văsălie, Pleșa, Andr. Militaru, Ivan, Șerbanică
Antrenor: Constantin Schumacher

Campionii FC Argeș: Straton (A. Bucur 73) – Tofan, Turda (Scarlatache 80), M. Tudose, Bg. Lazăr (Rizzi 46) – Andr. Panait (Balgiu 46), Rob. Boboc (Andr. Panait 80) – Bertrand (Rădescu 60), Haită (Bujor 46), Buhăcianu (M. Angelov 75) – Bg. Rusu
Antrenor: Alexandru Pelici

Șase amicale atât pentru CS Mioveni, cât și pentru Argeș

Echipa din Pitești a disputat trei partide de verificare în timpul cantonamentului efectuat la Curtea de Argeș, cu U Craiova 1948 SA (scor 0-3), SCM Râmnicu Vâlcea (scor 2-0) și CS Tunari (scor 2-0). Ulterior, a mai jucat cu Corvinul Hunedoara (scor 1-4) și CSM Slatina (scor 0-2). Acum s-a aflat la al șaselea joc test.

În schimb, CS Mioveni a disputat până acum alte cinci meciuri amicale, înregistrând următoarele rezultate: 3-0 cu ACS Muscelul Câmpulung Elite, 0-2 cu CSM Slatina, 2-1 cu Progresul Spartac și 0-0 cu Corvinul Hunedoara.

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-a-schimbat-presedintele-executiv-constantin-stancu-a-explicat-motivul-pentru-care-a-renuntat-la-aceasta-functie-dupa-zece-ani-si-ce-va-face-in-continuare-directorul-de-marketing-noul-19278065

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-concluzii-dupa-csm-slatina-campionii-fc-arges-19277904

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ca-la-noi-la-nimeni-liga-2-din-romania-versus-structurile-esaloanelor-secunde-din-celelalte-tari-care-apartin-de-uefa-sub-lupa-lui-razvan-toma-19277899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-corvinul-egale-intr-un-joc-amical-19277841

Marius ANGHEL 26 Jul. 2023, 15:59 Liga 2
Pe aceeași temă