O nouă Asociație Județeană de Fotbal este revoltată de decizia FRF legată de fotbalul din Liga 4! ”Suntem total dezavantajați”, spune președintele de la Mehedinți

Mircea OGLINDOIU 09 Apr. 2021, 09:16 Liga 4
O nouă Asociație Județeană de Fotbal este revoltată de decizia FRF legată de fotbalul din Liga 4! ”Suntem total dezavantajați”, spune președintele de la Mehedinți

După ce, marți, s-au bucurat când au aflat că fotbalul amator se poate relua dacă sportivii/antrenorii/delegații de joc efectuează teste rapide, Asociațiile Județene de Fotbal au primit o veste șocantă a doua zi!

Trebuie să anunțe campioana județeană până la data de 8 mai, iar reprezentanta respectivă va trebui să dispute două etape pentru a promova: prima interjudețeană, iar cea de-a doua, mai exact câștigătoarea primei faze, împotriva uneia dintre echipele de Liga 3, clasată pe locurile 9/10!

Mehedinți n-a mai avut o promovată la Liga 3 din 2014. Anul trecut n-a avut reprezentantă la baraj

Vestea a bulversat inclusiv AJF Mehedinți, asociație care n-a mai avut o echipă promovată la Liga 3 din 2014!

În urmă cu șapte ani, Minerul Valea Copcii învingea, pe stadionul ”1 Mai” din Slatina echipa Gilortul Târgu Cărbunești (Gorj), scor 2-0, după prelungiri. Formația mehedințeană s-a retras însă din Liga 3 la jumătatea campionatului, din cauza problemelor financiare.

Anul trecut, AJF Mehedinți n-a avut reprezentantă la baraj, deoarece Recolta Dănceu, echipa aflată pe primul loc în momentul întreruperii campionatului din cauza izbucnirii pandemiei COVID-19, n-a avut Certificat de Identitate Sportivă (CIS) emis de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), obligatoriu pentru a putea juca pentru promovarea în Liga 3, conform noului regulament. (n.r. – în 2012, Recolta Dănceu a putut juca, ca și asociație sportivă fără personalitate juridică, barajul pentru promovare, pierdut însă cu 2-9, la Motru cu CS Podari).

În 2020, ocupanta locului secund din Liga 4 Mehedinți, CS Strehaia, aflată la 2 puncte de Dănceu, a refuzat propunerea AJF Mehedinți de a merge la baraj, iar următoarele clasate Inter Salcia și AS Obârșia de Câmp, aflate la 3 puncte de primul loc, erau tot asociații sportive fără personalitate juridică, care nu aveau drept de participare. Doar ocupanta locului 5, Viitorul Șimian, avea CIS, dar se afla la 9 puncte de locul 1, în momentul întreruperii campionatului, astfel că FRF n-a permis prezența acesteia la baraj, deoarece diferența, pentru compromisul deja anunțat, trebuia să fie de maximum 3 puncte de primul loc, în cazul în care aceasta nu avea drept de participare, cum a fost cazul Recoltei Dănceu!

Doar o echipă s-a înscris oficial la Liga a 4-a Mehedinți, încă de luna trecută!

Viitorul Șimian e, de altfel, singura echipă care a depus, încă de luna trecută, cerere pentru înscriere în sezonul 2020-2021 din Liga 4 Mehedinți. Verbal, alte echipe și-au exprimat intenția de a juca într-un campionat de o lună, cu respectarea noului protocol medical!

”Ne-am bucurat când am aflat că putem juca cu teste rapide, care implică cheltuieli mult mai mici, față de testele RT – PCR, dar ieri ne-am întristat un pic, când am văzut că avem doar o lună la dispoziție pentru a organiza un campionat județean. Trebuie să asigurăm un minimum de 7 etape! Nu mi se pare corect ca până de data de 8 mai să stabilim campioana! Timpul e foarte scurt! Sper să găsim, în primul rând, 4-5 echipe care să joace în condițiile impuse de noul Protocol Medical. Sper să nu ne trezim că nici în acest an nu va promova o echipă de la Mehedinți! Toată lumea dă vina pe AJF, dar județul Mehedinți este unul sărac, din punct de vedere economic! Mai e o problemă, că trebuie să jucăm prima dată împotriva unei alte campioane județene, iar apoi împotriva unei echipe de Liga 3, clasată pe locul 9 sau 10! Suntem din start dezavantajați! Echipele din Liga 3 sunt în competiție din toamna trecută, în timp cele de județ n-au putut face nici amicale”, a declarat, pentru Liga2.ro, președintele AJF Mehedinți, Dumitru Paraschiv (foto principal, în stânga, alături de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu).

Împerecherea la primul baraj, între campioanele județene, nu se va mai face prin tragere la sorți pe bază de criteriu geografic, urmând să se joace pe teren neutru, la o distanță aproximativ egală între adversare. Astfel, într-o situație nefavorabilă, campioana de la Mehedinți ar putea juca, la București, cu cea de la Iași, de exemplu!

Cele 21 de câștigătoare, dacă printr-un mod miraculos vor fi atâtea, vor merge apoi în ”Etapa a II-a” a barajului, unde vor întâlni echipele cele mai slabe din Liga 3.

Mircea OGLINDOIU 09 Apr. 2021, 09:16 Liga 4
Pe aceeași temă