Bogdan Rusu a schimbat și el ”barca” în județul Argeș. Este al cincilea jucător care a retrogradat cu CS Mioveni și a trecut la Campionii FC Argeș, altă retrogradată în Liga 2

Marius ANGHEL 03 Jul. 2023, 19:52 Liga 2
Bogdan Rusu a schimbat și el ”barca” în județul Argeș. Este al cincilea jucător care a retrogradat cu CS Mioveni și a trecut la Campionii FC Argeș, altă retrogradată în Liga 2

Încă un jucător care a încheiat sezonul trecut la CS Mioveni a ajuns la Campionii FC Argeș. Este al cincilea din cei 12 prezentați până acum care au evoluat în galben-verde și acum trec la clubul alb-violet, dar vor continua să joace la Mioveni, acolo unde își va disputa trupa din Pitești meciurile de acasă, până când noua arenă ”Nicolae Dobrin” va fi construită și gata de inaugurare.

Bogdan Rusu a semnat și el cu Argeșul, unde va fi din nou coechipier cu Scarlatache, Rădescu, Panait și Balaur, dar va fi antrenat din nou de Alexandru Pelici, de care nu îl leagă doar experiența de la Mioveni.

Bogdan Rusu a semnat cu Campionii FC Argeș și va fi antrenat din nou de Alexandru Pelici

Bogdan Rusu (33 de ani) și-a încheiat contractul cu CS Mioveni după retrogradarea în Liga 2 și a ales în cele din urmă oferta celor de la Campionii FC Argeș. A fost dorit, din informațiile Liga2.ro, și de Steaua și Gloria Buzău, dar și în prima ligă, însă trupa din Pitești a plusat la salariul său și i-a obținut semnătura.

Atacantul originar din Brașov va fi antrenat din nou de Alexandru Pelici, cu care a mai colaborat la FC Hermannstadt și CS Mioveni.

Sezonul recent încheiat l-a început la CS Mioveni, la care activa din octombrie 2020, a jucat în două jocuri (180 minute) și a înscris două goluri, iar la scurt timp a primit oferta carierei sale, de a merge la FCSB, pe care nu a refuzat-o. La clubul bucureștean a evoluat puțin în prima ligă, doar în trei partide (129 minute), mai mult fiind folosit în Conference League, în 8 jocuri (357 minute). În ianuarie 2023 s-a întors la CS Mioveni, singurul club unde ar mai fi putut juca în partea a doua a sezonului 2022-2023. Pentru argeșeni a evoluat în alte 18 meciuri și a înscris 5 goluri, nereușind să salveze echipa de la retrogradare. În sezonul încheiat de curând a prins și două jocuri în Cupa României pentru FCSB și unul pentru CS Mioveni.

”Bine ai venit, Bogdan Rusu!

În vârstă de 33 de ani, acesta a jucat în sezonul trecut în Superligă pentru FCSB și CS Mioveni.

Produs al CSS Brașovia, Bogdan a evoluat prima oară la seniori pentru FC Ghimbav 2000, în campionatul județean al Brașovului. După doar un sezon a făcut pasul în Divizia C la Aerostar Bacău. Evoluția sa a continuat, iar după încă un an, în sezonul 2010/11, a mers la Farul Constanța, unde a debutat în Divizia B. În pauza de iarnă a fost cumpărat de Astra Ploiești, formație pentru care a jucat prima sa partida în Liga 1. Pe 28 februarie 2011, Bogdan debuta într-un meci acasă împotriva celor de la Gloria Bistrița. Primul său gol în Liga 1 a fost marcat în victoria cu 3-0 împotriva Urziceniului, pe 13 mai 2011.

Între 2012 și 2017 atancatul brașovean a jucat în divizia secundă pentru formații ca CF Brăila, SC Bacău, FC Brașov, Foresta Suceava și FC Hermannstadt.

Pe când juca la sibieni, între 2017 și 2019, a venit și momentul în care Bogdan a devenit cunoscut în fotbalul românesc. Avându-l antrenor pe Alexandru Pelici, acesta a marcat de 21 ori în 42 de partide (Liga 2 și Cupa României), fiind unul dintre cei mai importanți oameni ai sibienilor în sezonul în care aceștia au reușit promovarea și accederea în finala Cupei României.

În sezonul 2018/19, Bogdan a jucat 17 partide pentru sibieni în Liga 1, iar în pauza de iarnă a mers la Petrolul Ploiești, în Liga a 2-a. Pentru prahoveni a marcat 5 goluri. În sezonul 2019/20 a plecat la Călărași unde a marcat de 9 ori în 24 de partide. În stagiunea 2020/21 brașoveanul a fost transferat de cei de la CS Mioveni. A marcat de 9 ori în 24 de partide, reușind promovarea chiar împotriva Sibiului, fosta sa echipă. În 2021/22 a marcat de 9 ori în 36 de partide, fiind unul dintre principalii artizani ai menținerii în prima ligă a galben-verzilor.

Sezonul trecut a început foarte bine pentru Bogdan. A reușit o dublă în meciul cu CFR Cluj, pierdut de argeșeni cu 4-2. Evoluţiile sale bune din sezonul 2021/22, în care punctase de 9 ori, dar și dubla cu CFR din etapa a treia, l-au adus în atenţia FCSB-ului, care l-a transferat la începutul lunii august a anului trecut. Pentru roș-albaștri a jucat 13 meciuri în toate competițiile, 8 fiind în UEFA Conference League. A revenit în iarnă la CS Mioveni, pentru care a punctat de 5 ori în 18 partide. În total, în cele 34 de meciuri disputate sezonul trecut, a marcat de 7 ori și a oferit 3 pase decisive.

Îți dorim cât mai multe victorii în tricoul alb-violet!”, sună prezentarea pe care Campionii FC Argeș i-a făcut-o lui Bogdan Rusu.

12 achiziții perfectate de Campionii FC Argeș

Până în acest moment, în afară de Bogdan Rusu, Campionii FC Argeș și-a anunțat oficial alte 11 achiziții pentru sezonul de Liga 2, în următoarea ordine:

Valentin Buhăcianu (ex FC Hermannstadt), Florian Haită (ex Universitatea Cluj), Adrian Scarlatache (ex CS Mioveni), Cristian Balgiu (ex Steaua), Ionuț Rădescu, Andrei Panait (ambii foști la CS Mioveni), Patrick Dulcea (împrumutat de la Farul Constanța), Robert Boboc, Milcho Angelov (ambii foști la FC Brașov), Ionuț Balaur (ex CS Mioveni) și Denis Bujor (ex Unirea Slobozia).

La capitolul plecări, clubul piteștean s-a despărțit de 18 jucători până acum din lotul cu care a retrogradat.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-a-tras-primele-concluzii-privind-lupta-pentru-promovare-in-noul-sezon-cele-trei-cluburi-pe-care-le-vede-pe-podium-au-bugete-mult-peste-nivelul-ligii-2-19276671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cat-costa-sa-te-lupti-la-promovare-in-liga-2-19276633

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-doua-achizitii-pentru-arges-un-fundas-retrogradat-cu-cs-mioveni-si-un-mijlocas-fost-la-poli-iasi-si-unirea-slobozia-in-sezonul-recent-incheiat-19276619

https://liga2.prosport.ro/seria-1/varianta-surpriza-a-argesului-pentru-postul-de-manager-general-motivul-pentru-care-danut-coman-a-refuzat-intoarcerea-la-pitesti-exclusiv-19276524

Marius ANGHEL 03 Jul. 2023, 19:52 Liga 2
Pe aceeași temă