Prima victorie pentru Campionii FC Argeș în amicale. Piteștenii au trecut de o echipă din Liga 3 și au anunțat o nouă achiziție

Andrei PASCU 13 Jul. 2023, 14:55 Liga 2

Al doilea meci amical al verii a fost disputat de Campionii FC Argeș, miercuri, 12 iulie, în compania formației SCM Râmnicu Vâlcea, nou-promovată în Liga 3. A fost o victorie la numai două goluri pentru piteșteni.

Cu 2-0 s-a impus Campionii FC Argeș, ambele reușite fiind semnate în prima repriză.

Campionii FC Argeș, victorie în amicalul cu SCM Râmnicu Vâlcea

Partida s-a disputat în Baza Sportivă Valea Iașului (județul Argeș) și a curs într-o singură direcție, în favoarea formației din Liga 2. După cum a precizat clubul pregătit de Alexandru Pelici, în ciuda scorului, recent retrogradata din SuperLiga României a avut mai multe șanse de a puncta.

Rădescu, Bujor, Rusu și Zătreanu au trecut pe lângă gol, aflați în situații bune, dar au marcat și au stabilit scorul final, 2-0 pentru Campionii FC Argeș, Dorian Bertrand, în minutul 29, și Valentin Buhăcianu, autor al reușitei din minutul 34.

Victorie lejeră în cel de-al doilea amical

FC Argeș a disputat în această seară cel de-al doilea meci de verificare din această perioadă precompetițională. Echipa noastră a întâlnit la Valea Iașiului pe SCM Râmnicu Vâlcea, nou promovată în liga a treia.

Alb-violeții s-au impus cu 2-0, reușitele piteștenilor fiind semnate de Bertrand (29) și Buhăcianu(34). Jocul a fost controlat cap-coadă de argeșeni, adversarul nepunând probleme pe faza ofensivă. În afară de cele două reușite, FC Argeș și-a mai trecut în cont și alte ocazii de gol prin Rădescu, Bujor, Rusu și Zătreanu. Pentru antrenorul Alexandru Pelici, partida cu SCM Râmnicu Vâlcea a fost un test util de verificare, tehnicianul echipei noastre utilizând majoritatea jucătorilor pe care i-a avut la dispoziție. Următorul meci de verificare al echipei noastre este programat vineri, 14 iulie, de la ora 11.30, la Pitești, cu Arsenal Tunari, formație de liga a doua (…)”, a scris Campionii FC Argeș pe Facebook.

  • Campionii FC Argeș: Micle (Bucur 46’, Frumuzache 80’) – Tofan (Bertrand 28’), Tudose, Turda (Cristescu 72’), Rizzi (Lazăr 56’) – Boboc (Zătreanu 46’), Balgiu, Rădescu (Angelov 46’), Bujor (Mitoi 56’) – Buhăcianu (Adelin Mircea 46’), Rusu.
  • SCM Râmnicu Vâlcea: Gherguș – Diaconescu, Barbuți, Lăzărescu, Popescu – Georgescu, Bîrzan, Trașcă, Ceapă – Geantă, Tilioiu.
    După pauză au mai intrat Butușină, Săraru, Pufu, Cruceru, Simeanu, Orbișor, Turcu, Roșianu, Vlădulescu, Olaru, Dumitru, Bota, Abănăriței, Păușescu  

Campionii FC Argeș are următorul amical cu CS Tunari

Intrată în cantonament, echipa Campionii FC Argeș va disputa trei partide de verificare în timpul stagiului, iar clubul piteștean a anunțat și adversarii pe care îi va întâlni. De acum, după duelul cu U Craiova 1948 SA (scor 0-3) și confruntarea cu SCM Râmnicu Vâlcea, va da peste o echipă promovată din Liga 3 în Liga 2, CS Tunari, la 14 iulie.

După cantonament, vor mai urma teste cu Corvinul Hunedoara (19 iulie), CSM Slatina (22 iulie), CS Mioveni (26 iulie) și Unirea Bascov (29 iulie).

Trebuie precizat că, în locul amicalului cu SCM Râmnicu Vâlcea, Campionii FC Argeș trebuia să dispute un test cu Progresul Spartac, care până la urmă nu a mai avut loc. Figura în calendarul piteștenilor chiar miercuri, 12 iulie.

Campionii FC Argeș, o nouă achiziție

În aceeași zi de miercuri, Campionii FC Argeș a mai prezentat un nou jucător. L-a readus pe tânărul fundaș Mario Tudose, în vârstă de 18 ani, care în vara lui 2021 era cedat la Academica Benfica (Portugalia).

Acum, apărătorul a decis să revină în România, tot la Campionii FC Argeș, mutarea fiind una definitivă.

Fundașul central piteștean s-a întors la FC Argeș după o experiență la academia Benficăi. Este vorba de un transfer definitiv, jucătorul fiind deținut în coproprietate cu clubul lusitan.

După patru ani petrecuți în cadrul Centrului de Copii și Juniori al clubului nostru, acesta a fost remarcat și transferat de Benfica în 2021. Și-a continut dezvoltarea la academia Vulturilor din Lisabona, evoluând pentru echipele U17 și U19.

Totodată, a evoluat pentru reprezentativele României U15, 16 și U17, iar acum este component de bază al celei U18. În multe dintre meciurile sub Tricolor, fundașul născut în 2005 este căpitan.

Îți dorim cât mai multe victorii în tricoul alb-violet!”, se precizează pe site-ul clubului.

  • Până în acest moment, Campionii FC Argeș a mai făcut 13 achiziții de când a picat în Liga 2: Valentin Buhăcianu (ex FC Hermannstadt), Florian Haită (ex Universitatea Cluj), Adrian Scarlatache (ex CS Mioveni), Cristian Balgiu (ex Steaua), Ionuț Rădescu, Andrei Panait (ambii foști la CS Mioveni), Patrick Dulcea (împrumutat de la Farul Constanța), Robert BobocMilcho Angelov (ambii foști la FC Brașov), Ionuț Balaur (ex CS Mioveni), Denis Bujor (ex Unirea Slobozia), Bogdan Rusu (ex CS Mioveni) și Adrian Grigore-Huideș (ex Albacete U19).

Foto: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-ceahlaul-a-trecut-de-concordia-chiajna-intr-un-meci-amical-19277150

https://liga2.prosport.ro/seria-1/grigoriu-mikos-si-bura-kot-si-ei-plecati-de-la-csc-dumbravita-19277147

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-victorie-lejera-in-amicalul-cu-acs-campulung-muscel-19277128

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrospectiva-cifrica-a-sezonului-de-liga-2-2-19277126

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-cinci-jucatori-ce-au-evoluat-la-ghiroda-cercetati-pentru-pariuri-ce-spune-clubul-19277121

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-mai-organizeaza-un-cantonament-19277118

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 13 Jul. 2023, 14:55 Liga 2
Pe aceeași temă