AJF Timiș anunță că reia Liga 4 fără numărul precis de echipe! Președintele Romeo Malac nu s-a sinchisit să ofere o declarație oficială presei

Autor: Anda DELIU Publicat: 09 Apr. 2021, 22:39 Liga 4
AJF Timiș anunță că reia Liga 4 fără numărul precis de echipe! Președintele Romeo Malac nu s-a sinchisit să ofere o declarație oficială presei

Asociația Județeană de Fotbal Timiș a anunțat, vineri seara, după o ședință a asociațiilor județene cu conducerea FRF, că reia Liga a 4-a. Fără echipe identificate, dar cu unele facilități și, mai ales, sub presiunea timpului și a termenului absurd de 8 mai fixat de federație.

Trebuie spus că dacă alți președinți de AJF din țară au avut deschiderea și asumarea să dea declarații în mass-media, în special către Liga2.ro, după ultimele decizii ale Comitetului de Urgență al FRF, Romeo Malac, șeful forului din Timiș, nu a binevoit să răspundă apelurilor reporterului Liga2.ro.

De altfel, nu este prima dată când Malac, președinte AJF Timiș de peste trei ani, nu răspunde apelurilor presei. Cu atât mai deranjant și penibil cu cât el este și administratorul stadionului ”Dan Păltinișanu”, o arenă degradată, cu probleme, ”populată” la un moment dat inclusiv cu o vulpe, așadar, un subiect care poate genera întrebări din partea ziariștilor.

De altfel, deschiderea față de mass-media nu prea s-a îmbunătățit la AJF Timiș de când a plecat vechiul președinte Dănuț Lața. Județele Arad, Hunedoara și Caraș-Severin dau oricând clasă la comunicare AJF-ului timișean, care e orice, numa nu ”fruncea” în raport cu presa.

AJF Timiș reia Liga a 4-a în 17 aprilie!

Astfel, forul județean din Timiș a postat pe propriul site, unul comun cu majoritatea AJF-urilor din țară, că se va relua Liga a 4-a într-un format cu mai mult de un meci pe săptămână, din 17 aprilie. Decizia a fost luată după o discuție pe plan local, la o ședință făcută după întâlnirea online cu FRF, de la ora 15:00.

”După această întâlnire, a avut loc o întâlnire a Comitetului de Urgență al AJF Timiș care a hotărât începerea competiției Liga a IV-a Timiș, sezonul 2020-2021, sâmbătă, 17 aprilie 2021, într-un format concentrat, cu câte două etape pe săptămână. Precizăm că data limită de transmitere a echipei campioane a Ligii a IV-a către FRF este 8 mai 2021, conform Hotărârii Comitetului de Urgență al FRF din 8 aprilie 2021. Același Comitet de Urgență obligă echipele campioane să dispute cel puțin 7 partide pentru a putea reprezenta județul la jocurile de baraj. Pentru a veni în sprijinul echipelor, s-a hotărât ca la jocurile din acest campionat, să fie delegat un singur observator iar cheltuielile privind testarea arbitrilor și observatorilor să fie suportate de AJF/CJA Timiș”, spune AJF Timiș.

Deocamdată, nu se știe câte echipe vor juca în Liga 4 Timiș!

Echipele care doresc să joace în Liga a 4-a cu teste antigen făcute conform noului protocol au termen de înscriere până într-o zi de marți, 13, una despre care superstițioșii ar zice că e cu ghinion.

”Echipele sunt rugate ca, până marți, 13 aprilie 2021, la ora 14:00, să transmită către AJF Timiș cererea de înscriere în Liga a IV-a 2020-2021Tot marți, 13 aprilie, de la ora 17:00, va avea loc, la sediul AJF Timiș, tragerea la sorți a programului de desfășurare a competiției, într-un format care va depinde de numărul echipelor care se înscriu până la termenul de mai sus. Termenul limită pentru efectuarea transferurilor se stabilește pentru vineri, 16 aprilie 2021, ora 17:00. Echipele participante vor respecta statutul, regulamentele, deciziile AJF/FRF/UEFA/FIFA precum și deciziile TAS și protocolul medical în vigoare”, mai spun cei de la AJF Timiș.

Neoficial, la Liga 4 Timiș și-ar fi dat acceptul că se înscriu opt echipe, iar altele patru trebuie să anunțe până marți, la ora 14:00, dacă vor să participe în competiție.

Timișul este județul cu cele mai multe echipe la nivelul Ligii a 3-a, în Seria a 8-a având ca reprezentante: ACS Poli Timişoara, CSC Dumbrăviţa, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, Avântul Periam și Fortuna Becicherecu Mic.

Autor: Anda DELIU Publicat: 09 Apr. 2021, 22:39 Liga 4
Pe aceeași temă