Argeșul a prezentat o nouă achiziție, dar a anunțat și o nouă despărțire. Clubul, luat la întrebări de suporteri despre dispariția din lot a unui tânăr de perspectivă

Marius ANGHEL 21 Jul. 2023, 17:02 Liga 2
Argeșul a prezentat o nouă achiziție, dar a anunțat și o nouă despărțire. Clubul, luat la întrebări de suporteri despre dispariția din lot a unui tânăr de perspectivă

Campionii FC Argeș continuă să înregimenteze jucători noi, dar și să mărească lista celor de care s-a despărțit în această vară.

Cea mai recentă achiziție este Bogdan Lazăr, un jucător necunoscut cel puțin la nivelul primelor două ligi, cu toate că are 20 de ani, iar ultimul care nu mai e ”vultul violet”, după cum anunță clubul, este Răzvan Covaci.

În plus, pe contul de Facebook al clubului, la anunțul privind aducerea lui Lazăr, curg mesaje de reproș pentru conducere, fiindcă Mario Mitoi, fost la SC Oțelul Galați, ar fi plecat și el.

Argeșul l-a luat pe Bogdan Lazăr de la Farul

Argeșul a ajuns la 16 achiziții prezentate oficial în această vară, odată cu anunțul aducerii lui Bogdan Lazăr. Acesta este un fundaș de 20 de ani care vine de la Farul Constanța, unde la prima echipă a prins lotul de două ori în sezonul trecut, o dată în campionat și o dată în Cupa României, dar nu a jucat. A fost utilizat, totuși, de două ori, 68 de minute în sezonul 2019-2020 de primă ligă, când echipa se numea Viitorul, însă, în rest, a evoluat la echipele de juniori ale clubului.

”Începând de astăzi, Bogdan Lazăr este jucătorul echipei FC Argeș pentru următorul sezon competițional.
Fundașul în vârstă de 20 de ani a fost crescut și format la Academia Gheorghe Hagi. Campion național cu FC Viitorul Constanța (n.r. – este campion cu echipa U19, în 2019 și 2020, a nu se confundă că ar fi campionat național cu echipa de seniori), Bogdan este și internațional de juniori U19 al României. Postul de bază al lui Lazăr este cel de fundaș stânga, însă poate evolua și în axul central al defensivei.
A debutat în Liga I la doar 18 ani, pe 1 august 2020, în meciul Viitorul – Sepsi Sfântu Gheorghe, pierdut de constănțeni cu 0-3. În acea partidă, Bogdan a intrat pe teren în minutul 67, înlocuindu-l pe Paul Iacob.
Clubul nostru îi spune bun venit și îi dorește evoluții cât mai bune în tricoul alb-violet”, a transmis Campionii FC Argeș despre noua sa achiziție, fără să spună dacă jucătorul este împrumutat sau venit definitiv de la Farul.

  • Lazăr nu a fost în lotul Farului 2 în meciurile de baraj de promovare cu CS Tunari.

Până în acest moment, Campionii FC Argeș a mai făcut 15 achiziții de când a picat în Liga 2: Valentin Buhăcianu (ex FC Hermannstadt), Florian Haită (ex Universitatea Cluj), Adrian Scarlatache (ex CS Mioveni), Cristian Balgiu (ex Steaua), Ionuț Rădescu, Andrei Panait (ambii foști la CS Mioveni), Patrick Dulcea (împrumutat de la Farul Constanța), Robert BobocMilcho Angelov (ambii foști la FC Brașov), Ionuț Balaur (ex CS Mioveni), Denis Bujor (ex Unirea Slobozia), Bogdan Rusu (ex CS Mioveni), Adrian Grigore-Huideș (ex Albacete U19), Mario Tudose (Benfica U19) și Andrei Zătreanu (ex CS Tunari).

Răzvan Covaci s-a despărțit și el de echipa din Pitești și a ajuns la ACS Mediaș

La capitolul despărțiri, lista este completată și de Răzvan Covaci, mijlocaș de 19 ani care a jucat pentru prima echipă în două jocuri de primă ligă (17 minute) în sezonul 2022-2023. Acesta a avut 12 apariții în prima ligă și la Gaz Metan Mediaș, în sezonul 2021-2022. La începutul anului a fost împrumutat la Jiul Petroșani (Liga 3), iar acum a ajuns, definitiv, la ACS Mediaș, nou-promovată în Liga 3.

”Clubul nostru și fotbalistul Răzvan Covaci au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului pe cale amiabilă. În partea a doua a sezonul trecut, mijlocașul de 19 ani a fost împrumutat la Jiul Petroșani, echipă care evoluează în eșalonul trei al fotbalului românesc. În tricoul alb-violet, Covaci a bifat două partide.
FC Argeș îi mulțumește pentru munca depusă în perioada petrecută la Pitești și îi dorește mult succes în viitor”, sună anunțul clubului în privința lui Covaci.

Anterior, argeșenii anunțaseră despărțirea de Bryan Alceus.

Clubul, luat la întrebări de suporteri despre Mario Mitoi!

În lotul condus de Alexandru Pelici nu s-ar mai afla nici Mario Mitoi (18 ani), mijlocaș originar din Pitești pe care clubul l-a împrumutat în sezonul trecut la SC Oțelul Galați, în Liga 2, unde a jucat în 25 de meciuri și a înscris un gol.

Mitoi fusese inclus în lotul pentru cantonamentul de la Curtea de Argeș și a fost utilizat doar în amicalul cu SCM Râmnicu Vâlcea.

Pe pagina de Facebook a clubului sunt adresate întrebări despre Mitoi.

”Pai si Mario Mitoi nu a semnat? Aaaaa i-a fost reziliat contractul ca nu corespunde. Un copil care anul trecut a fost al patrulea jucator ca minute jucate la Liga 2. Dormea acasa si nu mai cerea 1200 lei pe chirie! Daca ajunge la Liga 1 sau 2 o sa va asumati gresala? Niciodata caci bugetarii si politicienii nu dau socoteala pentru ca se cred Becali, Rotaru, Varga, etc. Penescu cat a fost toti fotbalisti au castigat si la interviuri au spus ca erau enumerati in sacose de bani, dar acum banii se duc la capuse! Ma enervez ca sunt un simplu contribuabil, iubitor al clubului cu care am crescut, tata al unui copil care face fotbal de 14 ani la nivel inalt si care s-a batut cu fotbalisti buni la grupa 2004 gen”, a scris Marian Ionescu Schijă.

”De Mitoi inca nu spuneti nimic???
De ce aflam, DIN NOU, din alte surse ca a reziliat de cateva zile contractul cu FC Arges???”, scrie Narcis MArian Călinescu.

”Pe Omar a dat Rapid 400.000 și are cifre sub Mitoi și Stanciu&co îi reziliază. Vai pl lor”, a scris Rareș Dumitrescu.

Mario Mitoi a semnat contract de jucător profesionist cu Argeșul în același timp când Alexandru Ișfan era adus de la CS Mioveni, în aprilie 2021. Mitoi era promovat din ”pepiniera” clubului și a apucat să joace la prima echipă 13 minute într-un joc din 2021, în 1-2 acasă cu Dinamo. În luna iulie a anului 2022 era împrumutat la SC Oțelul, unde a avut apariții constante, ținând cont că a fost utilizat de Dorinel Munteanu în 25 din cele 29 de jocuri ale echipei în campionatul Ligii 2.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-ingrijorat-in-urma-esecului-cu-campionii-fc-arges-19277690

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-incepe-in-deplasare-sezonul-de-liga-2-cs-mioveni-va-debuta-acasa-precizarea-frf-despre-ultima-echipa-participanta-in-editia-2023-2024-a-esalonului-secund-19277606

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-victorie-la-scor-cu-campionii-fc-arges-19277535

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-atacant-trecut-prin-curtea-cluburilor-dinamo-fcsb-si-steaua-a-15-a-achizitie-a-argesului-ultima-data-a-jucat-la-tunari-am-ales-acest-proiect-pentru-ca-este-foarte-multa-seriozitate-aic-19277429

Marius ANGHEL 21 Jul. 2023, 17:02 Liga 2
Pe aceeași temă